Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παρτιζάν – Ζαλγκίρις 81-72 (vid)

Παρτιζάν – Ζαλγκίρις 81-72 (vid)

Punter partizan zalgkiris jpg

Η Παρτιζάν έκαμψε την αντίσταση της Ζαλγκίρις.

Η Παρτιζάν, αν και δυσκολεύτηκε, επικράτησε της Ζαλγκίρις με 81-72. Οι Σέρβοι στο πρώτο ημίχρονο ήταν συνεχώς πίσω στο σκορ, αλλά στο δεύτερο έκαναν την αντεπίθεση τους και με ένα εξαιρετικό τέταρτο δεκάλεπτο πήραν το ροζ φύλλο αγώνα. Μεγάλος πρωταγωνιστής σ’ ακόμη ένα ματς ο Ντόζιερ, ο οποίος συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις.

Η Ζαλγκίρις ξεκίνησε φανταστικά το παιχνίδι και με τον Έβανς να βομβαρδίζει γρήγορα έστειλε τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (3-13). Η Παρτιζάν βρήκε αντίδοτο με τον Ντόζιερ να κάνει όργια στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Αμερικανός ήταν όλη η σερβική ομάδα, καθώς είχε τους 15 από τους 18 πόντους της και την κράτησε μόνος του όρθια. Η άμυνα των Σέρβων συνέχισε όμως να είναι κάκιστη και οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν το προβάδισμα τους (22-26).

Η Παρτιζάν άρχισε σιγά σιγά να πατάει γκάζι και να βρίσκει σκορ και από άλλους παίκτες και κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια ύστερα από το αρχικό 0-0 (34-34). Η Ζαλγκίρις έπαθε ότι έπαθαν οι Σέρβοι στο πρώτο δεκάλεπτο. Μοναδική απειλή ήταν ο Έβανς (14 πόντοι) κι έτσι από το διψήφιο προβάδισμα βρέθηκε πίσω στο σκορ στο φινάλε του ημιχρόνου (45-43).

Η Παρτιζάν είχε το προβάδισμα και μάλιστα έχτισε και διαφορά 8 πόντων (55-47), αλλά δεν μπόρεσε να τη διατηρήσει. Ο Έβανς συνέχισε να κάνει ζημιά στους Σέρβους, έφτασε τους 20 πόντους και κράτησε στο παιχνίδι την ομάδα του Κάουνας (61-59). Οι γηπεδούχοι στο τελευταίο δεκάλεπτο έπαιξαν σεμιναριακή άμυνα και κράτησαν στους 2 πόντους την Ζαλγκίρις για πέντε λεπτά (69-61).

Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε τον έλεγχο στην τελευταία περίοδο και ανέβαζε συνεχώς τον δείκτη της διαφοράς (75-64). Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και η Παρτιζάν πήρε τη νίκη με 81-72.

Τα δεκάλεπτα: 22-26, 45-43, 61-59, 81-72

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

A1 Γυναικών: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στην τελική μάχη για το πρωτάθλημα

Σήμερα η τελευταία πράξη στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών. Στην αίθουσα 5 του ΣΕΦ θα κριθεί …