Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Μπαρτζώκας: «Αγαπώ όλους τους παίκτες μου, πρέπει όμως όλοι να προσαρμοστούν»

Μπαρτζώκας: «Αγαπώ όλους τους παίκτες μου, πρέπει όμως όλοι να προσαρμοστούν»

bartzokas 3 jpg

Αποθέωσε τους παίκτες του ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της ‘Αλμπα Βερολίνου με 101-87, για την 24η αγωνιστική της Euroleague. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στις δηλώσεις του μετά τη νίκη της ομάδας του, αναφέρθηκε στη σημασία που έχουν όλοι οι παίκτες του ρόστερ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας:

«Πολύ σημαντική νίκη, σε ένα ματς που έπρεπε να κερδίσουμε. Έπρεπε να ανταπεξέλθουμε σε πολλές συνθήκες, να κάνουμε πράγματα που δεν είναι και τόσο συνηθισμένα σε αυτό το επίπεδο. Είχαμε όμως πνευματική δύναμη και με την άμυνα που παίξαμε στο τρίτο δεκάλεπτο το δείξαμε αυτό. Πήραμε το μομέντουμ για να πάρουμε και το ματς.

Στο πρώτο μέρος παίξαμε με λάθος προσέγγιση, γι’ αυτό η Άλμπα είχε ρυθμό, γι’ αυτό έβαλε 48 πόντους. Είχε 65% στο τρίποντο, ενώ εμείς κάναμε φάουλ σε προσπάθειες και όχι για να σταματήσουμε τον αιφνιδιασμό τους. Πήραν 11 βολές έτσι στο πρώτο μέρος. Ανεβάσαμε τα επίπεδα της έντασης στο τρίτο δεκάλεπτο, βρήκαμε πολλές ευκαιρίες απέναντι στη ζώνη που αποφάσισε να παίξει ο κόουτς Γκονθάλεθ. Τα 9 τρίποντα του Κάνααν ήταν πολύ σημαντικά. Αύριο ταξιδεύουμε και πρέπει να προετοιμαστούμε για άλλο ένα ανταγωνιστικό ματς.

Είχα αποφασίσει ότι έπρεπε να κάνουμε μεγάλη αλλαγή στον τρόπο σκέψης μας, σε must-win παιχνίδι βάλαμε παίκτη με μία προπόνηση. Του βάλαμε πολύ βασικά πράγματα, ήταν διστακτικός στο ξεκίνημα, όμως όσο περνούσε η ώρα, έβρισκε ρυθμό. Πρόσφερε σε αρκετούς τομείς, τελείωσε τις φάσεις καλά. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την εμφάνιση ενός παίκτη που δεν έχει ξαναπαίξει σε αυτό το επίπεδο.

Ο επαγγελματικός αθλητισμός είναι πολύ στυγνός, χαίρομαι για όλους τους παίκτες μου και αγαπώ όλους τους παίκτες, πρέπει όμως όλοι να προσαρμοστούν. Πρέπει να καταλάβεις ότι θα παίξεις 30 λεπτά στο ένα ματς και δύο ή καθόλου στο επόμενο. Εκτός αν χτυπήσουν δέκα, όπως έχουν χτυπήσει σε εμάς. Είμαι χαρούμενος και για τον Μπραζντέικις και για όλους. Έχουμε πολλά νέα πρόσωπα, γίνονται αλχημείες για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Ελπίζω ο χρόνος να είναι υπέρ μας».

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

ΕΟΚ: Ακατάλληλοι, ανεπαρκείς, επικίνδυνοι

Φανταστείτε να μην ήταν το κορυφαίο πρωτάθλημα της ΕΟΚ η Elite League… Λοιδορούσαμε τους (…