Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Αταμάν: «Η άμυνά μας ήταν κάκιστη»

Αταμάν: «Η άμυνά μας ήταν κάκιστη»

Εργκίν Αταμάν

Ο Εργκίν Αταμάν μίλησε για τα λάθη που οδήγησαν στην ήττα από τη Ζαλγκίρις.

Η Ευρωλίγκα είναι σαν το τρενάκι του λούνα παρκ. Τη μία αγωνιστική έρχεται η νίκη με καλή εμφάνιση και όλα είναι καλά, την επόμενη ακολουθεί ήττα με κακή εμφάνιση και τα συναισθήματα αλλάζουν. Ο Εργκίν Αταμάν είδε στο ματς με την Αρμάνι τον Παναθηναϊκό να κάνει ένα εκπληκτικό αμυντικό παιχνίδι. Τον είδε όμως και απόψε κόντρα στη Ζαλγκίρης να είναι κάκιστος στην άμυνα και να γνωρίζει την ήττα.

Ο Τούρκος τεχνικός δήλωσε πως η άμυνα ήταν κάκιστη, ρωτήθηκε για την παρουσία του Μάριους Γκριγκόνις αλλά και την απόλυση του Ερντέμ Τσαν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν:
«Η Ζαλγκίρις άξιζε να κερδίσει το παιχνίδι. Είναι σε πολύ καλό μομέντουμ. Η άμυνά μας δεν ήταν καλή, ειδικά ο Έβανς έκανε ένα τέλειο παιχνίδι, τέλεια οργανωμένο. Η άμυνά μας, ειδικά στο low post ενάντια στον Ουλάνοβας και τον Σμιτς ήταν κάκιστη.

Δεν παίξαμε με επαφές με τον Ερνανγκόμεθ και τον Μήτογλου, με κανέναν. Με αυτήν την άμυνα είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις εκτός έδρας. Συγχαρητήρια στη Ζαλγκίρις γιατί έπαιξαν σκληρά, ήθελαν το παιχνίδι και κράτησαν τη νίκη».

Ο Εργκίν Αταμάν ρωτήθηκε για τον Μάριους Γκριγκόνις και την παρουσία του στον Παναθηναϊκό και αυτός δήλωσε: «Ο Γκριγκόνις έχει ποιότητα. Μπορεί να σουτάρει, να παίξει πικ εν ρολ, είναι ένας έξυπνος παίκτης και αμυντικά. Σήμερα ήταν ο καλύτερος αμυντικός κόντρα στον Ουλανόβας, έπαιξε πολύ καλύτερη άμυνα από τους πάουερ φόργουορντ μας στο χαμηλό ποστ, οπότε έχει τρομερή ποιότητα. Πριν και από αρκετά χρόνια ήταν ένας από τους καλύτερους αμυντικούς φόργουορντ στην Euroleague. Τις τελευταίες σεζόν έχει ηρεμήσει αλλά νομίζω ότι αρχίζει πλέον να είναι πολύ σημαντικός παίκτης για την ομάδα μας».

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ρωτήθηκε ακόμα και για την απόλυση του Ερντέμ Τσαν από τον πάγκο της Εφές, δεν θέλησε όμως να σχολιάσει κάτι: «Συγγνώμη αλλά δεν θέλω να μιλήσω για την πρώην ομάδα μου. Δεν είναι τώρα η σωστή στιγμή».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Γενική είσοδος 7 ευρώ στο Παναθηναικός- Προμηθέας

Γενική είσοδος 7 ευρώ για το ματς του Παναθηναϊκού κόντρα στον Προμηθέα. Μετά τον χθεσινό …