Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παρτιζάν – Μονακό 89-85

Παρτιζάν – Μονακό 89-85

f8a5b733 c2c2 40e2 8033 955648820939 jpg

Η Παρτιζάν λύγισε τον… Τζέιμς

Η Παρτιζάν επικράτησε της Μονακό με 89-85 στην παράταση σε ένα παιχνίδι που Πάντερ και Τζέιμς ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, πέρα από το ίδιο το μπάσκετ.

Η Παρτιζάν χρειάστηκε το έξτρα πεντάλεπτο της παράτασης προκειμένου να κάμψει την αντίσταση της Μονακό (89-85) και να φτάσει στο 6-6 της κατάταξης της Euroleague. Ο Πάντερ με τους 25 πόντους που σημείωσε ήταν ο κορυφαίος των νικητών, ενώ ο Τζέιμς ήταν ο άνθρωπος που έστειλε με δύο φοβερά τρίποντα τον αγώνα στην παράταση.

Ο Νάναλι και ο Καμπόκλο ήταν οι παίκτες που κρατούσαν στο σκορ την Παρτιζάν στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς έβλεπε τη Μονακό να μην πτοείται από την καυτή ατμόσφαιρα και να μένει κοντά στο σκορ συνεχώς, αποτρέποντας τους γηπεδούχους από το να ξεφύγουν στο σκορ. Η 1η περίοδος βρήκε την Παρτιζάν στο + (16-13), όμως η Μονακό έδειχνε΄αποφασισμένη να πουλήσει ακριβά το τομάρι της.

Ντιαλό, Οκόμπο και Μοτεγιούνας «κουβάλησαν» τους φιλοξενούμενους και η Μονακό με επί μέρους σκορ 22-16 στη 2η περίοδο, πήρε τα ηνία και έβαλε την γηπεδούχο σε ρόλο κυνηγού. Η ομάδα του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς δυσκολεύτηκε απέναντι στη σφιχτή άμυνα των Γάλλων και το παιχνίδι συνέχισε να είναι αμφίρροπο. Το 32-35 του ημιχρόνου μαρτυρούσε ότι θα βλέπαμε μάχη στα δύο τελευταία δεκάλεπτα, όπως και τελικά έγινε.

Η Παρτιζάν ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της, η Μονακό όμως δεν είχε όρεξη να μπει σε περιπέτειες και να αφήσει τους αντιπάλους της να ξεφύγουν στο σκορ. Στο 30′ το ταμπλό έδειχνε απόλυτη ισορροπία στο σκορ (51-51).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ροή του αγώνα δεν άλλαξε. Παρτιζάν και Μονακό βάδιζαν χέρι – χέρι και το σκορ δεν ξέφευγε. 1.27” πριν το τέλος, οι Σέρβοι εκμεταλλεύτηκαν λάθος του Μοντεγιούνας ο οποίος έχασε την μπάλα και ο Καμπόκλο στήθηκε στη γραμμή των βολών.

Ο Βραζιλιάνος έβαλε 1/2 και η κατοχή πέρασε στη Μονακό. Ο Οκόμπο έκανε κακή επίθεση, οι Σέρβοι πήραν ξανά τη μπάλα όμως το σκορ έμεινε αμετάβλητο. Δύο επιθέσεις μετά, ο Πάντερ σκόραρε για το 70-66. Ο τζέιμς με ένα τρίποντο από αυτά που συνηθίζει έκανε το 70-69 και στη συνέχεια ο Νάναλι πήγε στις βολές. Με 2/2 έδωσε ξανά διαφορά τριών πόντων στην ομάδα του (72-69) και στη συνέχεια απέμεναν 10 δευτερόλεπτα για τη λήξη.

Η Μονακό έκανε την επαναφορά, ο Τζέιμς χόρεψε τον Νάναλι, σηκώθηκε από τα 8 μέτρα και έφερε το σκορ σε ισορροπία, δίνοντας στην ομάδα του την ευκαιρία να νικήσει στην παράταση.

Εκεί το σκηνικό δεν άλλαξε. Παρτιζάν και Μονακό βάδιζαν μαζί και καμία ομάδα δεν μπορούσε να ξεφύγει. Στο τέλος χαμογέλασαν οι γηπεδούχοι, ωστόσο η Μονακό έχει σοβαρά παράπονα από τις αποφάσεις των διαιτητών, κάτι που έδειξε με στόμφο ο Σάσα Ομπράντοβιτς που δεν σταμάτησε να τα.. ψέλνει στους ρέφερι.

Τα δεκάλεπτα: 16-13, 32-35, 51-51, 72-72 (κ.α), 89-85

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • Καρδίτσα - ΑΕΚ

    Καρδίτσα – ΑΕΚ 81-79

    Φινάλε με χαμόγελο για την Καρδίτσα Ντέρμπι ως το τέλος στην Καρδίτσα, με την ομάδα του Νί…
  • Μονακό - Φενέρμπαχτσε

    Μονακό – Φενέρμπαχτσε 93-88 (vid)

    Το γύρισε και ισοφάρισε η Μονακό Η Μονακό επικράτησε της Φενέρ με σκορ 93-88 και ισοφάρισε…
  • Νέιτ Σεστίνα

    Μονακό – Φενέρμπαχτσε 91-95 (vid)

    Η Φενέρ του Σάρας έβαλε… φωτιά στη σειρά με Καλάθη οδηγό Έπειτα από ένα συγκλονιστικ…
Περισσότερα από Χρήστος Τσάλτας
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός: Να πάρει στο Βελιγράδι ότι έχασε στην Αθήνα

Ο Παναθηναϊκός θέλει να ανακτήσει το πλεονέκτημα έδρας. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο Βελιγ…