Κεντρική Basket League ΑΕΚ ΑΕΚ: Τιμωρία από τη ΔΕΑΒ – Απαλλαγή από τον Αθλητικό Δικαστή

ΑΕΚ: Τιμωρία από τη ΔΕΑΒ – Απαλλαγή από τον Αθλητικό Δικαστή

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Χρηματικό πρόστιμο από τον Αθλητικό Δικαστή στην ΑΕΚ, την απάλλαξε για τη ρίψη αντικειμένου.

Η ΑΕΚ απολογήθηκε στον Αθλητικό Δικαστή για όσα έγιναν κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, το βράδυ της Δευτέρας, που είχαν σαν αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα για υβριστικά συνθήματα κατά της Βάσως Τσαρούχα, αλλά και την τιμωρία της έδρας της από τη ΔΕΑΒ.

Το… παράλογο είναι πως ο Αθλητικός Δικαστής επέβαλε μόνο χρηματικό πρόστιμο για τα υβριστικά συνθήματα, ενώ απάλλαξε την ΚΑΕ ΑΕΚ για τον λόγο που την τιμώρησε η ΔΕΑΒ, καθώς δεν θεωρεί το συμβάν… «μη δυνάμενο να χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερης βαρύτητας ή ως δυσφημιστικό για το άθλημα».
Η ποινή της ΔΕΑΒ θα εκτελεστεί στο παιχνίδι με τον Προμηθέα, ενώ η διοίκηση της ΑΕΚ θα πρέπει να καταβάλει χρηματικό πρόστιμο 4.200 ευρώ για τα υβριστικά συνθήματα και τη διακοπή του αγώνα.

Η απόφαση του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ:

1. Eπιβάλλεται στην ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΕΚ ΝΕΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ 2014 (δ.τ. ΑΕΚ ΝΕΑ ΚΑΕ 2014):
α) για κάθε μία από τις 3 προειδοποιήσεις εξαιρούμενης της πρώτης εξ αυτών, για υβριστικά συνθήματα τα οποία είχαν αποδέκτες φυσικά πρόσωπα ποινή επίπληξης και χρηματικού προστίμου χιλίων τετρακοσίων (1.400,00) ευρώ ήτοι συνολικά ποινή 2 επιπλήξεων και χρηματικό πρόστιμο δύο χιλιάδων οχτακοσίων (2.800,00) ευρώ,
β) έγγραφη σύσταση με παράλληλη ανακοίνωση στον Τύπο για παράπτωμα μη δυνάμενο να χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερης βαρύτητας ή ως δυσφημιστικό για το άθλημα, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. ΚΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ) που διεξήχθη την 12-2-24 και

2. Απαλλάσσεται η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ – ΑΕΚ – ΝΕΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΝΔΡΩΝ 2014 (δ.τ. ΑΕΚ ΝΕΑ ΚΑΕ 2014) για έτερο παράπτωμα μη δυνάμενο να χαρακτηριστεί ως ιδιαίτερης βαρύτητας ή ως δυσφημιστικό για το άθλημα, για τον ως άνω αγώνα.

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

Ναν: «Yπήρξαν κάποια αμφισβητούμενα σφυρίγματα»

Στα αμφισβητούμενα σφυρίγματα στάθηκε ο Κέντρικ Ναν. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Μακάμπ…