Κεντρική Basket League Κολοσσός H Hotels ΠΑΟΚ – Κολοσσός Ρόδου 93-81

ΠΑΟΚ – Κολοσσός Ρόδου 93-81

Άντριου Χάρισον ΠΑΟΚ Basket League

ΠΑΟΚ από «ατσάλι», ανέτρεψε διαφορά 14 πόντων και πήρε τη νίκη

Ο ΠΑΟΚ, αν και σε όλο το παιχνίδι ήταν πίσω στο σκορ με διψήφιες διαφορές, κατάφερε να πάρει τελικά τη νίκη με 93-81 απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου. Ο Δικέφαλος του Βορρά έκανε ένα εντυπωσιακό επί μέρους σκορ στα τελευταία 13′ της αναμέτρησης και έφερε τούμπα το ματς. Οι φιλοξενούμενοι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ήταν εξαιρετικοί, αλλά δεν κατάφεραν να φύγουν με το διπλό από τη Θεσσαλονίκη.

Καταιγιστικός ήταν ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Το ένα καλάθι διαδέχονταν το άλλο και σε 3,5′ αγώνα σημειώθηκαν συνολικά 25 πόντοι (11-14). Ο Κολοσσός ήταν αρκετά εύστοχος στο ξεκίνημα του ματς (4/5 δίποντα, 3/5 τρίποντα) με αποτέλεσμα να πάρει τα ηνία στο σκορ και διαφορά 7 πόντων (11-18). Οι Νησιώτες συνέχισαν να είναι καταιγιστικοί και εκτόξευσαν τη διαφορά στους 11 (15-27). Το σκορ πήγε αρκετά ψηλά στο πρώτο δεκάλεπτο και σημειώθηκαν συνολικά 51 πόντους (23-28).

Ο ΠΑΟΚ με ένα γρήγορο σερί 4-0 μείωσε τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της, αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο Κολοσσός απάντησε άμεσα και με δικό του σερί 7-0 ανέκτησε τη διαφορά, που είχε χάσει (27-35). Ο Άλτον προσπαθούσε να μαζέψει την κατάσταση για τον Δικέφαλο του Βορρά, αλλά οι 10 πόντοι του δεν ήταν αρκετοί. Οι φιλοξενούμενοι άντεξαν στην πίεση τους και πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας υπέρ τους διαφορά στους 9 πόντους (38-47).

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα παρέμεινε ίδια. Ο Κολοσσός Ρόδου είχε σταθερά το προβάδισμα και διψήφιες διαφορές και δεν απειλούνταν από τον Δικέφαλο του Βορρά (46-60). Στα τελευταία λεπτά, όμως, του τρίτου δεκαλέπτου όλα άλλαξαν. Ο ΠΑΟΚ έσφιξε την άμυνα του, οι Νησιώτες άρχισαν να είναι άστοχοι και με επί μέρους σκορ 16-6 η διαφορά έπεσε σε μονοψήφια επίπεδα (62-66). Η διαφορά έπεσε ακόμη περισσότερο στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου (64-66), ενώ με τρίποντο του Χάρισον το παιχνίδι ήρθε στα ίσια για πρώτη φορά μετά το πρώτο δεκάλεπτο (69-69).

Η ολική ανατροπή ολοκληρώθηκε. Ο Φρίντρικσον με ακόμη ένα τρίποντο έφερε τούμπα το ματς και ο ΠΑΟΚ πήρε για πρώτη φορά τα ηνία (72-69). Το εντυπωσιακό σερί του Δικεφάλου του Βορρά συνεχίστηκε και κατάφερε εκτός από το προβάδισμα να χτίσει και διαφορά. Ο Κολοσσός Ρόδου δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο τέταρτο δεκάλεπτο. Οι Νησιώτες έχασαν κάθε επιθετική τους αρετή, ενώ και αμυντικά δεν έβρισκαν λύσεις.

Ο ΠΑΟΚ 3′ πριν το τέλος έχτισε διψήφια διαφορά (87-76) και καθάρισε το ματς. Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι και πήρε τελικά τη νίκη με 93-81.

Τα δεκάλεπτα: 23-28, 38-47, 62-66, 93-81

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Κολοσσός H Hotels

Δειτε επισης

ΕΟΚ: Ακατάλληλοι, ανεπαρκείς, επικίνδυνοι

Φανταστείτε να μην ήταν το κορυφαίο πρωτάθλημα της ΕΟΚ η Elite League… Λοιδορούσαμε τους (…