Κεντρική Basket League Μαρούσι – Παναθηναϊκός 79-92

Μαρούσι – Παναθηναϊκός 79-92

IMG 5573 jpeg

Κρατάει δυνάμεις για του χρόνου ο Παναθηναϊκός.

Με νίκη έκλεισε ο Παναθηναϊκός τις υποχρεώσεις του στη Basket League, επικράτησε εκτός έδρας με 92-79 του Αμαρουσίου.

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης είχαν ρυθμό, με τους παίκτες των δυο ομάδων να τρέχουν στο ανοιχτό γήπεδο, αλλά καμία από αυτές να βρίσκει στόχο. Οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν ρυθμό, με δυο τρίποντα των Ναν και Γκριγκόνις (10-2). Το Μαρούσι με τον  Νικολαΐδη προσπάθησε να ανατρέψει την κατάσταση, όμως Όλεγκ Μπαλτσερόφσκι δεν άφησε περιθώρια γι’αυτο . Η πρώτη περίοδος έκλεισε με 28-12.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο το Μαρούσι έκανε την αντεπίθεση του κάνοντας επί μέρους σκορ 15-5, με πόντους τον Γούνταρντ που ήρθε από τον πάγκο μαζί με την υποστήριξη του Γιαννόπουλου. Ο Παναθηναϊκός ξέφυγε ξανά στο σκορ με τους παίκτες του Λιμνιάτη να κάνουν να αντιδρούν, αλλά στα τελευταία λεπτά να μην έχουν τις σωστές επιλογές για να μειώσουν εκ νέου την διαφορά. Στο τέλος της περιόδου οι φιλοξενολύμενοι έκλεισαν το ημίχρονο στο 51-37, με τον Ναν να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής με 11 πόντους και 5 ασίστ χωρίς να χάσει σουτ.

Στον ίδιο ρυθμό κινήθηκε και η 3η περίοδος. Το έργο του Παναθηναϊκού έγινε ακόμη πιο εύκολο. Το σκορ στην τρίτη περίοδο έκλεισε στο 75-56, με την ομάδα των βόρειων προαστίων να είναι ανταγωνιστική, αλλά οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο.

Τελική ευθεία… Οι γηπεδούχοι έκαναν την μεγάλη ανατροπή το σκορ να πέφτει στο 77-64. Ο Παναθηναϊκός με τον Ματζούκα «οδηγό» έστειλε την διαφορά στους +13. Το τελικό σκορ έκλεισε στο 92-79 με τους «πράσινους» να μένουν πρώτοι στο πρωτάθλημα, ενώ το Μαρούσι πάλεψε για του καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.


Τα δεκάλεπτα: 12-28, 37-51, 56-75, 79-92

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα. 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Basket League: Την Παρασκευή το ΠΑΟ – Προμηθέας

Ο ΕΣΑΚΕ ενημέρωσε για το πρόγραμμα της Stoiximan Basket League. Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε …