Κεντρική Basket League ΚΑΕ ΑΕΚ: «Επιθυμούμε ένα πρωτάθλημα που θα παίζεται ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ με ΙΣΟΥΣ ΟΡΟΥΣ»

ΚΑΕ ΑΕΚ: «Επιθυμούμε ένα πρωτάθλημα που θα παίζεται ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ με ΙΣΟΥΣ ΟΡΟΥΣ»

ΚΑΕ ΑΕΚ

Ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ με τις θέσεις της για ένα καλύτερο πρωτάθλημα.

Η ΚΑΕ ΑΕΚ με ανακοίνωσή της ενημερώνει πως τάσσεται στο πλευρό της ΚΑΕ Άρης η οποία ζητά τη μετάθεση του αγώνα με τον Παναθηναϊκό ο οποίος έχει οριστεί για τη Δευτέρα 05/02. Μεταξύ άλλων η «κιτρινόμαυρη» ΚΑΕ θέτει και άλλα θέματα τα οποία όπως τονίζει θα πρέπει να συζητηθούν και να αφορούν το σύνολο των ΚΑΕ, οι οποίες θέλουν ένα πρωτάθλημα το οποίο διεξάγεται με ίσους όρους.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ:
«H ΑΕΚ ΒΕΤSSON BC με αίσθημα ευθύνης ανακοινώνει, ότι στη σύσκεψη της Επιτροπής Πρωταθλήματος, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα (30/01), πρόκειται να ψηφίσει «ΝΑΙ» στο αίτημα της ΚΑΕ Άρης Midea για μετάθεση της ημέρας της αναμέτρησης με ΠΑΟ.

Παρότι σε ανάλογο αίτημά μας, για μετάθεση ή αναβολή της αναμέτρησης με ΠΑΟ, επειδή ακολουθούσε ευρωπαϊκός αγώνας της Ομάδας μας μετά από 2 ημέρες, η Επιτροπή Πρωταθλήματος ψήφισε «ΟΧΙ», παραμένουμε σταθερά και απαρέγκλιτα υπέρ του δικαίου.

Για πολλοστή φορά ενημερώνουμε το φίλαθλο κοινό, ότι βασική προτεραιότητά μας είναι η απονομή δικαιοσύνης και όχι οι ευκαιριακές μικροσυλλογικές σκοπιμότητες. Βασική προτεραιότητά μας παραμένει το συμφέρον του ελληνικού μπάσκετ συνολικά, και ως προς αυτή την κατεύθυνση θα κινούμαστε, όπως πράττουμε άλλωστε επί δέκα συναπτά έτη.

Πρόδηλο είναι, ότι οι κανόνες του ελληνικού Πρωταθλήματος δεν γίνεται να διαμορφώνονται κάθε φορά με βάση τις ανάγκες των δύο ομάδων, που συμμετέχουν στην Εuroleague.
Αυτό πρέπει ν’ αλλάξει.

Και για ν’ αλλάξει, απαιτείται βούληση από όλες τις ΚΑΕ, προκειμένου για τη διασφάλιση της ισονομίας και της βελτίωσης των συνθηκών διεξαγωγής Πρωταθλήματος, με στόχο τον υγιή ανταγωνισμό.

Τί προτείνουμε:
-Mη διεξαγωγή αγώνων τη Δευτέρα, όπως δεν διεξάγονται αγώνες Δευτέρα σε προηγμένα πρωταθλήματα, ανεξάρτητα από την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων στην Euroleague.
-Θεσμοθέτηση Salary Cαp, όπως ισχύει στο γαλλικό πρωτάθλημα.
-Ισόποσο καταμερισμό ΟΛΩΝ των εσόδων (τηλεοπτικά, χορηγικά κλπ).
-Τους παρατηρητές Διαιτησίας στον έλεγχο του ΕΣΑΚΕ.

Η ΑΕΚ ΒΕΤSSON BC είναι ανοικτή σε οποιαδήποτε παρατήρηση σχετική με τα άνωθεν, ήτοι προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των κανόνων, από τον οιονδήποτε, και προφανώς έχει κι άλλες προτάσεις να καταθέσει προς συζήτηση.

Δεν προτίθεται, ωστόσο, να παραμείνει αδρανής έως ότου διαπιστώσει, ότι κάτι αλλάζει.
Αναμένουμε την κινητοποίηση όλων των ΚΑΕ, που επιθυμούν ένα πρωτάθλημα που θα παίζεται ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ με ΙΣΟΥΣ ΟΡΟΥΣ.

AEK BETSSON BC».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Εκτός μέχρι νεωτέρας ο Ερνανγκόμεθ

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ δεν προπονήθηκε με τον Παναθηναϊκό,  μετέβη στην Ισπανία για εξετάσ…