Κεντρική Διεθνή Eurocup Άρης – Μπουρζ 68-76

Άρης – Μπουρζ 68-76

aris bourg jpg

Ο Άρης δεν τα κατάφερε απέναντι στην Μπουρζ

Ο Άρης, αν και πάλεψε απέναντι στη Μπουρζ, δεν τα κατάφερε και γνώρισε την ήττα στη Θεσσαλονίκη με 76-68. Οι γηπεδούχοι σε όλο το ματς κυνηγούσαν στο σκορ και παρότι έφτασαν δύο φορές σε απόσταση αναπνοής δεν κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή. Οι Γάλλοι είχαν τα ηνία στο σκορ, τα διατήρησαν μέχρι το τέλος και πήραν το μεγάλο διπλό.

Ο Άρης δεν ξεκίνησε καλά το παιχνίδι, καθώς ήταν αρκετά άστοχος και δυσκολευόταν να αφήσει την μπάλα στο καλάθι. Αντίθετα, η Μπουρζ είχε καλύτερες επιλογές και έχτισε διαφορά 8 πόντων (4-12). Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη δεν βρήκε λύσεις στο πρώτο δεκάλεπτο και μοιραία βρέθηκε πίσω στο σκορ με διψήφια διαφορά (10-22).

Η Μπουρζ συνέχισε να έχει τον έλεγχο στο ματς, αλλά σταδιακά ο Άρης άρχισε να κάνει την αντεπίθεση του. Οι Θεσσαλονικείς άρχισαν να βρίσκουν λύσεις κυρίως έξω απο τα 6,75μ. και με συνεχόμενα τρίποντα έριξε τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (24-30). Γκάλινατ και Τολιόπουλος ήταν όλος ο Άρης επιθετικά στο πρώτο μέρος και ήταν αυτοί που κράτησαν στο παιχνίδι τους γηπεδούχους (34-39).

Ο Γκάλινατ συνέχισε να σκοράρει ασταμάτητα και στο δεύτερο μέρος και με πέντε σερί πόντους έφερε το ματς στα ίσια (39-39). Η Μπουρζ, όμως, άντεξε στην πίεση των γηπεδούχων έχοντας σε εξαιρετική ημέρα τον Ρισασέ. Ο Άρης δεν μπόρεσε να βρει αντίδοτο (ο Ρισασέ είχε 17 πόντους) και βρέθηκε ξανά πίσω στο σκορ αυτή τη φορά με διαφορά 8 πόντων (51-59).

Ο Άρης έκανε εκ νέου αντεπίθεση και με καλάθι του Σανόγκο κατάφερε να πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής (60-63). Η άμυνα του Άρη, όμως, δεν ήταν στα γνωστά της στάνταρ και στο τέλος το “πλήρωσε”. Η Μπουρζ ανέκτησε διψήφιο προβάδισμα, κράτησε τα ηνία μέχρι το τέλος και πήρε τη νίκη με 76-68

Τα δεκάλεπτα: 10-22, 34-39, 51-59, 68-76

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Eurocup

Δειτε επισης

ΕΟΚ: Ακατάλληλοι, ανεπαρκείς, επικίνδυνοι

Φανταστείτε να μην ήταν το κορυφαίο πρωτάθλημα της ΕΟΚ η Elite League… Λοιδορούσαμε τους (…