Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Βαλένθια – Βίρτους Μπολόνια 79-71 (vid)

Βαλένθια – Βίρτους Μπολόνια 79-71 (vid)

brandon davies valencia virtus bologna jpg

Σημαντική νίκη για τη Βαλένθια επί της Βίρτους.

Η Βαλένθια πήρε μία μεγάλη νίκη απέναντι στη Βίρτους Μπολόνια, η οποία δεν μπόρεσε να διπλασιάσει τις νίκες της στη διαβολοβδομάδα (προχθές επικράτησε του Ολυμπιακού). Οι «νυχτερίδες» ανέτρεψαν τη διαφορά των 10 πόντων του ημιχρόνου και εν τέλει πήραν τη νίκη με 79-71. Οι Ιταλοί προσπάθησαν, αλλά η αστοχία τους και τα λάθη τους, δεν τους επέτρεψαν να πάρουν κάτι από το ματς.

Ισορροπημένα ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ δίχως κάποια να μπορέσει να χτίσει διαφορά (13-10). Το ένα καλάθι διαδέχονταν το άλλο με αποτέλεσμα το σκορ να είναι αρκετά υψηλό στο πρώτο δεκάλεπτο. Χαρακτηριστικό είναι ότι συνολικά σημειώθηκαν 47 πόντοι (26-21) με τη Βαλένθια να έχει σταθερά τα ηνία.

Οι «νυχτερίδες» κατάφεραν να προηγηθούν και με 7 πόντους (30-23), αλλά η συνέχεια δεν ήταν καλή γι αυτές. Με κορυφαίο τον Λούντμπεργκ, που βομβάρδιζε έξω από τα 6,75μ. (11 πόντοι), η Βίρτους έτρεξε σερί 8-0 και έφερε τούμπα το ματς (30-31). Η ιταλική ομάδα πάτησε το πόδι στο γκάζι και στο φινάλε του ημιχρόνου προηγήθηκε για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (37-47). Η άμυνα των Ιταλών ήταν εξαιρετική στη δεύτερη περίοδο και περιόρισε στους 11 πόντους τους γηπεδούχους.

Οι ανατροπές στο παιχνίδι ήταν αρκετές και στο δεύτερο μέρος υπήρξε ακόμη μία. Η Βαλένθια δεν πτοήθηκε από το κακό φινάλε στο πρώτο ημίχρονο και έκανε άμεσα την αντεπίθεση της. Η ισπανική ομάδα «πλήρωσε» με το ίδιο νόμισμα τη Βίρτους και από το -10 βρέθηκε στο +6 (60-54). Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν πραγματικό ντέρμπι. Οι παίκτες των δύο ομάδων έδωσαν σπουδαίες μάχες και στις δύο πλευρές του παρκε.

Η Βαλένθια άντεξε στην πίεση των Ιταλών και κατάφερε να πάρει μία σπουδαία νίκη. Οι «νυχτερίδες» ήταν ψύχραιμες στο φινάλε της αναμέτρησης και δεν επέτρεψαν στη Βίρτους να κάνει τη δικιά της ανατροπή και να φύγει με το διπλό από την Ισπανία (79-71).

Τα δεκάλεπτα: 26-21, 37-47, 60-54, 79-71

Δείτε εδώ τo στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (23/5)

Τα φώτα στην Πάτρα Δύο παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (23/5). Το …