Κεντρική Basket League ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 69-89

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 69-89

Καλαϊτζάκης ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Πετούσε… φωτιές και πέρασε από τα Λιόσια ο Παναθηναϊκός

Με τον Κέντρικ Ναν να είναι ασταμάτητος, ο Παναθηναϊκός AKTOR επέστρεψε στις νίκες για τη Basket League, επικρατώντας με 89-69 της ΑΕΚ Betsson στα Λιόσια και ολοκληρώνοντας με επιτυχία την… πρόβα για το Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον «ζεστό» ΜακΡέι να πετυχαίνει 7 πόντους και να δίνει προβάδισμα στην ΑΕΚ με 9-5 στο πρώτο τρίλεπτο, σημαδεύοντας τον Γκριγκόνις στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Με τον Εργκίν Αταμάν να βάζει τις φωνές, οι φιλοξενούμενοι αύξησαν σταδιακά την πίεση αμυντικά, εξασφάλισαν τα ριμπάουντ και με γρήγορο τρανζίσιον βρήκαν εύκολους πόντους (10 συνολικά στην πρώτη περίοδο). Μόλις, μάλιστα, βρήκαν ελεύθερα σουτ από την περιφέρεια, πέτυχαν τέσσερα σερί τρίποντα με τους Γκραντ, Μήτογλου, Γκριγκόνις και Ναν κατά σειρά και με σερί 0-12 βρέθηκαν για πρώτη φορά στο +15 (13-28), με τον Καράμπελα να διαμορφώνει το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου (16-28). Κατά το οποίο ο Αταμάν δεν έκανε καμία αλλαγή, διατηρώντας την πεντάδα με την οποία ξεκίνησε το ματς.

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με τον τραυματισμό του Λεσόρ και ένα επιμέρους 6-2 της ΑΕΚ, η οποία μείωσε σε μονοψήφιο αριθμό τη διαφορά (22-30), αλλά ένα προσωπικό σερί 0-7 από τον Παναγιώτη Καλαϊτζάκη επανέφερε το +15 (22-37 στο 14′). Ο ΜακΡέι 6 σερί πόντους για την ομάδα του μετά τους αρχικούς 7 για να κρατήσει την Ένωση σε επαφή με το σκορ. Μάλιστα, εκμεταλλευόμενη κάποια λάθη και χαμένες βολές των Πράσινων μείωσε στους 11 (35-46), πριν ο Ναν διαμορφώσει το 35-48 του πρώτου ημιχρόνου.

Με τον Αταμάν να ξεκινάει το δεύτερο μέρος με τον Μήτογλου στο 5 και τον Ερνανγκόμεθ στο 4, η ΑΕΚ των δύο εύστοχων τριπόντων στο πρώτο ημίχρονο, βρήκε τρία σερί (2 ο Νάιτ και 1 ο Ραντλ) σε λιγότερο από 3 λεπτά στην τρίτη περίοδο. Μαζί με δύο εύκολα καλάθια μέσα από τη ρακέτα των Κουζέλογλου και Μόργκαν, η Ένωση πέτυχε 13 πόντους σε γρήγορο διάστημα, μείωσε στους 6 (48-54) κι ανάγκασε τον προπονητή του Παναθηναϊκού να πάρει τάιμ άουτ και να… γκαζώσει τους παίκτες του. Παράλληλα επανέφερε τον Λεσόρ στο παρκέ, ο οποίος έδωσε… ασίστ για τετράποντο, με τον Γκριγκόνις να πετυχαίνει το τρίποντο και τον Ναν μια βολή από τεχνική ποινή για διαμαρτυρία της ΑΕΚ για βήματα του Γάλλου σέντερ (48-58).

Οι οπαδοί της ΑΕΚ αντέδρασαν με υβριστικά συνθήματα κατά της Βάσως Τσαρούχα, η οποία διέκοψε το παιχνίδι και αποχώρησε για τα αποδυτήρια, με 6:41 να απομένουν για το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Μετά από περίπου 15 λεπτά, η αναμέτρηση ξεκίνησε και πάλι. Με τον Ναν να έχει 4 πόντους και μια ασίστ για τρίποντο του Γκριγκόνις ο Παναθηναϊκός βρέθηκε και πάλι με διαφορά 15 πόντων (50-65), με την οποία έκλεισε και η τρίτη περίοδος (53-68).

Με το ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου το Τριφύλλι βρέθηκε για πρώτη φορά και στο +18 με καλάθι του Βιλντόζα (56-74). Με δύο σερί τρίποντα, ένα του Αργεντίνου κι ένα του Ερνανγκόμεθ, ο Παναθηναϊκός μπήκε στο τελευταίο 5λεπτο εκτινάσσοντας τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (63-85) και έδωσε την ευκαιρία στον Εργκίν Αταμάν να κάνει μια σχετική διαχείριση ενόψει και του προημιτελικού του Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας την ερχόμενη Πέμπτη (15/2) και πάλι απέναντι στην ΑΕΚ.

Τα δεκάλεπτα: 16-28, 35-48, 53-68, 69-89.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • Καρδίτσα - ΑΕΚ

    Καρδίτσα – ΑΕΚ 81-79

    Φινάλε με χαμόγελο για την Καρδίτσα Ντέρμπι ως το τέλος στην Καρδίτσα, με την ομάδα του Νί…
  • Μονακό - Φενέρμπαχτσε

    Μονακό – Φενέρμπαχτσε 93-88 (vid)

    Το γύρισε και ισοφάρισε η Μονακό Η Μονακό επικράτησε της Φενέρ με σκορ 93-88 και ισοφάρισε…
  • Νέιτ Σεστίνα

    Μονακό – Φενέρμπαχτσε 91-95 (vid)

    Η Φενέρ του Σάρας έβαλε… φωτιά στη σειρά με Καλάθη οδηγό Έπειτα από ένα συγκλονιστικ…
Περισσότερα από Χρήστος Τσάλτας
  • Καρδίτσα - ΑΕΚ

    Καρδίτσα – ΑΕΚ 81-79

    Φινάλε με χαμόγελο για την Καρδίτσα Ντέρμπι ως το τέλος στην Καρδίτσα, με την ομάδα του Νί…
  • castaneda blondin

    Απόλλων Πάτρας – Λαύριο 66-104

    Αποχαιρέτησε την Α1 με βαριά ήττα ο Απόλλωνας. Το Λαύριο επικράτησε με 104-66 του Απόλλωνα…
  • Μαρούσι - Απόλλων Πάτρας

    Basket League: Αυλαία στα play out

    Ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Μαρούσι για τη Stoiximan Basket League Η τελευταία αγωνιστική …
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

ΕΟΚ: Ακατάλληλοι, ανεπαρκείς, επικίνδυνοι

Φανταστείτε να μην ήταν το κορυφαίο πρωτάθλημα της ΕΟΚ η Elite League… Λοιδορούσαμε τους (…