Κεντρική Ψαγμένα «Μπορεί να έχεις φύγει… αλλά δεν θα ξεχαστείς ποτέ» (vid)

«Μπορεί να έχεις φύγει… αλλά δεν θα ξεχαστείς ποτέ» (vid)

Κόμπι Μπράιαντ

Τέσσερα χρόνια από τότε που έχει φύγει από κοντά μας ο Κόμπι Μπράιαντ.

«You may be gone but never be forgotten», ίσως από τις ελάχιστες εκφράσεις που αποτυπώνουν στα αγγλικά περισσότερο συναίσθημα από την ελληνική μετάφραση.

Μία φράση η οποία αποτυπώνει απόλυτα τη φυσική απουσία του Κόμπι Μπράιαντ από τον Ιανουάριου του 2020 έως σήμερα. Συμπληρώνονται 4 (!) χρόνια από την 26η Ιανουαρίου του 2020, αυτή την «καταραμένη» ημέρα που το ελικόπτερο στο οποίο ήταν ο Κόμπι Μπράιαντ με την κόρη του Τζίτζι και ακόμα επτά άτομα, έπεσε στο Καλαμπάσας και έχασαν όλοι τη ζωή τους.

Τέσσερα χρόνια που ο θρύλος του έγινε ακόμα μεγαλύτερος, που η απουσία του είναι αισθητή παρότι είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση, που τα γιατί δεν έχουν βρει απαντήσεις, αλλά σε ποια γιατί που έχουν να κάνουν με τραγικά δυστυχήματα υπάρχουν απαντήσεις;

Ο Κόμπι Μπράιαντ έζησε για να γίνει θρύλος, για να αφήσει παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές, για να λατρευτεί και να αποτελέσει πρότυπο. Έζησε για να μας κάνει να αγαπήσουμε το μπάσκετ ακόμα περισσότερο. Να θαυμάσουμε το πείσμα, τη θέληση, τη δύναμη, την προσπάθεια, το πάθος, τη δουλειά και την επιμονή.

Ο Κόμπι Μπράιαντ έζησε και είμαστε τυχεροί που τον παρακολουθήσαμε. Ας κρατήσουμε τη χαρά και τον θαυμασμό που μας δημιουργείται ακόμα και τώρα που τον παρακολουθούμε σε βίντεο να αγωνίζεται ή να μιλάει γι’ αυτό που αγάπησε τόσο πολύ, για το μπάσκετ. Άλλωστε η ζωή συνεχίζεται και η δύναμη με την οποία η οικογένειά του συνεχίζει να ζει και να κάνει τα πάντα για να συνεχίσει την παρακαταθήκη του είναι το καλύτερο παράδειγμα.

Είναι πολλά αυτά που μπορεί κάποιος να (ξανά)γράψει για τον Κόμπι, επιλέξαμε φέτος α παρουσιάσουμε ένα βίντεο με δηλώσεις του για το κίνητρο, όχι μόνο για το μπάσκετ αλλά και για τη ζωή! Γιατί κάθε του κουβέντα μπορεί να δώσει κίνητρο!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ψαγμένα

Δειτε επισης

ΕΟΚ: Ακατάλληλοι, ανεπαρκείς, επικίνδυνοι

Φανταστείτε να μην ήταν το κορυφαίο πρωτάθλημα της ΕΟΚ η Elite League… Λοιδορούσαμε τους (…