Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Ο Φασούλας κι η χρονιά της (απ)αλλαγής

Ο Φασούλας κι η χρονιά της (απ)αλλαγής

Παναγιώτης Φασούλας

Ο Φασούλας έστειλε ηχηρό μήνυμα – δήλωση παρουσίας.

Ο συνδυασμός «Πρώτα το Μπάσκετ» και προσωπικά ο Παναγιώτης Φασούλας είναι εδώ. Είναι εδώ για να αλλάξουν το μπάσκετ, για να μας απαλλάξουν από τη διοίκηση του Βαγγέλη Λιόλιου, η οποία έχει να επιδείξει μόνο κατασταλτικά μέτρα κατά των σωματείων, η οποία σε καμία περίπτωση δεν δικαίωσε τις προσδοκίες και δεν πλησίασε καν στις προεκλογικές της δεσμεύσεις.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού, Παναγιώτης Φασούλας, έστειλε εορταστικό μήνυμα, στο οποίο δηλώνει ξεκάθαρα πως θα είναι αυτός, που θα μπει μπροστά στη μάχη για την αλλαγή. Το σχετικό μήνυμα:

«Ως επικεφαλής του συνδυασμού «Πρώτα το Μπάσκετ» εύχομαι σε όλες κι όλους Καλά Χριστούγεννα και Καλή Πρωτοχρονιά. Ειρήνη, υγεία, δεν είναι απλά λέξεις, είναι κυρίαρχα ζητούμενα στις μέρες μας.

Η νέα χρονιά θα είναι η χρονιά τής μεγάλης αλλαγής. Όχι με ευχές, αλλά επειδή θα φροντίσουμε εμείς γι’ αυτό. Το μπάσκετ είναι μια βαθιά δημοκρατική διαδικασία, με συμμετοχή όλων όσων μετέχουν σε αυτό. Δεν χτίστηκε πάνω σε απειλές, σε Επιτροπές Δεοντολογίας, σε μηχανισμούς καταστολής. Η λογική του ενός ηγέτη, ο οποίος έχει δικαίωμα ζωής πάνω στα σωματεία, είναι εντελώς παρωχημένη, ανεδαφική κι αδιέξοδη.

Μαζί με τους συνεργάτες μου μπαίνουμε στη μάχη για μια ΕΟΚ αντάξια της ιστορίας τού αθλήματος, αντάξια των προσδοκιών του κόσμου, που ασχολείται με το «εθνικό μας σπορ».

Επί προσωπικού νιώθω την ευθύνη -όπως τότε, έτσι και τώρα- να ξαναβάλουμε το μπάσκετ σε όλα τα σπίτια. Όχι με ελιτίστικες διοργανώσεις λαμπρών ονομάτων, κενών σε ουσία. Με πραγματικό ενδιαφέρον για κάθε σωματείο, για κάθε παιδί, για κάθε γονιό. Με πραγματικό ενδιαφέρον για τις Ενώσεις, που τις έχει μετατρέψει σε «γραμματείες» η διοίκηση Λιόλιου.

Με τους συνεργάτες μου έχουμε ξεκινήσει εδώ και καιρό τις εργασίες υποδομής. Σας θέλουμε δίπλα μας. Ελάτε να γίνουμε μαζί η αλλαγή που ονειρευόμαστε. Ήδη το ένα μετά το άλλο, τα σωματεία σπάνε τον φόβο και πυκνώνουν τις γραμμές μας.

Απευθύνω μήνυμα σε όλους τους παράγοντες του αθλήματος μας, τους προπονητές και αθλητές του, τους διαιτητές του, τους ανθρώπους της γραμματείας, τους παλιούς μου συμπαίκτες, στους ανθρώπους που πορευτήκαμε μαζί. Όχι μόνο σε αυτούς…

Στους βετεράνους αθλητές, και των παλαιότερων, αλλά και των νεότερων γενιών. Στους φιλάθλους αυτού του υπέροχου αθλήματος. Σε όλους όσοι έχουν αγωνία για την επόμενη μέρα τού μπάσκετ. Από αυτή τη μάχη, μάχη αξιοπρέπειας για το άθλημά μας, δεν πρέπει να λείψει κανείς, δεν περισσεύει κανείς.

Ως άνθρωπος του μπάσκετ θεωρώ ότι έδωσα τα χρονικά περιθώρια στον κ. Λιόλιο, να δείξει το έργο του. Κάθε μέρα που περνά, η διοίκησή του ολισθαίνει. Ευτυχώς οι εκλογές πλησιάζουν κι η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης θα γίνει πραγματικά η ομοσπονδία τού μπάσκετ.

Καλή χρονιά σε όλες κι όλους

Παναγιώτης Φασούλας
ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Σλούκας: «Παίξαμε έξυπνα, δεν ήταν αδιάφορο παιχνίδι»

Στη σημασία της αναμέτρησης στάθηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έδωσ…