Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Αταμάν: «Έγινε 2-0 αλλά δεν σημαίνει τίποτα παραπάνω»

Αταμάν: «Έγινε 2-0 αλλά δεν σημαίνει τίποτα παραπάνω»

Εργκίν Αταμάν Παναθηναϊκός

Ο Εργκίν Αταμάν εξέφρασε ακόμα μια φορά την ικανοποίησή του για την εξαιρετική ατμόσφαιρα.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Ολυμπιακού για τη 15η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, έκανε πλέον το 2-0 υπέρ του αιώνιου αντιπάλου και έχει το απόλυτο πλεονέκτημα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Εργκόν Αταμάν όμως δεν θεωρεί πως αυτό σημαίνει κάτι, από τη στιγμή που τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρωλίγκα ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς.

Στις δηλώσεις του τόνισε πως αυτό που θέλει από την ομάδα του είναι να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό την προσπάθειά της.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τούρκος τεχνικός:
«Αισθανόμαστε πιο άνετα με τις δύο νίκες απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Έχουμε μεγάλη συνέχεια. Θέλω να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό στην EuroLeague, όπου έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στο Βελιγράδι απέναντι στην Μακάμπι.

Κάναμε ένα εξαιρετικό παιχνίδι για 35′, στο τέλος όταν ο Ολυμπιακός χρησιμοποίησε τον Παπανικολάου στο “5” και τον Πίτερς στο “4” μάς μπέρδεψε, βρήκε πολλούς εύκολους πόντους κι έτσι δημιουργήθηκαν διαφορετικές συνθήκες στο παιχνίδι.

Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική για ακόμα μία φορά. Ξέρω ότι αυτό το ντέρμπι σημαίνει πολλά για τον κόσμο του Παναθηναϊκού, για μένα είναι ένα 2-0, αλλά δεν σημαίνει τίποτα παραπάνω.

Παίξαμε εξαιρετικό μπάσκετ στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού και πέρα από τη σημασία που έχει για την ομάδα μου είναι να έχει συνέχεια και να προσχωρήσει», δήλωσε αρχικά στην κάμερα της ΕΡΤ, ενώ στη συνέχεια στη συνέντευξη Τύπου ανέφερε:

«Νομίζω ότι στα 36 λεπτά παίξαμε σπουδαίο μπάσκετ, κυριαρχήσαμε στον αγώνα, ακόμη κι αν είχαμε απαίσια ποσοστά στο τρίποντο. Γυρίσαμε την μπάλα, ο Καλαϊτζάκης πίεσε στην άμυνα, όμως στα τελευταία τέσσερα λεπτά κάναμε αμυντικά λάθη, κάναμε λάθη όταν προσπαθούσαμε να περάσουμε την μπάλα στη ρακέτα. Αξίζαμε να κερδίσουμε με μεγαλύτερη διαφορά, όμως θα μάθουμε πώς να διαχειριζόμαστε αυτά τα ματς για τη EuroLeague και το πρωτάθλημα.

Παίξαμε καλό μπάσκετ. Η ομάδα παίζει καλά και στη EuroLeague, έχουμε αποκτήσει αυτοπεποίθηση, οι παίκτες μου ξέρουν πώς να παίζουν. Το αποψινό ήταν σαν άλλος ένας αγώνας της EuroLeague. Πιστεύω ότι στο παρκέ, αυτή τη στιγμή, είμαστε πολύ καλύτεροι από τον Ολυμπιακό, ήμασταν ακόμη και σε αυτό το ντέρμπι στο οποίο παίξαμε χωρίς τον Σλούκα. Ο Ολυμπιακός είναι καλή ομάδα, είναι σπουδαία ομάδα, ποιος ξέρει τι θα γίνει μέχρι να φτάσουμε στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Είμαι περήφανος για τον Καλαϊτζάκη, έχουμε πολύ καλούς Έλληνες. Παίξαμε με πέντε ξένους απόψε. Ο Ολυμπιακός έχει έξι ξένους, συν τον Ουόκαπ, συν τον Μήτρου-Λονγκ. Έχουμε δώσει σημαντικό αμυντικό ρόλο στον Καλαϊτζάκη, έχουμε πλεονέκτημα στο ελληνικό ρόστερ. Σας είπα, απόψε είχαμε πέντε ξένους κι ο Ολυμπιακός είχε οκτώ».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Σίμος: Αποχαιρέτησε την Ελευθερία Μοσχάτου

Αποχαιρέτησε την Ελευθερία Μοσχάτου, ο Γιώργος Σίμος. Μια σπουδαία συνεργασία ανάμεσα στον…