Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μακάμπι Τελ Αβίβ – Μονακό 93-83 (vid)

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Μονακό 93-83 (vid)

baldwin monaco macabi jpg

Με το δεξί στο 2024 η Μακάμπι.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ πανηγύρισε μια σημαντική νίκη, καθώς επικράτησε της Μονακό με 93-83. Οι Ισραηλινοί είχαν στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης τον έλεγχο και δεν έχασαν σε κανένα σημείο τα ηνία στο σκορ. Ο Μάικ Τζέιμς προσπάθησε να ανατρέψει μόνος του στο δεύτερο μέρος, αλλά δεν ήταν αρκετός για τους φιλοξενούμενους.

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν ισορροπημένα με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ (10-8). Η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στη Μακάμπι. Οι Ισραηλινοί εγκλώβισαν με την άμυνα τους τα όπλα της Μονακό και στα τελευταία πέντε λεπτά του πρώτου δεκαλέπτου δέχθηκε μόλις 4 πόντους. Εξίσου εντυπωσιακοί ήταν και επιθετικά και πήραν διψήφιο προβάδισμα (22-12).

Η Μακάμπι είχε τον πλήρη έλεγχο στο παιχνίδι και διατηρούσε εύκολα το διψήφιο προβάδισμα της (31-17). Η Μονακό συνέχισε να μην έχει λύσεις αμυντικά και ειδικά απέναντι στον Κόλσον, ο οποίος με 16 πόντους οδηγούσε τους Ισραηλινούς σε ένα εύκολο απόγευμα (49-35).

Η Μονακό, όπως ήταν αναμενόμενο, ρβγαλε αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο. Οι Μονεγάσκοι με επί μέρους σκορ 11-3 κατάφερε να ξανά μπει στη διεκδίκηση του ματς (52-46). Η Μακάμπι άντεξε στην πίεση και μάλιστα ανέκτησε και το διψήφιο προβάδισμα της (64-54).

Ο Μάικ Τζέιμς προσπαθούσε μόνος του να γυρίσει το παιχνίδι. Ο Αμερικανός ήταν φανταστικός, έφτασε τους 24 πόντους και μείωσε το σκορ στους 5 (78-73). Η απάντηση της Μακάμπι ήταν και πάλι άμεση. Με ένα δικό της 5-0 ανέκτησε διαφορά 10 πόντων και έκανε σημαντικό βήμα (84-74). Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο και πήραν τη νίκη με 93-83.

Τα δεκάλεπτα: 22-12, 49-35, 64-54, 93-83

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Euroleague: Με Σλούκα η δεύτερη καλύτερη πεντάδα

Στην δεύτερη καλύτερη πεντάδα της Euroleague, ο Κώστας Σλούκας. Ο ηγέτης του Παναθηναϊκού,…