Κεντρική Γ' Εθνική Τι τρέχει με τον Νίκο τής Νίκης Αμαρουσίου;

Τι τρέχει με τον Νίκο τής Νίκης Αμαρουσίου;

Νίκος Μαραγκίδης, Νίκη Αμαρουσίου

Γιατί αποχώρησε ο Νίκος Μαραγκίδης από τη Νίκη Αμαρουσίου…

Η παρουσία του στον 3ο όμιλο της National League 2 ήταν αξιοπρόσεκτη. Είχαμε γράψει σχετικά (δείτε εδώ). Ο Μαραγκίδης είχε συμμετοχή σε 11 αγώνες, τους εξής 10… Θα εξηγήσουμε τι ακριβώς έχει συμβεί, για να μάθει κι ο κόσμος. Στους πρώτους 10 αγώνες ο παίκτης της Νίκης Αμαρουσίου ήταν σταθερά διψήφιος! Μοναδικό ματς που τέλειωσε με λιγότερους από 10 πόντους ήταν αυτό της 12ης αγωνιστικής, που σταμάτησε στους 8. Για να ακριβολογούμε… που σταμάτησε.

Στις 21/01, ο Σάββας Κατσούνης αποφάσισε να αφήσει τον μονίμως starter Μαραγκίδη στον πάγκο. Μπήκε στο 8ο λεπτό κι έμεινε λίγο στον αγωνιστικό χώρο, παρότι ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Ο κόουτς θέλησε να τον «τιμωρήσει» επειδή έχασε μια προπόνηση! Τον παίκτη, ο οποίος σε όλους τους αγώνες είχε διψήφιο αριθμό πόντων, αλλά και σπουδαία παρουσία, με ασίστ, ριμπάουντ, κτλ.

Εξ αρχής ο Μαραγκίδης είχε συμφωνήσει με τη Νίκη Αμαρουσίου (επειδή κι εκείνος πρέπει να βιοπορίζεται) ότι αν υπήρχει σημαντικό ραντεβού για τη δουλειά του, θα έλειπε από την προπόνηση. Άλλαξε πτήσεις, έχασε πολύ σημαντικές συναντήσεις, μετέφερε δουλειά σε πλάτες άλλων, για να είναι ελάχιστες οι απουσίες του από τις προπονήσεις. Δεν εκτιμήθηκε…

Τι είδους παίκτες θέλουν αλήθεια;

Σημειώστε δύο στοιχεία: Ήταν ο ΜΟΝΟΣ από τους παίκτες της Νίκης Αμαρουσίου, που δεν είχε πάρει ένα ευρώ ως ανταμοιβή για τις υπηρεσίες του. Ως οδοιπορικά, βρε αδερφέ. ΔΕΝ ήταν ο μόνος, που είχε συμφωνήσει με τον Αντώνη Τσέκενη, τον πρόεδρο της ομάδας, ότι θα έχανε κάποιες προπονήσεις, λόγω εργασίας.

Όπως και να ‘χει, ο Μαραγκίδης μπήκε κι έπαιξε. Πέτυχε πόντους, βοήθησε τη Νίκη Αμαρουσίου, αλλά χωρίς προφανή λόγο ο κόουτς Κατσούνης τον τράβηξε ξανά στον πάγκο και συνέχισε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα να του συμπεριφέρεται δίχως σεβασμό, σαν να του έκανε… καψόνι, επειδή δεν ήταν στην προπόνηση.

Αφήστε τον Μαραγκίδη. Η Νίκη Αμαρουσίου, η διοίκηση κι ο προπονητής ζητούν από τους παίκτες να μην αμείβονται (έστω και με αυτή την ελάχιστη αποζημίωση), να μην πηγαίνουν στη δουλειά τους, άρα να ζουν παρασιτικά! Μόνο έτσι τους επιτρέπουν να βοηθούν την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Ο απόλυτος παραλογισμός. Αλήθεια, τι είδους παίκτες θέλουν να έχουν; Τι χαρακτήρες διαμορφώνουν; Αυτό είναι το μπάσκετ που θέλουμε; Αν «ναι» να απευθυνθούμε σε εισοδηματίες, με μαζοχιστικές τάσεις…

Ο Μαραγκίδης, που είχε το μπάσκετ για χόμπι, αλλά φέρθηκε πιο επαγγελματικά και από τον πιο ακριβοπληρωμένο επαγγελματία (το λένε κι οι αριθμοί), έπρεπε να διαλύσει τη δουλειά του, να χάσει  την ψυχική του υγεία, να τα βάλει με τη λογική του. Προτίμησε να αποχωρήσει από τη Νίκη Αμαρουσίου.

Το μήνυμα στον κόσμο

Ο νεαρός παίκτης δεν θέλησε να σηκώσει σκόνη. Χωρίς ιδιαίτερες λεπτομέρειες, που ίσως έφερναν σε δύσκολη θέση κάποιους, επικοινώνησε με τους φίλους της ομάδας, αποστέλλοντάς τους ένα μήνυμα:

«Αγαπητοί φίλοι. Είσαστε οι μόνοι, στους οποίους νιώθω ότι οφείλω να απευθυνθώ και να εξηγήσω γιατί και πώς αποφάσισα να σταματήσω να προσφέρω αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες μου στη Νίκη Αμαρουσίου. Εσείς, καλύτερα από τον καθένα, γνωρίζετε ότι σε κάθε αγώνα έδινα τον καλύτερό μου εαυτό, ώστε να πετύχει η ομάδα τους στόχους της και πιστεύω ότι η επίδρασή μου στο παιχνίδι ήταν σημαντική.

Είμαι ο μοναδικός παίκτης που δεν πήρε ένα ευρώ από την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στη Νίκη. Ακόμα κι αυτή η πενιχρή αντιμισθία, υπό μορφή οδοιπορικών, δεν μου δόθηκε ποτέ. Επιχείρημα ότι η οικογένειά μου έχει χρήματα. Δεν είναι οικονομικό το ζήτημα, αλλά θέμα σεβασμού. Για μένα αυτό ήταν μορφή κοινωνικού ρατσισμού, μια ανισότητα προς το πρόσωπό μου, την οποία δεν λογάριασα. Για μένα η χαρά του παιχνιδιού κι η δική σας παρουσία ήταν τα κίνητρα για να συνεχίσω να παίζω.

Φεύγω γνωρίζοντας ότι δεν χρωστάω, αλλά μου χρωστάνε. Εύχομαι στην ομάδα, στους συμπαίκτες μου, το καλύτερο δυνατό. Δεν κρατώ κακία, απλά λυπάμαι που αντί όλοι να κοιτάζουμε τον ίδιο στόχο, κάποιοι κοιτούσαν ενοχλημένοι τη μάρκα τού αυτοκινήτου που οδηγούσα. Τους συμπονώ, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι γι’ αυτό…».

Για την ιστορία η παρουσία τού Νίκου Μαραγκίδη, στη Νίκη Αμαρουσίου:

  • 1η αγωνιστική: Νίκη Αμαρουσίου – Δάφνη Δαφνίου 66-72 / Μαραγκίδης 14
  • 2η αγωνιστική: Ερμής Αργυρούπολης – Νίκη Αμαρουσίου 91-74 / Μαραγκίδης 25 (5)
  • 3η αγωνιστική: Νίκη Αμαρουσίου – Ένωση Ιλίου 77-86 / Μαραγκίδης 22 (3)
  • 4 αγωνιστική: Γ.Ε. Αγίων Αναργύρων – Νίκη Αμαρουσίου 84-71 / Μαραγκίδης 18 (1)
  • 5η αγωνιστική: Νίκη Αμαρουσίου – Πορφύρας 71-61 / Μαραγκίδης 13 (1)
  • 6η αγωνιστική: Χανιά – Νίκη Αμαρουσίου 81-82 / Μαραγκίδης 14
  • 7η αγωνιστική: Νίκη Αμαρουσίου – Ελευθερία Μοσχάτου 64-61 / Μαραγκίδης 12 (2)
  • 8η αγωνιστική: Ηλιούπολη – Νίκη Αμαρουσίου 64-70 / Μαραγκίδης 25 (3)
  • 10η αγωνιστική: Πεύκη – Νίκη Αμαρουσίου 62-76 / Μαραγκίδης 14 (2)
  • 11η αγωνιστική: Νίκη Αμαρουσίου – Χολαργός 75-89 / Μαραγκίδης 10
  • 12η αγωνιστική: Δάφνη Δαφνίου – Νίκη Αμαρουσίου 65-61 / Μαραγκίδης  8 (1)

Σημείωση: Η 9η αγωνιστική είχε αναβληθεί.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Γ' Εθνική

Δειτε επισης

Η Τσινέκε στο Μεξικό… σημαίνει και εκτός Εθνικής ομάδας(;)

Η Έλενα Τσινέκε συνεχίζει στο Μεξικό, τί σημαίνει αυτό για τη συμμετοχή της στην Εθνική Η …