Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ερυθρός Αστέρας – Ζαλγκίρις 91-93 (vid)

Ερυθρός Αστέρας – Ζαλγκίρις 91-93 (vid)

fbba658d a3e9 4b4c aca1 412f1d917410 jpg

Πέρασε από το Βελιγράδι και έμεινε… ζωντανή για 10άδα η Ζαλγκίρις

Η Ζαλγκίρις «δραπέτευσε» με νίκη από την έδρα του Ερυθρού Αστέρα (91-93) αφού ο Κίναν Έβανς ήταν για μια ακόμα φορά εξαιρετικός και παρέσυρε τους συμπαίκτες του στο «κολασμένο» Βελιγράδι. Προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε να πάρει μόνος του τον αγώνα ο Ντος Σάντος που σημείωσε 21 πόντους και μοίρασε 14 ασίστ.

Η έλευση του Αντρέα Τρινκιέρι στη Ζαλγκίρις έδωσε νέα πνοή στην ομάδα της Λιθουανίας, κάτι που πιστοποιήθηκε και στο Βελιγράδι. Ο Ερυθρός Αστέρας ήθελε να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα, όμως οι Λιθουανοί δεν ήταν εύκολος αντίπαλος κι έκανε τη ζωή των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου δύσκολη. Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν σε ένα ακόμα ματς τρομερή ενέργεια και φάνηκαν ανταγωνιστικοί μέσα στο «κολαστήριο» της “Σταρκ Αρένα” από το πρώτο κιόλας λεπτό. Η ομάδα του Κάουνας έκλεισε το δεκάλεπτο έχοντας προβάδισμα ενός πόντου (22-23) και έδειξε από την αρχή στους γηπεδούχους ότι η νύχτα τους θα ήταν δύσκολη.

Ο Αστέρας δεν κατάφερε να αντιδράσει δυναμικά, ωστόσο δεν άφησε τη Ζαλγκίρις να πάρει και αέρα. Με κορυφαίους τους Μίτροβιτς και Ντος Σάντος οι Σέρβοι διατηρούσαν ισορροπία στον αγώνα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν το ημίχρονο να βρει τους δυο αντιπάλους ισόπαλους (45-45) και ο αγώνας να αφήνει υποσχέσεις για συγκινήσεις.

Οι Λιθουανοί ανέβασαν την απόδοσή τους στην 3η περίοδο και είχαν μικρή υπεροχή. Κίναν Έβανς και Μπιρούτις έδιναν το σύνθημα και οι φιλοξενούμενοι στο 30′ είχαν προβάδισμα 3ων πόντων (65-68). Η τελευταία περίοδος δεν είχε αλλαγές όσον αφορά στη ροή του αγώνα. Οι δύο αντίπαλοι βάδιζαν χέρι – χέρι στο σκορ και τα τελευταία δευτερόλεπτα ήταν δραματικά, αφού οι γηπεδούχοι έκλεψαν την μπάλα, ο Μπολομπόι δεν βρήκε κάποιον συμπαίκτη του, η Ζάλγκιρις έχασε καλάθι σε αιφνιδιασμό, όμως οι Σέρβοι δεν πρόλαβαν να σουτάρουν κι έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 91-93.

Τα δεκάλεπτα: 22-23, 45-45, 65-68, 91-93

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • Καρδίτσα - ΑΕΚ

    Καρδίτσα – ΑΕΚ 81-79

    Φινάλε με χαμόγελο για την Καρδίτσα Ντέρμπι ως το τέλος στην Καρδίτσα, με την ομάδα του Νί…
  • Μονακό - Φενέρμπαχτσε

    Μονακό – Φενέρμπαχτσε 93-88 (vid)

    Το γύρισε και ισοφάρισε η Μονακό Η Μονακό επικράτησε της Φενέρ με σκορ 93-88 και ισοφάρισε…
  • Νέιτ Σεστίνα

    Μονακό – Φενέρμπαχτσε 91-95 (vid)

    Η Φενέρ του Σάρας έβαλε… φωτιά στη σειρά με Καλάθη οδηγό Έπειτα από ένα συγκλονιστικ…
Περισσότερα από Χρήστος Τσάλτας
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός· Η απονομή του τρόπαιου (vid)

Κυριάρχησαν τα χαμόγελα στην απονομή του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 8ο πρωτάθλη…