Κεντρική Basket League Ολυμπιακός – Άρης 85-71

Ολυμπιακός – Άρης 85-71

Giannoulis larentzakis olympiakos aris

Νίκη για Ολυμπιακό, ανησυχία για Γουόκαπ

Με νίκη έκλεισε το 2023 ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν στο ΣΕΦ του Άρη με 85-71 και συνέχισαν με νίκη τις υποχρεώσεις του στην Basket League. Στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο πάντως επικρατεί ανησυχία, καθώς ο Γουόκαπ υπέστη ελαφρύ διάστρεμμα και είναι αμφίβολος ενόψει των αγώνων με Αρμάνι και Μονακό!

Ο Ολυμπιακός από το ξεκίνημα της αναμέτρησης έδειξε τις διαθέσεις του. Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν δυνατά κυρίως αμυντικά και πήραν εξ αρχής τα ηνία του σκορ (12-3). Ο Άρης είχε σοβαρό επιθετικό πρόβλημα και ξεκίνησε το ματς έχοντας 0/8 δίποντα! Η ομάδα του Πειραιά συνέχισε να έχει τον έλεγχο και έκλεισε το σεκαλεπτο μπροστά με 20-11.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης σταδιακά ανέβασε την απόδοση της και κατάφερε να ρίξει τη διαφορά (28-24). Σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο οποίος με τρία τρίποντα έδωσε επιθετικά λύσεις στον Ολυμπιακό (31-24). Οι ερυθρόλευκοι στο φινάλε του ημιχρόνου πάτησαν το πόδι στο γκάζι και εκτόξευσαν ξανά τη διαφορά σε διψήφια διαφορά (41-27). Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός έχασε τον Γουοκαπ, ο οποίος έπαθε διάστρεμμα και δεν αγωνίστηκε στη συνέχεια.

Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο μέχρι και τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου (52-36), αλλά στη συνέχεια χαλαρωσε και το πλήρωσε. Ο Άρης με ένα εντυπωσιακό επί μέρους 15-2 μείωσε τη διαφορά μόλος στους 4 πόντους (54-51). Ο Μιλουτίνοφ έδωσε μεγάλη ανάσα με πέντε συνεχόμενους πόντους, αλλά η ομάδα της Θεσσαλονίκης παρέμεινε κοντά (59-54).

Στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου οι ισορροπίες άλλαξαν. Ο Ντε Σόουζα με μια αψυχολόγητη ενέργεια αποβλήθηκε από το παιχνίδι. Ο παίκτης του Άρη χτύπησε στο πρόσωπο τον Λαρεντζάκη και αμέσως οι διαιτητές του έδειξαν τον δρόμο για τα αποδυτήρια. Ο Ολυμπιακός με ηγέτη τον Λαρεντζάκη (17 πόντοι) πήρε και πάλι τον έλεγχο και δεν επετρεψε στους φιλοξενούμενους να διεκδικήσουν κάτι περαιτέρω.

Ο Ολυμπιακός κράτησε τα ηνία του σκορ μέχρι και το φινάλε (85-71) και έκλεισε νικηφόρα το 2023.

Τα δεκάλεπτα: 20-11, 41-27, 59-54, 85-71

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
  • Καρδίτσα - ΑΕΚ

    Καρδίτσα – ΑΕΚ 81-79

    Φινάλε με χαμόγελο για την Καρδίτσα Ντέρμπι ως το τέλος στην Καρδίτσα, με την ομάδα του Νί…
  • castaneda blondin

    Απόλλων Πάτρας – Λαύριο 66-104

    Αποχαιρέτησε την Α1 με βαριά ήττα ο Απόλλωνας. Το Λαύριο επικράτησε με 104-66 του Απόλλωνα…
  • Μαρούσι - Απόλλων Πάτρας

    Basket League: Αυλαία στα play out

    Ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Μαρούσι για τη Stoiximan Basket League Η τελευταία αγωνιστική …
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Σχεδόν αδύνατη η συμμετοχή Λαρεντζάκη στη Βαρκελώνη

Αμφίβολη η συμμετοχή του Λαρεντζάκη στο Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός αντιμ…