Κεντρική Γυναίκες Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 65-61

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 65-61

Τζόους Παναθηναϊκός

Στα ημιτελικά του κυπέλλου ο Παναθηναϊκός.

Ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε του Ολυμπιακού 65-61, στο Παύλος Γιαννακόπουλος και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στα ημιτελικά του κυπέλλου γυναικών, εκεί που θα συναντήσει τις Εσπερίδες, την Ελευθερία Μοσχάτου και τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Με ηγέτιδα για ένα ακόμα παιχνίδι την Τσασμίν Τζόουνς (24 π.) ο Παναθηναϊκός απέκλεισε τον Ολυμπιακό, σε ένα παιχνίδι που ήταν ισορροπημένο στη μεγαλύτερη διάρκεια, ενώ οι “πράσινες” μετά τα μισά της τέταρτης περιόδου και ενώ είχαν το προβάδισμα έκαναν αρκετά λάθη και έδωσαν το δικαίωμα στην Ελεάννα Χριστινάκη (16π.), η οποία ήταν σαν να έπαιζε μόνη της να μειώσει σε απόσταση αναπνοής.

Το ματς του κυπέλλου είχε πολλές ομοιότητες με τον αγώνα των “αιωνίων” για το πρωτάθλημα, με πολλές εναλλαγές στο σκορ, πάθος, δύναμη και σκληρές άμυνες. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πιο καλά το παιχνίδι, προηγήθηκε 0-8, ενώ το πρώτο καλάθι του Παναθηναϊκού μπήκε στο 4:37 (τρίποντο). Τα ποσοστά των γηπεδούχων από τα 6,75 ήταν εξαιρετικά στο δεκάλεπτο, καθώς είχαν 14/19 έναντι 1/12 δίποντα.

Η Τζόουνς ήταν η κορυφαία για τον Παναθηναϊκό, η Αντριάνα Τσβίτκοβιτς όμως ήταν αυτή που τον… ξεκόλλησε στη β’ περίοδο με 10 πόντους, πέντε εκ των οποίων συνεχόμενοι και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της με 36-33 και το ημίχρονο έκλεισε 38-35.

Η άμυνα του Ολυμπιακού κλείδωσε τον Παναθηναϊκό στη γ’ περίοδο από το τρίποντο (0/5), και ο Παναθηναϊκός απάντησε με καλή άμυνα μέσα στη ρακέτα. Οι δύο αντίπαλοι πήγαν χέρι – χέρι στο 3ο δεκάλεπτο και εκεί πάλι η Τσβίτκοβιτς ήταν ουσιαστική και ο ΠΑΟ έκλεισε την περίοδο με 53-49.

Στο 4ο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με +8 (57-49), η Τζόουνς όμως ήταν άσφαιρη, η Χριστινάκη έβρισκε λύσεις και το σκορ έγινε 59-58, δύο λεπτά πριν το τέλος. Η Νικολοπούλου 01:09 έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό, 59-60 μετά από ώρα, ήρθε η απάντηση της Τζόουνς, και έγινε το 61-60 στα 51”.

Άστοχο καλάθι της Ουίλιαμς για τον Ολυμπιακό από τη μια και κερδισμένο φάουλ της Τζόουνς η οποία είχε 2/2 από την άλλη, διαμόρφωσαν το 63-60, στη συνέχεια η Νικολοπούλου αστόχησε σε τρίποντο και η Σωτηρίου ευστόχησε σε μία από τις δύο βολές. Το παιχνίδι είχε κριθεί και το σκορ έγραψε 65-61.

Τα δεκάλεπτα: 14-19, 38-35, 53-49, 65-61.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Γυναίκες

Δειτε επισης

Σλούκας: «Αφιερώνουμε τη νίκη στον Πάρη»

Εξαιρετικά αφιερωμένη στον Πάρη Δερμάνη η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι, από τον Κ…