Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Έκθετη η Ευρωλίγκα

Έκθετη η Ευρωλίγκα

Ρίζικ, Ευρωλίγκα

Η Ευρωλίγκα οφείλει να αποκαταστήσει τον Ρίζικ.

Χρειάστηκαν ακριβώς 5 μήνες και δύο ημέρες, για να βγει… λευκός καπνός από την Ευρωλίγκα. Χρησιμοποίησε ανεξάρτητο ερευνητή κι αποφάνθηκε ότι για την πολύκροτη περίπτωση «δωροδοκίας», δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία, άρα η καταγγελία του Αμπρόσοβ κατά του Μπόρις Ρίζικ και του Ηλία Κορομηλά απορρίφθηκε.

Η σχετική επίσημη ανακοίνωση από την Ευρωλίγκα, έχει ως εξής:
«Όπως ανακοινώθηκε στις 3 Αυγούστου 2023, η Ευρωλίγκα διεξήγαγε εσωτερική έρευνα, μέσω ανεξάρτητου ερευνητή, με αφορμή τη φερόμενη πρόθεση δωροδοκίας ενός από τα μέλη της ομάδας που διαιτήτευσε τον δεύτερο τελικό του EuroCup 2021, όπως δήλωσε δημοσίως ένας από αυτούς (Αμπρόσοβ).

Ως αποτέλεσμα της έρευνας, και με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν κι αναλύθηκαν, αποφαίνεται ότι δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις, που να επιτρέπουν τη στοιχειοθέτηση απόπειρας δωροδοκίας, γεγονός που καθιστά την υπόθεση ατελέσφορη κατά των σχετικών προσώπων, και ως εκ τούτου έχει απορριφθεί.

Η Ευρωλίγκα παραμένει προσηλωμένη στην προστασία της ακεραιότητας των διοργανώσεών της, εφαρμόζοντας τα αυστηρότερα πρωτόκολλα παρακολούθησης για τον εντοπισμό κάθε πιθανής πράξης, που μπορεί να απειλήσει τις αρχές του ευ αγωνίζεσθαι, οι οποίες βρίσκονται στον πυρήνα των αξιών της».

Φέρτε πίσω τον Ρίζικ

Η Ευρωλίγκα είναι έκθετη. Αν όντως δεν έχει στοιχεία, γιατί εξαφανίστηκε ο Ρίζικ; Πέρασαν 19 αγωνιστικές για να αποφανθούν ότι είναι αθώος; Θα πείτε «έρευνα έγινε, χρειάζονταν χρόνος». Θα συμφωνήσω. Ελπίζω να συμφωνήσετε μαζί μου, ότι αφού πλέον δεν υπάρχει καμία σκιά σε βάρος του, πρέπει να επιστρέψει άμεσα σε αγωνιστική δράση.

Εντάξει, να δεχθώ ότι δεν προλαβαίνει να παίξει στην 20η αγωνιστική. Περιμένουμε να δούμε τον κατά τεκμήριο κορυφαίο διαιτητή της λίγκας, να επανέρχεται στην 21η, άντε στην 22η αγωνιστική. Η Ευρωλίγκα οφείλει να αποκαταστήσει το όνομά του και να τον επαναφέρει στη δράση.

Αν δεν, θα οδηγηθούμε σε σκέψεις που δεν θέλουμε να κάνουμε. Κι επειδή είμαστε πολύ προσεκτικοί, περιμένουμε την Ευρωλίγκα να διορθώσει τα πράγματα, να δείξει εμπράκτως ότι ο Ρίζικ (κι ο Κορομηλάς βεβαίως) είναι αθώος του αίματος.

Αντί επιλόγου: Μετά την απόφαση και την απαλλαγή από κάθε υποψία, είναι ανοιχτός ο δρόμος για να αναλάβει κυρίαρχο ρόλο στην ΚΕΔ ο Ηλίας Κορομηλάς και να απαλλαγούμε από τον Στέλιο Κουκουλεκίδη, που έχει χάσει τον έλεγχο.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: «Ένα ακόμα παιχνίδι» (vid)

Δείτε όλα όσα έγιναν στο Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός, κ…