Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Λιόλιος: Δεν αλλάζει… Βουλιάζει!

Λιόλιος: Δεν αλλάζει… Βουλιάζει!

Λιόλιος, Τσολάκος

Ο Βαγγέλης Λιόλιος διαλύει την ΕΟΚ και καταστρέφει τον ΕΣΑΚΕ.

Όσοι παλέψαμε (κι ήμασταν λίγοι, που για πολλά χρόνια αντισταθήκαμε) για να πέσει ο Βασιλακόπουλος, βλέπουμε αυτά που κάνει ο Λιόλιος και δεν πιστεύουμε στα μάτια μας. Δεν θα μπω στη σύγκριση ποιος είναι χειρότερος από τους δύο, καθώς αμφότεροι έκαναν κακό στο εθνικό μας σπορ. Ο ένας πλέον δεν μας απασχολεί, έχει μείνει με ελάχιστους πιστούς, να τρώνε ένα ψαράκι στη Χαλκίδα και να αναπολούν τα περασμένα μεγαλεία. Ο άλλος θα μας ταλαιπωρεί για λίγο καιρό ακόμα, μέχρι την απαλλαγή.

Στον αγώνα ΠΑΟΚ – Λαύριο πρωταγωνιστής ήταν ο Μάνος Τσολάκος. Έδωσε στην παράταση, στο φινάλε, τεχνική ποινή στον Βαγγέλη Μουράτο, επειδή έδειξε το σήμα στη φανέλα, μετά το τρίποντο που πέτυχε. Προκάλεσε τις άδειες εξέδρες. Απίστευτο. Ποιος είναι ο Τσολάκος; Ο κ. Λιόλιος γνωρίζει καλά.

Εκλεκτός του… εκλεκτού του. Ο Τσολάκος είναι αγαπημένο παιδί τού Ηλία Κορομηλά, ο οποίος είναι αγαπημένος φίλος τού Γιώργου Μαυραγάνη, ο οποίος είναι ο άνθρωπος που εμπιστεύεται όσο κανέναν ο Βαγγέλης Λιόλιος. Βάλτε στην παρέα και τον πρόεδρο της ΟΔΚΕ, Παντελή Ελευθεριάδη (θα σας εξηγήσουμε παρακάτω) κι έχετε όλη την εικόνα.

«Κομμένος» αλλά ενεργός

Από το ρεπορτάζ προκύπτει πως μια φορά, εκ παραδρομής που λένε, ο Τσολάκος είπε κάτι που δεν άρεσε στον Ελευθεριάδη. Ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ τον κατακεραύνωσε κι έκτοτε ο πρόεδρος του ΣΕΔΚΑ έχει ευθυγραμμιστεί πλήρως. Μπορεί να είναι και σύμπτωση, αλλά όσοι το πιστεύουν, μπορεί να κοιτάζουν ψηλά όταν έχει ξαστεριά, για να δουν το σημάδι τού Batman.

Τι σχέση έχει ο Λιόλιος με τον αγώνα στην Πυλαία; Πάμε να ενώσουμε τις τελείες. Ο διεθνής Τσολάκος κόπηκε στα αγωνιστικά τεστ. Οι πρόθυμοι, από το ανώνυμο μπλογκ, στο οποίο λέγεται ότι γράφει νεαρός ανερχόμενος διαιτητής (δεν το πιστεύουμε, αλλά ανώνυμο είναι, που να ξέρουμε αν έχουν δίκιο οι… καλοθελητές), έσπευσαν να υποστηρίξουν ότι είναι τραυματίας.

Ο Τσολάκος έπαιξε, άρα δεν ήταν τραυματίας. Από τη στιγμή που δεν κατάφερε να βγάλει τα τεστ, έπρεπε να αλλάξει και να μπει άλλος -ικανός- διαιτητής να διευθύνει τον αγώνα. Η ΚΕΔ/ΕΟΚ (όλα καλά Στέλιο Κουκουλεκίδη) δεν έδειξε αντανακλαστικά, οι υπόλοιποι είναι μια ωραία παρέα, οπότε ποιος θα έβαζε τα πράγματα στη θέση τους; Κανείς.

Μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι «δεν πρόλαβαν». Αν δεν προλαβαίνουν, να βάζουν τα τεστ όταν δεν υπάρχει αγωνιστική δραστηριότητα. Όχι πως αν είχε περάσει θα ήταν αποδεκτό να κρίνει απροκάλυπτα έναν αγώνα, αλλά τώρα υπάρχει κι ένας λόγος παραπάνω να αντιληφθείτε πόσο κακό κάνουν στο άθλημα.

Βεβαίως ο ΕΣΑΚΕ δεν πρόκειται να αντιδράσει. Δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία για το τι συμβαίνει στις τάξεις τής λίγκας. Όλοι ξέρουν. Ο Λιόλιος έχει βάλει παντού δικούς του ανθρώπους κι αυτό δεν είναι κακό. Αλίμονο, πρόεδρος της ΕΟΚ είναι, τους δικούς του ανθρώπους θα έβαζε. Θα κριθεί, όμως, και γι’ αυτούς. Ο Τσολάκος, ο Ελευθεριάδης, ο Κορομηλάς, ο Κουκουλεκίδης τον εξέθεσαν. Κι είναι αυτός υπόλογος και για τις επιλογές του.

Αντί επιλόγου: Καλό είναι να έχεις… σημαντικούς φίλους. Αν φίλε Μάνο θεωρείς ότι λέγοντας «ναι» σε όλα θα πας μπροστά, κάνε αυτό που νομίζεις. Αν, όμως, θέλεις να είσαι διαιτητής, υπάρχουν εξαιρετικοί γυμναστές, που μπορούν να σε βοηθήσουν, και να βρεις τη φόρμα σου, και να χάσεις τα περιττά κιλά, ώστε και στα τεστ να περνάς, και τους αγώνες να μπορείς να διευθύνεις.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Η Τσινέκε στο Μεξικό… σημαίνει και εκτός Εθνικής ομάδας(;)

Η Έλενα Τσινέκε συνεχίζει στο Μεξικό, τί σημαίνει αυτό για τη συμμετοχή της στην Εθνική Η …