Κεντρική Διεθνή Αταμάν: «Το σύστημα χρειάζεται αναθεώρηση»

Αταμάν: «Το σύστημα χρειάζεται αναθεώρηση»

Εργκίν Αταμάν Εθνική Τουρκίας

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε για την απουσία των παικτών από το ΝΒΑ.

Ο Εργκίν Αταμάν μετά το τέλος των υποχρεώσεων του Παναθηναϊκού στο Final 8 του Κυπέλλου, ταξίδεψε για την Κωνσταντινούπολη όπου χθες είχε ραντεβού με τους Τούρκους διεθνείς για τους αγώνες στα «παράθυρα» του Φεβρουαρίου για τα προκριματικά του Eurobasket 2025. Ο Τούρκος τεχνικός βρέθηκε σε γνώριμα λημέρια καθώς η συνάντηση ήταν στο «Σινάν Ερντέμ» την έδρα της πρώην ομάδας του, Εφές, και υποδέχθηκε μια εντελώς διαφορετική σύνθεση της Εθνικής Τουρκίας.

Με δεδομένη την απουσία των Σέιν Λάρκιν και Σκότι Ουίλμπεκιν οι οποίοι τιμωρήθηκαν με αφαίρεση του τουρκικού διαβατηρίου, από την Ομοσπονδία, αλλά και των παικτών που αγωνίζονται στο NBA: Αλπερέν Σενγκούν (Ρόκετς), Τσεντί Οσμάν (Σπερς), Ομέρ Γιουρτσεβέν (Τζαζ), Φουρκάν Αλντεμίρ (Σέιξερς), και Φουρκάν Κορκμάζ ο οποίος αναζητεί την επόμενη ομάδα του, ο Αταμάν πρέπει να πορευθεί με αυτούς που έχει διαθέσιμους.

Φυσικά στις δηλώσεις του δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο σύστημα και τη FIBA.

«Δυστυχώς, οι παίκτες που αγωνίζονται στο ΝΒΑ δεν μπορούν να μας βοηθήσουν. Το σύστημα χρειάζεται αναθεώρηση, δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τους πέντε καλύτερους παίκτες μας, οι οποίοι είναι στο ΝΒΑ. Ενώ το ποδόσφαιρο και το βόλεϊ είναι τόσο επιτυχημένα, όλοι ρωτούν γιατί το μπάσκετ δεν είναι. Στα δύο πρώτα αθλήματα οι καλοί αθλητές παίζουν στην Ευρώπη και μπορούν να αγωνιστούν με την Εθνική ομάδα, στο μπάσκετ δεν ισχύει κάτι τέτοιο, γιατί είναι στο ΝΒΑ. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα στη σταθερότητα και δημιουργεί προβλήματα», είπε ο Αταμάν.

Η Τουρκία είναι στον ίδιο όμιλο με τις Ισλανδία, Ιταλία και Ουγγαρία, ενώ στην 1η αγωνιστική αντιμετωπίζει την Ιταλία (εκτός, 22/02) και την Ισλανδία (εντός, 25/02).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Ξεπέρασε τον Μίντλετον ο Μήτογλου

Νέο ατομικό ρεκόρ για τον Ντίνο Μήτογλου. Ο Έλληνας φόργουορντ του Παναθηναϊκού, Ντίνος Μή…