Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας 82-65 (vid)

Παναθηναϊκός – Ερυθρός Αστέρας 82-65 (vid)

Μήτογλου, Παναθηναϊκός,

Όταν κερδίζει ακόμα κι όταν δεν… μαγεύει, σημαίνει ότι ανεβαίνει ο Παναθηναϊκός.

Μπορεί να μην έβγαζε μάτια η εμφάνιση των «πράσινων», όμως αυτό που είχε σημασία ήταν να φύγει ο Παναθηναϊκός νικητής (82-65), υπερπηδώντας το εμπόδιο του Ερυθρού Αστέρα. Το έκανε να μοιάζει εύκολο, παρότι οι Σέρβοι ήταν μέσα στο παιχνίδι μέχρι το 35’, επειδή απλά είχε παίκτες που ήξεραν τι ήθελαν πάνω στο παρκέ, που ήταν διατεθειμένοι να κυνηγήσουν όλες τις χαμένες μπάλες και που στη διάρκεια του αγώνα βελτιώνονταν.

Η επίθεση είναι θέμα… βραδιάς, η άμυνα είναι θέμα διάθεσης. Ο Παναθηναϊκός κερδίζει συνήθως τα παιχνίδια μέσα από την επίθεσή του, η οποία όμως στο πρώτο μισό τού αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα ήταν δυσλειτουργική. Οι 5 ασίστ για 8 λάθη και το πενιχρό (για την ικανότητα των «πράσινων») 3/12 τρίποντα, που μεταφράζεται ποσοστιαία σε 25%, δείχνουν ότι οι παίκτες τού Αταμάν δεν ήταν σε τρομερή κατάσταση.

Αν θέλετε άλλα στοιχεία, ο Ναν με μόλις 4 πόντους (2/4 δίποντα), αλλά και 0/4 τρίποντα, δεν ήταν ο Αμερικανός που έχουμε συνηθίσει. Κι όμως ο Παναθηναϊκός πήγε στ’ αποδυτήρια με αέρα επτά πόντων (38-31), επειδή κατέβασε πολύ χαμηλά τον Ερυθρό Αστέρα. Η άμυνά του, άλλοτε με παγίδες, άλλοτε με κενά, ήταν πολύ καλύτερη από προηγούμενες αναμετρήσεις.

Οι Σέρβοι είχαν πολύ καλύτερη εικόνα στη σχέση δημιουργίας / λαθών (8 ασίστ για 10 λάθη), αλλά πήραν 14 ριμπάουντ, έξι λιγότερα από τους γηπεδούχους, ενώ σούταραν εξίσου άσχημα από την περίμετρο (2/10 τρίποντα). Γενικώς κακό παιχνίδι στο πρώτο μισό, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε το πάνω χέρι…

Σταμάτησε τα λάθη ο Παναθηναϊκός

Η εικόνα στο δεύτερο μισό ήταν εντελώς διαφορετική, καθώς ο Παναθηναϊκός ελαχιστοποίησε τα λάθη του, βελτίωσε τη δημιουργία του, ενώ στη διάρκεια τού ματς μπήκαν παίκτες στην εξίσωση. Για παράδειγμα ο Αντετοκούνμπο ήρθε να ντουμπλάρει εντυπωσιακά τον Λεσόρ. Από τη στιγμή που ο Αταμάν είχε δύο σέντερ να εναλλάσσει, είχε όλα τα χαρτιά στα χέρια του.

Ο Μήτογλου ανέβασε ρυθμό, ο Σλούκας ήταν ο παίκτης που έλεγχε το πότε θα τρέξει η ομάδα του και πότε όχι, ο Γκραντ έκανε άλλη μια πολύ καλή εμφάνιση κι ο Παναθηναϊκός δεν έχασε στιγμή τον έλεγχο του αγώνα. Από τη στιγμή που πήγε σε διψήφια διαφορά (44-33), ήταν ξεκάθαρο ότι οι «πράσινοι» θα έφευγαν νικητές.

Ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα του Σφαιρόπουλου ήταν… άσφαιρη από την περιφέρεια (4/25 τρίποντα, ποσοστό 16%), δεν είχε καμία τύχη. Ο Παναθηναϊκός των 10 παραπάνω ριμπάουντ (40-30) επιβλήθηκε με τον Ναν να είναι στην ουσία εκτός αγώνα κι αυτό είναι άλλο ένα… θετικό στοιχείο, υπό την έννοια ότι όσο σπουδαίος κι αν είναι ο Αμερικανός, το παιχνίδι τής ομάδας δεν εξαρτάται από έναν παίκτη. Αν κάτι (όχι κατ’ ανάγκη) πρέπει να προβληματίσει είναι η… άδεια βραδιά -και δεν είναι η πρώτη- του Βιλντόζα και βεβαίως ότι ο Μπαλτσερόφσκι δεν λογίζεται ως λύση στην Ευρωλίγκα.

Αντιθέτως ο Ερνανγκόμεθ μπορεί να είχε μόλις 4 πόντους, αλλά μάζεψε 8 ριμπάουντ, ο Σλούκας είχε 9 πόντους κι 7 ασίστ, ο Αντετοκούνμπο 8 πόντους και 6 ριμπάουντ. Ο Παναθηναϊκός παίρνει πράγματα από πολλούς παίκτες, δίχως καν να συζητήσουν για τους τρεις διψήφιους (Μήτογλου, Γκραντ και Λεσόρ).

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 38-31, 61-50, 82-65.

Δείτε εδώ το στατιστικό τού αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Η Τσινέκε στο Μεξικό… σημαίνει και εκτός Εθνικής ομάδας(;)

Η Έλενα Τσινέκε συνεχίζει στο Μεξικό, τί σημαίνει αυτό για τη συμμετοχή της στην Εθνική Η …