Κεντρική Διεθνή Eurocup Τουρκ Τέλεκομ – Άρης 85-95 (vid)

Τουρκ Τέλεκομ – Άρης 85-95 (vid)

Τουρκ Τέλεκομ - Άρης

Αυτοκρατορική εμφάνιση ο Άρης στην Τουρκία και νίκη.

Εξαιρετικός ήταν ο Άρης στην Τουρκία, απέναντι στην Τουρκ Τέλεκομ και πήρε μια σπουδαία νίκη 85-95, επί της Τουρκ Τέλεκομ. Αυτή η νίκη είναι πολύ σημαντική στην προσπάθεια που κάνει ο Άρης, για να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Ο Βασίλης Τολιόπουλος πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση και με συμπαραστάτη το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Άρη, Τζόναθαν Σταρκ, οδήγησαν την ελληνική ομάδα σε αυτή τη νίκη. Ο Άρης πλέον βρίσκεται δύο νίκες μπροστά από την Τουρκ Τέλεκομ και έκανε ένα ακόμα βήμα για την εξάδα του Eurocup που δίνει την πρόκριση. Πλέον ο Άρης έχει 5-7 ρεκόρ, και μετρά τρεις εκτός έδρας νίκες σε επτά αγώνες μακριά από το «Nick Galis Hall».

Ο Γιάννης Καστρίτης αναγκάστηκε να αλλάξει από νωρίς τα πλάνα του λόγω των φάουλ και να παίξει με τους Σλαφτσάκη και Περσίδη ψηλούς, καθώς οι Ντε Σόουζα και Μπάνκστον χρεώθηκαν με φάουλ. Το σχήμα αυτό απέδωσε και ο Άρης είχε εξασφαλίσει προβάδισμα στο 6ο λεπτό (6-13) και να κλείσει το δεκάλεπτο με 21-24.

Η Τουρκ Τέλεκομ πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο 15ο λεπτό του αγώνα με 33-32, κυρίως με τις επιθετικές ενέργειες του Τάιρον Γουάλας. Με τους Μπλούμπεργκς και Χάρελ ο Άρης μπήκε και πάλι σε θέση οδηγού και έκλεισε το ημίχρονο με 41-46.

Με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου ο Άρης έκανε σαφές πως δεν θα άφηνε το ματς από τα χέρια του, ο Ρομπέρτο Γκάλινατ και ο Σταρκ είχαν αναλάβει ρόλο εκτελεστών. Οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη έδειχναν ομαδικότητα, πάθος και συγκέντρωση και οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με +9, 57-66 ενώ το δεκάλεπτο έληξε 59-66.

Στην τέταρτη περίοδο ο Τολιόπουλος ήταν αυτός που οδηγούσε τον Άρη, τόσο στη διαχείριση όσο και στην εκτέλεση. Ο Άρης έκανε ένα σερί 11-0 και η διαφορά εκτινάχτηκε στο +18 (62-80). Οι Τούρκοι έδειχναν να μην μπορούν να αντιδράσουν και η νίκη ήταν εύκολη με υπόθεση από εκείνο το σημείο έως και την κόρνα της λήξης που το ταμπλό έδειχνε 85-95.

Τα δεκάλεπτα: 21-24, 41-46, 59-66, 85-95.

Δείτε εδώ το στατιτιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Eurocup

Δειτε επισης

Ολυμπιακός· Η απονομή του τρόπαιου (vid)

Κυριάρχησαν τα χαμόγελα στην απονομή του Ολυμπιακού. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 8ο πρωτάθλη…