Κεντρική Basket League ΑΕΚ Ανακοίνωσε Νάιτ η ΑΕΚ

Ανακοίνωσε Νάιτ η ΑΕΚ

Μπράντον Νάιτ ΑΕΚ

Παίκτης της ΑΕΚ ο Μπράντον Νάιτ.

Ο Μπράντον Νάιτ είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ, σε ένα deal που χρειάστηκε να κάνει μεγάλη προσπάθεια η διοίκηση της «Βασίλισσας» για να πάρει το πολυπόθητο «ναι». Ο Νάιτ είναι 32 χρ. 1μ88 και θεωρείται scoring guard. Ο Αμερικανός έρχεται να καλύψει τη θέση του ΜακΛέμορ.

Στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Ντιτρόιτ Πίστονς, Μιλγουόκι Μπακς, Φοίνιξ Σανς, Χιούστον Ρόκετς, Κλίβελαντ Καβαλίερς, Ντάλας Μάβερικς, μετρώντας 451 αγώνες στο ΝΒΑ. Τελευταία ομάδα του ήταν ηΠιράτας Ντε Κεμπραντίγιας, με την οποία αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της λίγκας και MVP.

Στα χρόνια που αγωνίστηκε στο ΝΒΑ μέτρησε 14 πόντους, 3.1 ριμπάουντ, 3.9 ασίστ και 35.2% στα σουτ τριών πόντων.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ ΑΕΚ:

Η ΑΕΚ ΒΕTSSON BC βρίσκεται στην ευχάριστη θέση ν’ ανακοινώσει, ότι συνήψε συμφωνία με τον Μπράντον Νάιτ (Brandon Knight, 32 χρ., 1μ.91). Ο Αμερικανός γκαρντ υπέγραψε συμβόλαιο με τη «Βασίλισσα» έως το τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2023-2024.

Βιογραφικό:
Ο Μπράντον Νάιτ γεννήθηκε στη Φλόριντα, στις 2 Δεκεμβρίου 1991.

Ο απόφοιτος του Κεντάκι ήταν η 8η επιλογή στο ΝΒΑ draft του 2011 από τους Ντιτρόιτ Πίστονς, στους οποίους αγωνίστηκε για δύο περιόδους, έχοντας κατά μέσο όρο 13 πόντους, 3.3 ριμπάουντ, 3.9 ασίστ. Μάλιστα, στην πρώτη του σεζόν, ο Αμερικανός γκαρντ βρέθηκε στην καλύτερη πεντάδα των rookies του ΝΒΑ. Το 2013 βρέθηκε στο Μιλγουόκι και τους Μπακς, αποτελώντας βασικό στέλεχός τους, έχοντας σε 124 αγώνες, 17.9 πόντους, 3.9 ριμπάουντ, 5.2 ασίστ.

Στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015 και για τα επόμενα δύο έτη, ο Νάιτ υπέγραψε με τους Σανς και έγινε κάτοικος Φοίνιξ με 14.6 πόντους, 2.7 ριμπάουντ, 4 ασίστ. Το 2018 υπέγραψε συμβόλαιο με τους Χιούστον Ρόκετς και έκλεισε τη χρονιά στους Κλίβελαντ Καβαλίερς (8.5 πόντοι, 1.9 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ), με τους οποίους ξεκίνησε την επόμενη αγωνιστική περίοδο, πριν επιστρέψει στους Πίστονς (11.6 πόντοι, 2.3 ριμπάουντ, 4 ασίστ).

Το 2021 αγωνίστηκε στη G-League με τους Sioux Falls Skyforce (17.7 πόντοι, 3.9 ριμπάουντ, 5 ασίστ) παίρνοντας χρόνο συμμετοχής και σε 5 παιχνίδια με τους Ντάλας Μάβερικς, υπογράφοντας ολιγοήμερα συμβόλαια. Τελευταίος σταθμός του Μπράντον Νάιτ, το Πουέρτο Ρίκο και οι Piratas de Quebradillas, με τους οποίους αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης και πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος (24.4 πόντοι, 5.2 ασίστ).

  • ΑΕΚ γήπεδο

    ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

    Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…
  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • aggelopoulos

    Αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΚ

    Σε αλλαγές Διοικητικού Συμβουλίου προχωράει η ΑΕΚ. Σε αλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου προχωρ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

BCL: Προπονητής της χρονιάς ο Βασίλης Σπανούλης

Κορυφαίος προπονητής της χρονιάς  στο πρωτάθλημα του BCL, αναδείχθηκε ο Βασίλης Σπανούλης.…