Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Χεζόνια: «Το μπάσκετ είναι το πιο όμορφο άθλημα στον κόσμο»

Χεζόνια: «Το μπάσκετ είναι το πιο όμορφο άθλημα στον κόσμο»

Μάριο Χεζόνια

Ως το πιο όμορφο άθλημα στον κόσμο χαρακτήρισε το μπάσκετ, ο Μάριο Χεζόνια.

Σε ένα παιχνίδι που έσπασε καρδιές, η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να πάρει τη νίκη κόντρα στην Αναντολού Εφές με 130-126 μετά από τέσσερις παρατάσεις. Ο Μάριο Χεζόνια ήταν από  τους κορυφαίους παίκτες με 31 πόντους σε 49 λεπτά αλλά και 7/17 τρίποντα

Ο Μάριο Χεζόνια ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών των Ισπανών, με 31 πόντους και 12 ριμπάουντ σε 49 λεπτά. Ο Κροάτης φόργουορντ στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στην επίδοση του, ενώ μίλησε για την απίθανη εξέλιξη στην αναμέτρηση με την τουρκική ομάδα. Παράλληλα, χαρακτήρισε το μπάσκετ είναι το ομορφότερο άθλημα στο κόσμο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μάριο Χεζόνια:

«Πρώτα από όλα, είναι ντροπιαστικό να σουτάρω 17 τρίποντα. Είναι λίγο ντροπιαστικό μπροστά στους συμπαίκτες μου. Έχανα τα εύκολα και έβαζα τα δύσκολα. Το μπάσκετ είναι το πιο όμορφο άθλημα στον κόσμο. Ήταν εκπληκτικό να είμαι μέρος μια ιστορίας όπως αυτής και, φυσικά, είμαι πολύ χαρούμενος που κερδίσαμε. Εκπληκτικό ματς.

Είμαι πολύ περήφανος που είμαι παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης. Πάντα πίστευα ότι θα νικήσουμε και δεν τα παράτησα ποτέ. Αυτά τα έμαθα εδώ, στην Ρεάλ, το να παλεύεις μέχρι το μπάζερ. Είχαμε μεγάλη εμπειρία από το παιχνίδι κόντρα στην Παρτιζάν, για τα playoffs, στο παρελθόν. Αυτό ήταν απλά ένα ματς για την regular season της EuroLeague, αλλά ήταν μια καλή νίκη για εμάς και πρέπει να συνεχίσουμε με αυτό τον τρόπο.

Δεν θυμάμαι κάτι παρόμοιο με το αποψινό. Ήταν ξεχωριστό γιατί ήμουν στο γήπεδο, παίζοντας για την ομάδα που αγαπώ, με τους συμπαίκτες μου. Πραγματικά σήμερα είμαι πολύ περήφανος που βρίσκομαι στη Ρεάλ. Πάντα προσπαθούμε να κερδίζουμε και πάντα προετομαζόμαστε για αυτό. Κάποιοι παίκτες έμειναν στο γήπεδο για περισσότερο από 50 λεπτά, αλλά δεν είχε σημασία. Είμαστε έτοιμοι και ξέρουμε ότι το πρόγραμμα δεν επιτρέπει μέρες για ξεκούραση. Πρέπει να είμαστε πνευματικά και σωματικά στο εκατό τοις εκατό και να συνεχίσουμε με αυτό τον τρόπο. Αύριο θα γυρίσουμε στο γυμναστήριο, ο κ. Αλμπέρτο Αμπάλντε (σ.σ. έτερος φόργουορντ της ομάδας) και εγώ. Δεν ξεκουραζόμαστε!

Υπάρχουν πολλές όμορφες εικόνες από αυτό το ματς (σ.σ. το Ρεάλ – Εφές) και θα κρατήσω πολλές από αυτές».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μέχρι το 2026 στην Παρτίζαν ο Ομπράντοβιτς

Στην Παρτιζάν μέχρι το 2026 ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. «Κάτοικος» Βελιγραδίου γι’ άλλα δ…