Κεντρική Basket League Αγώνες Καρδίτσα – Μαρούσι 87-84

Καρδίτσα – Μαρούσι 87-84

mack karditsa jpg

Η Καρδίτσα έκανε την ανατροπή απέναντι στο Μαρούσι και με buzzer beater του Μακ πήρε μια υπερπολύτιμη νίκη

Μια απίστευτη και σημαντική νίκη πανηγύρισε η Καρδίτσα. Ο ΑΣΚ ύστερα από ένα πραγματικό ντέρμπι επικράτησε του Αμαρουσίου με 87-84. Ήρωας για τους νικητές ήταν ο Μακ, ο οποίος πέτυχε buzzer beater τρίποντο στο φινάλε του ματς και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Οι φιλοξενούμενοι είχαν το προβάδισμα σχεδόν σε όλο το ματς, αλλά στο τέλος λύγισαν και έφυγαν με άδεια χέρια από την Καρδίτσα.

Το Μαρούσι ξεκίνησε πολύ καλά την αναμέτρηση ειδικά αμυντικά. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν ασφυκτικά τους αντιπάλους τους και τους περιορισαν στους 3 πόντους σε πέντε αγωνιστικά λεπτά (3-11). Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη. Η Καρδίτσα προσαρμόστηκε, αλλά επιθετικά τον προσανατολισμό της και κατάφερε να βρει τον δρόμο προς το καλάθι και να ισορροπήσει το ματς (18-22).

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ. Ο Άρης είχε τον έλεγχο και τα ηνία του σκορ δίχως όμως να μπορεί να ξεφύγει. Οι άμυνες και των δύο ήταν κακές στο δεύτερο δεκάλεπτο με αποτέλεσμα να σημειωθούν 51 πόντοι (43-48).

Το Μαρούσι είχε τον έλεγχο και στο δεύτερο μέρος και κατάφερε να προηγηθεί και με διψήφιες διάφορες, αλλά δεν είχε διάρκεια. Η Καρδίτσα αποδείχθηκε σκληροτράχυλη και παρέμεινε στο κυνήγι του σκορ, δίχως να αφήσει τους φιλοξενουμενους να “αισθανθούν” άνετα (66-69). Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την καλή τους εμφάνιση και με καλό ξεκίνημα στο τέταρτο δεκάλεπτο πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ (73-72).

Το ντέρμπι συνεχίστηκε μέχρι το τέλος με τις δύο ομάδες να εναλλάσονται στο σκοράρισμα. Το Μαρούσι είχε το προβάδισμα, αλλά ο ΜακΚάλουμ με συνεχόμενες βολές έφερε το ματς στα ίσια (84-84) 35″ πριν το τέλος. Ο Γιαννόπουλος πήρε την ευθύνη του τελευταίου σουτ για το Μαρούσι, αλλά αστόχησε και έδωσε την ευκαιρία στην Καρδίτσα να παρει τη νίκη.

Ο Μακ 2″ πριν το τέλος πήρε το σουτ, πέτυχε ένα μεγάλο τρίποντο και έδωσε μια σημαντική νίκη στην Καρδίτσα (87-84).

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 43-48, 66-69, 87-84

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Σλούκας: «Αφιερώνουμε τη νίκη στον Πάρη»

Εξαιρετικά αφιερωμένη στον Πάρη Δερμάνη η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι, από τον Κ…