Κεντρική Basket League Κολοσσός H Hotels Κολοσσός: Η ιστορία του triple-double του Περάντες

Κολοσσός: Η ιστορία του triple-double του Περάντες

perantes 1 jpg

Το 10ο triple-double figure στην ιστορία του, σημείωσε ο Λόντον Περάντες.

Το απόγευμα της Κυριακής (7/1) μπήκε στα βιβλία της στατιστικής της Stoiximan Basket League με τον Λόντον Περάντες να σημειώνει το 10ο triple-double figure στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος έχοντας 16 πόντους, 11 ριμπάουντ και 13 ασίστ στο παιχνίδι του Κολοσσού με το Λαύριο .

*Ο Αμερικανός έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Κολοσσού H Hotels που έφτασε σε μία τέτοια επίδοση.

*Ήταν το triple-double με τη δεύτερη μεγαλύτερη επίδοση ασίστ (13), αφού περισσότερες είχε μόνον ο Άντονι Χίκι στις 10 Απριλίου 2019 στο παιχνίδι του Ρεθύμνου Cretan Kings με τον Κολοσσό (16).

*Ήταν το πρώτο triple-double που σημειώθηκε στον μήνα Ιανουάριο, τουλάχιστον στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Για να βρούμε μία τέτοια επίδοση στον πρώτο μήνα του χρόνου θα πρέπει να βγούμε από τα όρια της Stoiximan Basket League, γυρίζοντας στις 19 Ιανουαρίου 1991 όταν ο Παναγιώτης Φασούλας είχε 18 πόντους, 14 ριμπάουντ και 10 τάπες στο εντός έδρας παιχνίδι του ΠΑΟΚ με το Περιστέρι.

*Ο Περάντες, με τις 13 ασίστ που μοίρασε στο σημερινό παιχνίδι, σημείωσε την 42η επίδοση 13+ τελικών πασών στην ιστορία της Stoiximan Basket League. Παράλληλα μπήκε για δεύτερη φορά σε αυτήν τη λίστα αφού είχε 14 ασίστ στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος κόντρα στο Περιστέρι.

Ο Αμερικανός έτσι έγινε ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία του Κολοσσού H Hotels που «έγραψε» δύο επιδόσεις 13+ ασίστ, αφού σε αυτήν τη λίστα μπήκαν από μία φορά ο Βασίλης Ξανθόπουλος και ο Στέφαν Ποτ.

*Ο Λόντον Περάντες έφτασε τις 82 ασίστ και είναι ο 2ος πασέρ του Πρωταθλήματος πίσω από τον Τζόε Ράγκλαντ που έχει 113. Είναι όμως αξιοσημείωτο το γεγονός ότι έχει μοιράσει το 38,68% των συνολικών ασίστ της ομάδας της Ρόδου. Πίσω του στη συγκεκριμένη λίστα είναι ο Ιωσήφ Κολοβέρος με 19 ασίστ αλλά και τρεις αγώνες λιγότερους.

*Τέλος ο Περάντες με τις 13 ασίστ που είχε κόντρα στο Λαύριο Megabolt και φτάνοντας τις 82 στο Πρωτάθλημα, μπήκε στην 20άδα της ιστορικής λίστας του Κολοσσού H Hotels. «Έπιασε» στην 20ή θέση της, τον Νώντα Παπαντωνίου που έπαιξε με τα θαλασσί στη σεζόν 2013-14.

Κατά τα άλλα για τον Κολοσσό…

*Ο Λούκα Μπραΐκοβιτς είχε ένα ακόμη παραγωγικό απόγευμα, τελειώνοντας το παιχνίδι με 19 πόντους. Με αυτούς έγινε ο 3ος παίκτης του φετινού Πρωταθλήματος, μετά τους Άντονι Κάουαν και Χάντερ Χέιλ, που έφτασε τους 200+.

Ο Αυστριακός παράλληλα έγινε ο 66ος στην ιστορία του Κολοσσού H Hotels που έφτασε τους 200+.

Έχοντας 9/11 δίποντα εξάλλου, ο Μπραΐκοβιτς έφτασε τα 85 και μπήκε στην 30άδα της λίστας της ομάδας της Ρόδου, αφού ξεπέρασε τον Γιάννη Καλαμπόκη που είχε 81 στη σεζόν 2012-13.

*Με τους πέντε πόντους του σε αυτό το παιχνίδι, ο Τάιλερ Πόλεϊ έφτασε και ξεπέρασε τους 300 μέσα από την 44η εμφάνιση του στη Stoiximan Basket League.

*Ο Νίκος Καμαριανός είχε πέντε αμυντικά ριμπάουντ και με αυτά έφτασε και ξεπέρασε τα 100 στην 86η εμφάνιση του στην κατηγορία.

*Ο Άντριου Γκάουντλοκ ήταν ο πρώτος σκόρερ του Κολοσσού H Hotels με 20 πόντους. Ο Αμερικανός «έπιασε» έτσι τον Λούκα Μπραΐκοβιτς στις τρεις επιδόσεις 20+ πόντων. Η ομάδα της Ρόδου έφτασε τις οχτώ και είναι στην πρώτη πεντάδα της λίστας.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Κολοσσός H Hotels

Δειτε επισης

Μεγαλώνει το γήπεδο του Κολοσσού με… φόντο την Ευρώπη

Αυξάνεται η χωρητικότητα στο γήπεδο του Κολοσσού Το κλειστό γήπεδο του Κολοσσού στην Καλλι…