Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ UNICEF Trophy: Μετράνε αντίστροφα οι 4 συμμετέχοντες

UNICEF Trophy: Μετράνε αντίστροφα οι 4 συμμετέχοντες

Unicef Trophy ΝΕΜ - Μίλωνας

ΝΕΜ, Μίλωνας, Πανιώνιος και Δόξα Λευκάδας έτοιμες για το F4 του UNICEF Trophy.

Η Νεανική Εστία Μεγαρίδος και ο Μίλων αναμετρώνται την Παρασκευή (17:00) στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων, στον πρώτο ημιτελικό του Final 4 του UNICEF Trophy. Οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Σαββάτου (18:00), όπου θα διεκδικήσουν τον τίτλο και τη συμμετοχή στο Final 8 του Κυπέλλου απέναντι στο νικητή του δεύτερου ημιτελικού της Παρασκευής ανάμεσα σε Πανιώνιο και Δόξα Λευκάδας (20:00).

Αναλυτικά οι δηλώσεις των Μάνταλου και Καραγιάννη στο site της ΕΟΚ:

Μάνταλος: «Θα μετρήσει τη δυναμική της η ΝΕΜ»

«Αρχικά, θα ήθελα να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο, να έχει καλή χρονιά, με υγεία, αγάπη, τύχη και ευτυχία», δήλωσε ο προπονητής της ΝΕΜ, Γιώργος Μάνταλος και πρόσθεσε: «Είναι μεγάλη τιμή για τα Μέγαρα, να συμμετέχουν στο Final 4 του UNICEF Trophy και να διεκδικούν τον πρώτο πανελλήνιο τίτλο στην ιστορία τους, ανάμεσα μάλιστα σε κορυφαίες και ιστορικές ομάδες. Τόσο ο Πανιώνιος, όσο ο Μίλωνας και η Δόξα Λευκάδας, έχουν δείξει στο πρώτο μισό της σεζόν του πρωταθλήματος τη δυναμική τους, αλλά και την ποιότητα που έχουν. Και φυσικά μιλάμε για ομάδες με μεγάλη διαδρομή και ιστορία».

Όσο για τον ημιτελικό με τον Μίλωνα, είπε: «Είναι ένας αρκετά δύσκολος και απαιτητικός αγώνας. Δεν πρέπει να λησμονούμε, πως πριν λίγες μόλις μέρες, ο Μίλωνας μας διέλυσε κυριολεκτικά με 31 πόντους, για το πρωτάθλημα. Αυτό από μόνο του, καταδεικνύει και τη δυσκολία του αγώνα και κάνει το έργο μας να φαντάζει αδύνατο. Ωστόσο, εμείς είμαστε τα Μέγαρα, παλεύουμε όλα τα παιχνίδια και έχουμε δουλέψει αρκετά σκληρά, προκειμένου να βελτιωθούμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε μία εξαιρετική ομάδα, με έναν εξαιρετικό προπονητή και ένα γεμάτο και ποιοτικό ρόστερ. Αν το αξίζουμε, μακάρι να προκριθούμε στον τελικό!».

Ο κ. Μάνταλος απηύθυνε κάλεσμα στο κοινό της Νεανικής Εστίας Μεγαρίδας να στηρίξει την προσπάθεια των παικτών του. «Θα ήθελα να αναφερθώ και στην επιτακτική παρουσία των συμπολιτών μας στο κλειστό των Άνω Λιοσίων. Για εμάς είναι σημειολογικό! Η παρουσία του κόσμου μας στο Final 4 θα μας χαρακτηρίσει είτε θετικά είτε αρνητικά και θα αποτελέσει μια ‘δήλωση’ για το αν η ομάδα άγγιξε το ‘ταβάνι’ της ή μπορεί να δώσει ακόμη περισσότερα πράγματα στην πόλη. Τα Μέγαρα, βρίσκονται σε ένα Final 4, και η ομάδα αγκαλιά με την πόλη, χρόνο με τον χρόνο, οραματίζονται και γεννούν νέες φιλοδοξίες. Θέλουμε να κάνουμε την πόλη μας, υπερήφανη. Όμως, χωρίς τον κόσμο μας, δεν μπορούμε να καταφέρουμε τίποτα. Στα Άνω Λιόσια, θα μετρήσουμε τη δυναμική μας. Να δούμε αν αξίζουμε σαν πόλη μέσω της παρουσίας μας στο Final 4 να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο στο μέλλον. Όχι μόνο στο αγωνιστικό, αλλά και στο εξωαγωνιστικό κομμάτι. Εύχομαι να γίνουν τρεις εξαιρετικοί αγώνες, να κερδίσει η καλύτερη ομάδα και ο κόσμος να ξαναγυρίσει ευχαριστημένος στα γήπεδα», ανέφερε.

Καραγιάννης: «Δύο νίκες και… Final 8 ο στόχος του Μίλωνα»

«Το Final UNICEF Trophy είναι για εμάς αλλά και για όλο τον σύλλογο του Μίλωνα μία μεγάλη πρόκληση. Για πρώτη φορά στην ιστορία μας, βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο και θέλουμε να εμφανίσουμε μέσα στο παρκέ το καλό πρόσωπο που βγάζουμε τον τελευταίο καιρό. Μπροστά μας έχουμε ένα πολύ δύσκολο ματς με την Νεανική Εστία Μεγαρίδας, όμως στόχος μας είναι να κάνουμε δύο νίκες για να φτάσουμε στο Final 8 του Κυπέλλου Ελλάδας», ανέφερε ο τεχνικός του Μίλωνα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…