Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μακάμπι Τελ Αβίβ – Βίρτους Μπολόνια 95-78 (vid)

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Βίρτους Μπολόνια 95-78 (vid)

Daniel hacket bologna jpg

Η άμυνα της Μακάμπι σταμάτησε τους Ιταλούς.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ επικράτησε της Βίρτους Μπολόνια με 95-78 πραγματοποιώντας εξαιρετική αμυντική εμφάνιση. Οι παίκτες του Κάτας εγκλώβισαν τους αντιπάλους τους κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και υποχρέωσαν τους Ιταλούς στην ήττα. Οι Ισραηλινοί μάλιστα κάλυψαν και τη διαφορά της ήττας του πρώτου παιχνιδιού και σε περίπτωση ισοβαθμίας έχει το πάνω χέρι.

Ισορροπημένα ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με το σκορ να είναι αρκετά υψηλό (12-11). Η Μακάμπι με ένα μικρό σερί 5-0 πήρε διαφορά, αλλά δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Η Μπολόνια απάντησε με δικό της σερί και έφερε τούμπα το ματς στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου (18-21).

Το σερί της ιταλικής ομάδας συνεχίστηκε και η διαφορά έφτασε τους 8 πόντους με καλάθι του Λούντμπεργκ (20-28). Η Μακάμπι σταδιακά άρχισε να σφίγγει την άμυνα της και η Βίρτους δυσκολευόταν να σκοράρει. Οι Ισραηλινοί πίεζαν ασφυκτικά και κατάφεραν να γυρίσουν την αναμέτρηση στο φινάλε του ημιχρόνου (46-45). Πάντως το παιχνίδι ήταν πραγματικό ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να μένουν κοντά στο σκορ.

Η Μακάμπι έδειχνε ότι έχει το μομέντουμ και συνέχισε την καλή της εικόνα από το φινάλε του πρώτου μέρους. Οι Ισραηλινοί ήταν καταιγιστικοί, συνέχισαν να έχουν εξαιρετική εικόνα στην άμυνα και πήραν για πρώτη φορά διψήφια διαφορά (70-60).

Οι “δαγκάνες” της Μακάμπι στραγγάλισαν τη Βίρτους και η ομάδα του Ισραήλ πήρε τη νίκη με 95-78.

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 46-45, 70-60, 95-78

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65

Επιβίωσε στην Πόλη η Μονακό. Η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς πέρασε διά πυρός και σιδήρου απ…