Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Αταμάν: «Από την επόμενη εβδομάδα Παπαπέτρου»

Αταμάν: «Από την επόμενη εβδομάδα Παπαπέτρου»

ataman jpg e1704493312391 webp

Στην επιστροφή του Παπαπέτρου ελπίζει ο Εργκίν Αταμάν.

Ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να αντιμετωπίσει τη Μονακό στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, για την 21η αγωνιστική της EuroLeague. Ο τεχνικός της ομάδας, Εργκίν Αταμάν, αναφέρθηκε στην επόμενη αγωνιστική, εκφράζοντας την ελπίδα πως ο Παπαπέτρου θα επιστρέψει στην ομάδα από την επόμενη εβδομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Κάθε παιχνίδι στην EuroLeague είναι σαν τελικός γιατί στο τέλος της regular season, ίσως με μία νίκη να είμαστε στην τετράδα και ίσως χωρίς αυτή να είμαστε εκτός των playoffs. Γι αυτό κάθε αγώνας είναι σαν τελικός και γι αυτό εστιάζουμε σε κάθε αγώνα, που είναι διαφορετικός. Ειδικά όταν παίζουμε στο ΟΑΚΑ, η ατμόσφαιρα μάς δίνει πολλή ενέργεια και κίνητρο για τη νίκη, για να κερδίσουμε για τους φιλάθλους μας που έρχονται στο γήπεδο για να μας υποστηρίξουν.

Κάθε ομάδα έχει διαφορετική δυναμική. Σε τακτικό επίπεδο, η Μονακό μοιάζει αρκετά με την Αναντολού Εφές. Διαθέτει περιφερειακούς, όπως ο Μάικ Τζέιμς, ο Τζόρνταν Λόιντ, ο Άλφα Ντιάλο, που σκοράρουν και δημιουργούν, που παλεύουν σκληρά. Δεν υπάρχει πολύς χρόνος για να σχεδιάσουμε κάτι σπέσιαλ, οπότε θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το παιχνίδι μας. Σίγουρα όμως, είναι πιο αθλητική και καλύτερη αμυντική ομάδα από την Αναντολού Εφές. Θα είναι ακόμη πιο σκληρός αυτός ο αγώνας. Κερδίσαμε στο Μονακό στο τελευταίο δευτερόλεπτο, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Μονακό είναι ένα από τα φαβορί για την πρόκριση στο Final Four, οπότε είναι σημαντικό να τους κερδίσουμε για δεύτερη φορά. Θα είναι μεγάλο πλεονέκτημα για μας, αν τα καταφέρουμε».

Για την κατάσταση των παικτών του: «Όλοι είναι κουρασμένοι, καταναλώσαμε πολύ ενέργεια. Το ίδιο όμως ισχύει και για τους αντιπάλους μας, οι οποίοι είχαν να ταξιδέψουν κι εδώ. Προς το παρόν δεν έχουμε κάποια ειδική κατάσταση. Ελπίζω πως μετά από αυτό το παιχνίδι, ο Ιωάννης Παπαπέτρου θα επιστρέψει στην ομάδα».

Για τη χημεία του Παναθηναϊκού: «Το σημαντικότερο είναι να δημιουργήσεις μια καλή χημεία, την οποία νομίζω πως έχουμε. Κάθε ένας παίζει για τον διπλανό του, όλοι αντιλαμβάνονται τον ρόλο του. Αυτή την στιγμή δεν σκεφτόμαστε κάτι για το μέλλον. Έχουμε μια καλή ομάδα, μεγάλους στόχους. Θα προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε το πλεονέκτημα που έχουμε τώρα ως το τέλος. Θα επιδιώξουμε να μείνουμε στην τετράδα μέχρι το φινάλε γιατί είναι μεγάλο το πλεονέκτημα αν είσαι στην τετράδα, για τα playoffs».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπούρσασπορ – Φενέρμπαχτσε 112-116

Χωρίς έξι βασικούς της παίκτες, πανηγύρισε το διπλό η Φενέρμπαχτσε. Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσ…