Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ – Γαλατασαράι 79-85

ΠΑΟΚ – Γαλατασαράι 79-85

Κένταλ Σμιθ

Έχασε, αλλά βγήκε δεύτερος ο ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε απέναντι στη Γαλατασαράι (79-85), αλλά ο Δικέφαλος του Βορρά πήρε τη δεύτερη θέση στον όμιλο του και το πλεονέκτημα έδρας στα playin. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατάφερε να υπερασπιστεί το +11 του πρώτου γύρου κι έτσι κατάφερε να βγει δεύτερος και να αφήσει πίσω της τους Τούρκους.

Οι δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έδωσαν έμφαση στην επίθεση τους με αποτέλεσμα το σκορ να είναι αρκετά υψηλό στο πρώτο πεντάλεπτο (14-15). Ο ΠΑΟΚ είχε σοβαρό αμυντικό πρόβλημα και ειδικά στην αντιμετώπιση του Γιεμπόα. Ο παίκτης των Τούρκων έκανε όργια στο πρώτο δεκάλεπτο, όπου σημειωσε 15 πόντους! Εξίσου παραγωγική ήταν η τουρκική ομάδα, η οποία πέτυχε 30 πόντους σε 10 λεπτά αγώνα (22-30).

Ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο δεκάλεπτο άλλαξε εικόνα ειδικά στην άμυνα. Ο Δικέφαλος άρχισε να πιέζει και περιόρισε τα όπλα της Γαλατά, η οποία πέτυχε μόλις 5 πόντους στα πρώτα 4,30′ της περιόδου (32-35). Οι Τούρκοι, όμως, παρότι πιάστηκαν κράτησαν το προβάδισμα τους και μάλιστα ανεκτησαν και τη διαφορά των 9 πόντων (40-49). Οι γηπεδούχοι κατάφεραν με ένα μικρό σερί 4-0 να μειώσουν και να πάνε στα αποδυτήρια στο -5 (44-49).

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να μείνει κοντά στο σκορ, αλλά η Γαλατασαράι σιγά σιγά άρχισε να ξεμακρενει με όπλο της τα μακρινά σουτ. Με συνεχόμενα τρίποντα οι Τούρκοι για πρώτη φορά προηγήθηκαν με διψήφιο προβάδισμα (48-60). Η διαφορά συνέχισε να έχει ανοδικές τάσεις και έφτασε μέχρι και τους 16 (52-68). Ο Φώτης Τακιανός δεν κατάφερε να βρει λύσεις και οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο έχοντας πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα (64-76).

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε, αλλά η Γαλατασαράι είχε τον έλεγχο και τα ηνία στο σκορ (71-83). Οι παίκτες του Τακιανού προσπάθησαν να ρίξουν τη διαφορά ώστε να υπερασπίσου τη νίκη του πρώτου γύρου, προκειμένου να πάρουν αυτοί τη δεύτερη θέση. Ο Δικέφαλος του Βορρά τα κατάφερε, καθώς ηττήθηκε  μεν με 85-79, αλλά υπερασπιστηκε το +11 και πήρε τη δεύτερη θέση στον όμιλο.

Τα δεκάλεπτα: 22-30, 44-49, 64-76, 79-85

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
  • porter paok

    ΠΑΟΚ – Μαρούσι 77-62

    Ο ΠΑΟΚ νίκησε το Μαρούσι και μπήκε στα playoff της Basket League Την είσοδο του στα playof…
  • paok

    ΚΑΕ ΠΑΟΚ: «Εμείς μαζί για μια ζωή»

    Πολύ ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή για τον ΠΑΟΚ καθώς συμπληρώνει 98 χρόνια ζωής. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ …
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Πολυτιμότερη των τελικών η Τόμπιν

MVP του τελικού η Ρεμπέκα Τόμπιν. Ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Παναθηναϊκό με 61-45, κατακτώντ…