Έρημος το γυναικείο μπάσκετ στις μέρες τής διοίκησης Λιόλιου.
Η ΕΚΑΣΔΥΜ, της Δυτικής Μακεδονίας, έχει πάρει την κατιούσα, επί ημερών Βαγγέλη Λιόλιου. Πρωτάθλημα γυναικών με τρεις ομάδες (Ηρακλής Κοζάνης, ΠΑΟΚ Μεσοποταμίας, Αμύντας Αμυνταίου) όπως και πέρυσι, με 6 αγώνες και αγώνες πλέι οφ, έτσι για να παίζουμε, χωρίς ουσία. Πρωταθλητής ο Ηρακλής Κοζάνης -δικαιότατα-, που φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια δουλεύει με πραγματικό ενδιαφέρον τα γυναικεία τμήματα.
Αξιέπαινη -φυσικά- και η προσπάθεια των άλλων δύο ομάδων, από κωμοπόλεις πραγματικά ακριτικών και ξεχασμένων περιοχών, που αξίζουν ειδικής και μεγάλης βοήθειας από τη διοίκηση του κ. Λιόλιου, αλλά δεν την έχουν.
Για να καταλάβετε το Αμύνταιο έχει γήπεδο με πλαστικό, ενώ η Μεσοποταμία δεν έχει πάνω από 4.000 κατοίκους. Με πολύ κρύο, με λίγη φροντίδα και -μην ξεχνάμε- καθόλου προβολή, ενώ είναι και ακριτικές περιοχές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Το παλαιό κόσμημα της περιοχής, με σημαντικότατες παρουσίες και διακρίσεις στην Α1, έξι φορές συμμετοχή στο Eurocup, σπουδαία παρουσία στις μικρές ηλικίες, πολλές γηγενείς παίκτριες (Παπαδημητρίου, Κυρκοπούλου, Τοκμάκη, κλπ.) που διακρίθηκαν στις εθνικές ομάδες, με τον εργάτη του χώρου κ. Κυρατζή ο τεράστιος Απόλλων Πτολεμαΐδας φαίνεται ότι αποχαιρετά την Α2 φέτος. Κρίμα γιατί για πολλά χρόνια ήταν με διαφορά η καλύτερη επαρχιακή ομάδα. Θύμα κι αυτός της εποχής Λιόλιου.
Μην ξεχνάμε και την ομάδα της Καστοριάς, που κάποια στιγμή αγωνιζόταν με πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα της Α1 και τώρα δεν υφίσταται. Να συμπληρώσουμε ότι και η ιστορική ομάδα του Λασσάνη Κοζάνης, με πολλά χρόνια παρουσίας στην Α2, αποσύρθηκε πέρυσι από το πρωτάθλημα της Α2 και φέτος δεν έπαιξε ούτε στο τοπικό πρωτάθλημα της Ένωσης. Προσθέστε και τον νομό Γρεβενών, που δεν εμφανίζει καν γυναικεία ομάδα, ενώ πριν λίγα χρόνια συμμετείχε σε πανελλήνιο πρωτάθλημα μικρών ηλικιών (Αγ. Γεώργιος Γρεβενών) κι έχετε τα έργα και τις ημέρες τής διοίκησης Λιόλιου.
Μιλάμε για μια πολύ ευαίσθητη περιοχή της χώρας, που στο πρόσφατο παρελθόν είχε πολύ ψηλά το μπάσκετ γυναικών, με εργάτες παράγοντες. Βοηθήθηκε ελάχιστα, αν όχι καθόλου, δεν της δόθηκε καμία ουσιαστική διευκόλυνση και τώρα είναι ένα βήμα πριν την εξαφάνιση. Αντιθέτως, για χρόνια είχε σημαντική συνεισφορά, με πολλές διοργανώσεις που έχει κάνει στο Τσοτύλι Κοζάνης (πανελλήνια πρωταθλήματα, προετοιμασίες μικρών εθνικών ομάδων, τουρνουά Καπαγέρωφ).
Τι έχει κάνει η διοίκηση της ΕΟΚ, η διοίκηση Λιόλιου γι’ αυτή την Ένωση; Μήπως αυτή η αδιαφορία είχε να κάνει με το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Ένωσης (Λάζαρος Σαββίδης) είχε κατεβεί με τον συνδυασμό του Παναγιώτη Φασούλα; Ας απαντήσουν οι ίδιοι. Είτε οι παράγοντες που διοικούν την ΕΚΑΣΔΥΜ, είτε οι παράγοντες της Ομοσπονδίας. Αλλά τι να πουν; Μιλάνε τα… έργα τους.