Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Ζαλγκίρις – Μακάμπι 70-78 (vid)

Ζαλγκίρις – Μακάμπι 70-78 (vid)

Τζος Νίμπο Ζαλγκίρις Μακάμπι

Νίκη για τη Μακάμπι στο Κάουνας.

Ο Τζος Νίμπο πήρε τη Μακάμπι από το χέρι και την οδήγησε στη νίκη επί της Ζαλγκίρις στο Κάουνας, για τη 17η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν μουδιασμένα το ματς, οι δύο ομάδες είχαν ένα ισορροπημένο πρώτο ημίχρονο και όλα άλλαξαν στην τρίτη περίοδο.

Ο Τζος Νίμπο με 22 πόντους ήταν ο κυρίαρχος των Ισραηλινών μέσα στο καλάθι, ωστόσο ο Όντετ Κάτας είχε σε πολύ καλό βράδυ τους Μπλατ και Κόλσον. Για τη Ζαλγκίρις η οποία στηρίχθηκε πολύ στην επιθετική της γραμμή, είδε τον Σάμνερ να σκοράρει 9 πόντους από τους 11 που είχαν οι Λιθουανοί στο 6ο λεπτό του αγώνα και κορυφαίο τον Κέναν Έβανς με 18.

Η Μακάμπι κυρίως λόγω του Νίμπο, ο οποίος σκόραρε και ήλεγχε τα ριμπάουντ ήταν μέσα στο παιχνίδι και σταδιακά έβρισκαν ρυθμό οι παίκτες της. Στο 15’ η Μακάμπι με καλάθι του Κόλσον πέρασε μπροστά 25-27, εκεί όμως ο Μπράουν έκανε αντιαθλητικό και έδωσε ξανά τη δυνατότητα στη Ζαλγκίρις να προηγηθεί (33-29 στο 18’).
Με επτά πόντους του Νίμπο η Μακάμπι πέρασε μπροστά αρχικά 40-45 και στη συνέχεια 44-48. Η Ζαλγκίρις έδειχνε να έχει πάθει… μπλακ άουτ και η Μακάμπι στο 3ο δεκάλεπτο προηγήθηκε στο 28 με 44-61.

Η Ζαλγκίρις έκανε μια τελευταία προσπάθεια να επιστρέψει στο ματς και να το διεκδικήσει, μείωσε με τρίποντο του Γκιεντράιτις 56-66 στο 33, εκεί όμως ο Μπλατ με τρίποντο και ξανά ο Νίμπο καθάρισαν ουσιαστικά το ματς υπέρ των Ισραηλινών.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 33-32, 49-61, 70-78.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Α2 γυναικών: Έγινε δεκτή η ένσταση του Ιωνικού Ν.Φ.

Ο αγώνας Ιωνικός Ν. Φ. – Αμύντας για την Α2 γυναικών θα επαναληφθεί. Η ΕΟΚ έκανε δεκ…