Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ Τακιανός: «Αντιδράσαμε ως ομάδα υψηλού επιπέδου»

Τακιανός: «Αντιδράσαμε ως ομάδα υψηλού επιπέδου»

Τακιανός

Ευχαριστημένος από την αντίδραση που έβγαλε η ομάδα του, είναι ο Φώτης Τακιανός.

Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε μόνο μια περίοδο για να ανατρέψει την κατάσταση και να πάρει τη νίκη με 93-81 κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου..

Ικανοποιημένος από την απόδοση της ομάδας του είναι ο Φώτης Τακιανός. Ο Έλληνας προπονητής στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στα στοιχεία που χάρισαν τη νίκη στους ασπρόμαυρους, τονίζοντας πως η άμυνα ήταν το «κλειδί».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός:

Στην αρχική του τοποθέτηση είπε: «Μετά τη λήξη του αγώνα πληροφορήθηκα ότι ένας φίλος και άνθρωπος του μπάσκετ δεν είναι πια μαζί μας, ο Δονάτος Γκορέζης. Φίλος πολλά χρόνια με τη δική του προσφορά σε ένα κομμάτι πολύ ευαίσθητο. Ήταν πάντα εκεί για εμάς. Τα θερμά μου συλλυπητήρια. Για μας θα είναι πάντα ο Τζόνι, που όποτε χρειαστήκαμε κάτι, πάντα ήταν εκεί. Οι νίκες και τα παιχνίδια έρχονται και φεύγουν. Αυτό που μένει τελικά είναι τι διαγράφεις με τον χαρακτήρα σου. Πάνω απ’ όλα είναι η υγεία, γιατί τα γυαλιά της ματαιοδοξίας δεν μας αφήνουν να το δούμε».

Για το παιχνίδι: «Ξέραμε ότι ο Κολοσσός έχει ένα ελεύθερο στυλ με ποιότητα. Αν έμπαιναν σε έναν ρυθμό θα ήταν πολύ επικίνδυνοι. Στόχος μας ήταν να μην μπουν σε αυτόν τον ρυθμό. Στην αρχή είχαμε ένα πρόβλημα με τον Χάρισον και τη μέση του. Δείξαμε πως πρέπει να παίξουμε στο δεύτερο ημίχρονο. Λόγω κόπωσης η ομάδα παρουσιάζεται χωρίς ενέργεια για ακόμα μία φορά.

Στο δεύτερο ημίχρονο αντιδράσαμε ως ομάδα υψηλού επιπέδου και μπασκετικής αντίληψης. Δεν μας έπιασε πανικός. Η καλή μας αμυντική απόδοση μας έδωσε την ευκαιρία να κερδίσουμε και αυτοπεποίθηση. Με συνεχόμενες καλές άμυνες και εκτέλεση με σωστές αποφάσεις, καταφέραμε να υπερκαλύψουμε τη διαφορά. Θέσαμε υποψηφιότητα για να βρεθούμε στις 7 πρώτες θέσεις για το Final 8.

Η καλή αμυντική λειτουργία μας έδωσε αυτοπεποίθηση και ρυθμό στην επίθεση. Χαμηλώσαμε το σχήμα γιατί κάτι έπρεπε να κάνουμε για να ανατραπεί η εικόνα. Πιέσαμε ψηλά, αλλάξαμε την αμυντική μας τακτική. Ήταν ουσιαστικά η ορμή των παικτών μας, έπαιξαν πιο δυνατά και με περισσότερες επαφές».

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
  • porter paok

    ΠΑΟΚ – Μαρούσι 77-62

    Ο ΠΑΟΚ νίκησε το Μαρούσι και μπήκε στα playoff της Basket League Την είσοδο του στα playof…
  • paok

    ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

    Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Τρίκαλα Basket – Νήαρ Ηστ 66-64

Προστάτεψαν την έδρα τους τα Τρίκαλα. Σε μία συναρπαστική αναμέτρηση, τα Τρίκαλα Basket νί…