Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Βίρτους Μπολόνια – Ολυμπιακός 69-67 (vid)

Βίρτους Μπολόνια – Ολυμπιακός 69-67 (vid)

daniel hacket bologna olympiacos jpg

«Αυτοκτονία» Ολυμπιακού στη Μπολόνια.

Ο Ολυμπιακός είχε τα ηνία στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του ματς με τη Βίρτους Μπολόνια, αλλά στο τέλος δέχθηκε μία πικρή ήττα (69-67). Οι ερυθρόλευκοι στο τέλος χάρισαν το ματς στους Ιταλούς, καθώς έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο, είχαν κάκιστες επιλογές στην επίθεση και το «πλήρωσαν». Ο Λαρεντζάκης, που ήταν ο κορυφαίος των Πειραιωτών, αποδείχθηκε μοιραίος, καθώς αστόχησε για τρεις και οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη. O Χάκετ στην αντίπερα ήταν αυτός που πήρε την ευθύνη και σκόραρε το νικητήριο καλάθι για την ομάδα του Μπάνκι.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε εξαιρετικά την αναμέτρηση και με σωστή κυκλοφορία προηγήθηκε με 6-0. Η άμυνα των ερυθρολεύκων ήταν σεμηναριακή στα πρώτα λεπτά και περιόρισε τη Βίρτους μόλις στους 4 πόντους (4-12). Ο Φαλ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής σε αυτό το διάστημα, καθώς σε άμυνα και επίθεση ήταν ανίκητος. Στην αντίπερα, όμως, οι Ιταλοί είχαν τον Κορντινιέ. Ο παίκτης των γηπεδούχων ήταν η μόνη αξιόπιστη λύση και πέτυχε τους 9 από τους 12 πρώτους πόντους των Ιταλών (12-14).

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να κρατήσει τη διαφορά που έχτισε, καθώς πλήρωσε την αστοχία του στο τρίποντο (0/7), αλλά και τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ. Η Βίρτους Μπολόνια εκμεταλλεύτηκε τις δεύτερες ευκαιρίες, που της έδωσαν οι Ερυθρόλευκοι, και το δεκάλεπτο έκλεισε με τη διαφορά να είναι μόλις στους 2 πόντους υπέρ των Πειραιωτών (17-19). Στη δεύτερη περίοδο οι Πειραιώτες ξεκίνησαν όπως και στην πρώτη. Με εξαιρετική κυκλοφορία και με τα πρώτα εύστοχα σουτ τριών πόντων προηγήθηκαν για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (17-27).

Ο Λαρεντζάκης ήταν ο xfactor του Μπαρτζώκα στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Έλληνας γκαρντ έκανε τα πάντα στο παρκέ. Η άμυνα του πάνω στον Μπελινέλι ήταν εξαιρετική, ενώ και επιθετικά ήταν καυτός τόσο εκτελεστικά (6 πόντοι) όσο και δημιουργικά (3 ασίστ). Η ερυθρόλευκη άμυνα συνέχισε να «σπάει κόκκαλα» και η Μπολόνια σκόραρε με το σταγονόμετρο. Οι ερυθρόλευκοι περιόρισαν την 4η καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης στους 28 πόντους σε 20 λεπτά! Οι παίκτες του Μπαρτζώκα δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι και πήγαν στα αποδυτήρια στο +13 (28-40).

Ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο άνευ λόγου ξεκίνησε νευρικά και έκανε «χαζά» φάουλ. Η Βίρτους Μπολόνια από το πουθενά βρέθηκε στο -5 και ξανά μπήκε στη διεκδίκηση της νίκης (40-45). Ο Ολυμπιακός είχε σοβαρό πρόβλημα επιθετικά στο δεύτερο μέρος και γι αυτό οι Ιταλοί πλησίασαν στο σκορ. Ο Κάνααν ήταν αυτός που ξεκόλλησε τους Ερυθρόλευκους και με δύο μεγάλα τρίποντα έδωσε ανάσα στην ομάδα του Πειραιά (44-51). Οι Ερυθρόλευκοι άντεξαν την πίεση και έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 55-47.

Η επιπολαιότητα του Ολυμπιακού και τα λάθη επέτρεψαν και πάλι στην Μπασκόνια να πλησιάσει στο σκορ (53-57). Ο Λαρεντζάκης στο κρίσιμο σημείο πέτυχε ένα τρίποντο-μαχαιριά σ΄ένα σημείο, όπου οι Ιταλοί είχαν το μομέντουμ και έπαιζαν πολύ καλή άμυνα (53-60). Οι ερυθρόλευκοι γρήγορα στο τέταρτο δεκάλεπτο συμπλήρωσαν τα πέντε ομαδικά με αποτέλεσμα η Βίρτους να έχει την ευκαιρία σε κάθε φάουλ να πηγαίνει στην γραμμή των βολών (56-62). Οι διαιτητές αποφάσισαν να σφυρίζουν όλες τις επαφές του Ολυμπιακού, χρέωσαν με αντιαθλητικό τον Μιλουτίνοφ ενώ είχε την μπάλα και η διαφορά έπεσε στους 2 με τρίποντο του Ντρόμπριτς (60-62).

Ο Λαρεντζάκης πέτυχε ακόμη ένα κρίσιμο τρίποντο, αλλά τα επιπόλαια λάθη και η κακή άμυνα έφεραν την άμεση απάντηση της Μπολόνια (64-65). Η ανατροπή για τους Ιταλούς ολοκληρώθηκε 3′ πριν το τέλος με ένα μεγάλο τρίποντο του Ντρόμπριτς (67-65). Ο Λαρεντζάκης με δύο βολές ισοφάρισε, αλλά ο Χάκετ είχε την απάντηση (69-67). Οι ερυθρόλευκοι ήταν τραγικοί στα τελευταία λεπτά και δικαίως ηττήθηκαν. Οι επιλογές επιθετικά ήταν εκτός λογικής, η μπάλα κόλλαγε στα χέρια τους και έπαιρναν σουτ με κρεμασμένο παίκτη.

Ο Ολυμπιακός παρότι ήταν τραγικός είχε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη στο τέλος. Ο Ουόκαπ βγήκε στον αιφνιδιασμό με μοναδικό αντίπαλο τον Χάκετ, αλλά επέλεξε να πασάρει στον Λαρεντζάκη, ο οποίος σούταρε για τρεις στο τελευταίο δευτερόλεπτο, αλλά βρήκε σίδερο.

Τα δεκάλεπτα: 17-19, 28-40, 47-55, 69-67

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Basket League: Χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον η τελευταία πράξη του TOP 6 της Basket League

Με δύο αναμετρήσεις συνεχίζεται το σημερινό πρόγραμμα της Stoiximan Basket League. Ολοκληρ…