Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παναθηναϊκός – Αρμάνι 79-62 (vid)

Παναθηναϊκός – Αρμάνι 79-62 (vid)

Γκραντ, Παναθηναϊκός, Αρμάνι

Ποιο ντέρμπι; Ο Παναθηναϊκός έκανε πάρτι με καλεσμένο τον… Τζόρτζιο.

Κάθε εμφάνιση είναι και πιο πειστική από την προηγούμενη. Ο Παναθηναϊκός σκόρπισε την Αρμάνι, κάτι που καταγράφεται κι αριθμητικά (79-62), σ’ ένα ματς που δεν έλαμψε ο Ναν, που δεν ήταν σπουδαίος ο Μήτογλου, που φάνηκε ότι μέρα με τη μέρα γίνεται καλύτερη και πιο συμπαγής ομάδα. Απολύτως λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι το καλοκαίρι οι «πράσινοι» άλλαξαν… δέρμα.

Ο Παναθηναϊκός ήταν συνεπής από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Έκανε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του, υποχρεώνοντας τους Ιταλούς σε ρόλο κομπάρσου. Δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού απόψε ο Αταμάν είδε τους περισσότερους παίκτες να ανταποκρίνονται και την ομάδα του να βγάζει ομοιογένεια.

Ας ξεκινήσουμε από τον Λεσόρ, ο οποίος παρότι είχε πρόβλημα με τα φάουλ, δεν είχε κανένα πρόβλημα να βάλει τους αντιπάλους του στα καλάθια. Πέτυχε 12 πόντους, που θα ήταν περισσότεροι αν δεν είχε 4/8 βολές, μάζεψε 7 ριμπάουντ, «έγραψε» 20 στο σύστημα αξιολόγησης.

Ο Ερνανγκόμεθ είχε καιρό να παίξει τόσο καλά. Με 12 πόντους, 4 ριμπάουντ, αλλά κυρίως σωστές επιλογές, έδειξε ότι συνέρχεται. Την ίδια στιγμή ο Καλαϊτζάκης των 10 πόντων (5/5 δίποντα, αλλά και 0/2 τρίποντα), των 4 ριμπάουντ, της 1 ασίστ και των 2 κλεψιμάτων, σε 18:19’’ συμμετοχής, δείχνει ότι είναι πλέον μέρος της ομάδας.

Πάντα πιστός στα αμυντικά του καθήκοντα ο Γκραντ, τέλειωσε το ματς με 9 πόντους, 4 ριμπάουντ κι 8 ασίστ, στα όρια του «νταμπλ νταμπλ», εξαφανίζοντας και τον Σιλντς. Σταθερός ο Γκριγκόνις με 15 πόντους, απίθανα στατιστικά. Πού είναι οι συνήθεις ύποπτοι; Ο Ναν είχε 10 πόντους με 2/13 δίποντα κι 1/3 τρίποντα (μόνο στις βολές έμεινε σταθερός με 3/3), 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Δεν ήταν καλός για… Ναν. Όπως δεν ήταν καλός ο Μήτογλου, με 4 πόντους (2/4 δίποντα, 0/3 τρίποντα), αλλά κι 6 ριμπάουντ.

Ο Παναθηναϊκός κατέβασε χαμηλά την παραγωγικότητα της Αρμάνι, που είχε τον Νεπίερ (χωρίς να είναι καλός) στους 16 πόντους και τον Μίροτιτς που επέστρεψε στους 11. Πέραν τούτου ουδέν. Ήταν λογικό να ανοίξει η ψαλίδα, από πολύ νωρίς. Το 12-6 έδειξε ότι πάμε σε μια μεγάλη βραδιά και παρότι στο πρώτο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι έμειναν κοντά στο σκορ (21-16 στο δεκάλεπτο), η εικόνα άλλα έλεγε.

Στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός απογειώθηκε. Από νωρίς η διαφορά πήγε στα διψήφια (26-16 και 32-20), για να πάρει διαστάσεις θριάμβου στο 42-24 και να λήξει το ημίχρονο με 44-28. Από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν την προσπάθειά τους, τίποτα δεν μπορούσε να αλλάξει. Στο τρίτο δεκάλεπτο το σκορ ήταν 57-41 κι η τέταρτη περίοδος ένα ατελείωτο πάρτι.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 44-28, 57-41, 79-62.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

ΕΟΚ: Ακατάλληλοι, ανεπαρκείς, επικίνδυνοι

Φανταστείτε να μην ήταν το κορυφαίο πρωτάθλημα της ΕΟΚ η Elite League… Λοιδορούσαμε τους (…