Κεντρική Basket League Αγώνες Καρδίτσα – Άρης 80-69

Καρδίτσα – Άρης 80-69

karditsa aris jpg

Η Καρδίτσα πήρε μεγάλη νίκη απέναντι στον Άρη

Μια σπουδαία νίκη πανηγύρισε η Καρδίτσα, καθώς επικράτησε εντός έδρας του Άρη με 80-69. Ο ΑΣΚ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, καθώς είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του ματς και έβγαλε αντίδραση όταν η ομάδα της Θεσσαλονίκης έκανε την ανατροπή και επέστρεψε στο ματς.

Η Καρδίτσα ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και με πολύ καλή άμυνα πήρε προβάδισμα στο ματς (10-4). Ο Άρης ισορρόπησε γρήγορα το παιχνίδι και πλησίασε στο σκορ (14-13). Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο στο ματς και έκλεισαν το δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ (23-19).

Ο Άρης είχε φανερό επιθετικό πρόβλημα, καθώς δυσκολευοταν να αφήσει την μπάλα στο καλάθι και έδειχνε να είναι εγκλωβισμένος στην άμυνα της Καρδίτσας. Οι γηπεδούχοι δεν το άφησαν ενεκμετάλλευτο. Με συνεχόμενα καλάθια εκτόξευσαν τη διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφια επίπεδα (34-24). Οι φιλοξενουμενοι προσπαθούσαν να μείνουν κοντά στο σκορ, αλλά ο ΑΣΚ δεν τους άφησε να γυρίσουν το ματς (44-38).

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι ρολόι αντιστραφηκαν. Ο Άρης άρχισε να πιέζει περισσότερο στην άμυνα και η Καρδίτσα δεν μπορούσε να φτάσει εύκολα στο αντίπαλο καλάθι. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης αντίθετα βρήκε επιθετικά ρυθμό και έφερε τούμπα το παιχνίδι δεχόμενη μόλις 13 πόντους (57-58), με την Καρδίτσα να παίρνει πίσω το προβάδισμα της στο φινάλε της περιόδου (59-58).

Η Καρδίτσα στο τελευταίο δεκάλεπτο “συνήλθε ” επιθετικά και πέτυχε σε ελάχιστα λεπτά όσους πόντους πέτυχε σε ολόκληρη την τρίτη περίοδο (72-65). Ο Άρης αντίθετα σκόραρε και πάλι με το σταγονόμετρο. Στο τελευταίο πενταλεπτο σκόραρε μόλις 4 πόντους και μοιραία γνώρισε την ήττα και μάλιστα με διψήφια διαφορά (80-69).

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 44-38, 59-58, 80-69

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Σλούκας: «Αφιερώνουμε τη νίκη στον Πάρη»

Εξαιρετικά αφιερωμένη στον Πάρη Δερμάνη η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι, από τον Κ…