Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μπαρτσελόνα – Μπασκόνια 89-85 (vid)

Μπαρτσελόνα – Μπασκόνια 89-85 (vid)

kalinic barcelona baskonia jpg

Δια χειρός Βέσελι η Μπαρτσελόνα κέρδισε και τη Μπασκόνια μετά τη Ρεάλ.

Η Μπαρτσελόνα ύστερα από ένα πραγματικό ντέρμπι επικράτησε της Μπασκόνια με 89-85. Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκοράρισμα, ήταν συνεχώς κοντά, με τους μπλαουγκράνα στο φινάλε να παίρνουν τα ηνία και τη νίκη. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Βέσελι, ο οποίος πέτυχε κρίσιμους πόντους και οδήγησε τους Καταλανούς σε μία σημαντική νίκη.

Η Μπαρτσελόνα πήρε εξ αρχής τα ηνία στο σκορ μετά το αρχικό 0-3 της Μπασκόνια, αλλά δεν μπορούσε να χτίσει διαφορά. Ο λόγος ήταν ο Μάρκους Χάουαρντ, ο οποίος στο ξεκίνημα ήταν εντυπωσιακός και πέτυχε τους 8 από τους 11 πόντους της ομάδας του (14-11). Το σκορ κυμάνθηκε σε αρκετά υψηλά επίπεδα στο πρώτο δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες να σημειώνουν συνολικά 47 πόντους (24-23).

Ο Ερνάνγκομεθ ήταν ο κορυφαίος της Μπαρτσελόνα στο δεύτερο δεκάλεπτο και με συνεχόμενα καλάθια έδωσε προβάδισμα 9 πόντων για πρώτη φορά στην ομάδα του (34-25). Οι μπλαουγκράνα είχαν τον έλεγχο σε όλο το πρώτο μέρος, με την Μπασκόνια διαρκώς να κυνηγάει στο σκορ (47-42). Κάτι τέτοιο, όμως, δεν ίσχυσε στο δεύτερο. Οι Βάσκοι ξεκίνησαν εξαιρετικά και με συνεχόμενα καλάθια ανέτρεψαν την κατάσταση και πήραν προβάδισμα ύστερα από το αρχικό 3-0 (51-53). Οι μπλαουγκράνα δεν βρήκαν λύσεις αμυντικά και άρχισαν να δέχονται το ένα καλάθι μετά το άλλο (58-62).

Η άμυνα της Μπαρτσελόνα ήταν απογοητευτική στο τρίτο δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι επέτρεψαν στους Βάσκους να σκοράρουν 26 πόντους (!) και όπως ήταν φυσικό έμειναν πίσω στο σκορ (62-68). Το σερί των φιλοξενουμένων συνεχίστηκε και η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά τους 10 πόντους (62-72). Οι μπλαουγκράνα δεν τα παράτησαν και με επί μέρους σκορ 8-2 μπήκαν ξανά στη διεκδίκηση της νίκης (70-74).

Ο Πάρα ήταν ένας από τους ανέλπιστους πρωταγωνιστές για την Μπαρτσελόνα, καθώς έφτασε τους 10 πόντους με κρίσιμους πόντους που έφεραν τους μπλαουγκράνα σε απόσταση αναπνοής (76-77). Το ντέρμπι συνεχίστηκε και οι δύο ομάδες μπήκαν στο τελευταίο τρίλεπτο με το σκορ ισόπαλο (82-82).Ο Βέσελι σ΄ακόμη ένα παιχνίδι ήταν ηγέτης για τους γηπεδούχους και με δικό του καλάθι η Μπαρτσελόνα πήρε κεφάλι στο σκορ στα τελευταία λεπτά (84-82). Στο τελευταίο δίλεπτο ακολούθησαν σωρεία χαμένων σουτ, με τους παίκτες του Γκριμάου να κρατούν το προβάδισμα.

Ο Βέσελι μίλησε και πάλι 22” πριν το τέλος. Ο Τσέχος σέντερ κέρδισε φάουλ και με 2/2 βολές έδωσε μαξιλαράκι τεσσάρων πόντων στην Μπαρτσελόνα (86-82). O Χάουαρντ με τρίποντο μείωσε το σκορ, αλλά ο Πάρα ήταν ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών και έκανε το 88-85 11” πριν το τέλος. Ο Μονέκε έχασε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, καθώς το σουτ τριών πόντων του κατέληξε εκτός καλαθιού. Ο Βέσελι κέρδισε νέες βολές και διαμόρφωσε το τελικό 89-85.

Τα δεκάλεπτα: 24-23, 47-42, 62-68, 89-85

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μίλωνας – Πανιώνιος 87-79

Το «εισιτήριο» για την Basket League πήρε ο Μϊλωνας. Ο Μίλωνας επιβλήθηκε του Πανιωνίου 87…