Κεντρική Basket League Αγώνες Μαρούσι – Άρης 84-89

Μαρούσι – Άρης 84-89

Marousi aris 1 jpg

Αγχώθηκε στο τέλος, αλλά έφυγε με το διπλό ο Άρης

Με το διπλό έφυγε από την έδρα του Αμαρουσίου ο Άρης. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης αν και είχε αυτοκτονικες τάσεις τελικά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 89-84. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 20 πόντους, αλλά στην τελευταία περίοδο λίγο έλειψαν να χάσουν. Το Μαρούσι έκανε εντυπωσιακή αντεπίθεση, πλησίασε μέχρι και στους 3, αλλά δεν ολοκλήρωσε τη μεγάλη ανατροπή.

Ο Άρης ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση και από την αρχή μπήκε σε ρόλο οδηγού (3-12). Το Μαρούσι είχε εγκλωβιστει στην άμυνα των φιλοξενουμένων και ύστερα από πέντε λεπτά αγώνα είχε σημειώσει μόλις 4 πόντους (4-14). Στην αντίπερα η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν καταιγιστική και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο έχοντας 27 πόντους και 12 πόντους διαφορά (15-27).

Το Μαρούσι έβγαλε αντίδραση και με ένα μικρό σερί 6-0 έριξε τη διαφορά (21-27), αλλά η αντεπίθεση του δεν είχε συνέχεια. Ο Άρης πήρε ξανά τον έλεγχο και ανέκτησε μάλιστα και το χαμένο διψήφιο προβάδισμα του (21-31). Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τα ηνία στο σκορ δίχως να δεχθούν ιδιαίτερη πίεση (34-44). Χαρακτηριστικό του επιθετικού προβλήματος του Αμαρουσίου είναι ότι τους 33 από τους 34 πόντους τους σημείωσαν συνολικά μόλις 3 παίκτες (Μπρίσκοου, Ραντούλιτσα, Τζούστον).

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος. Ο Άρης συνέχισε να είναι κυρίαρχος στο παρκέ και δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στο Μαρούσι (46-59). Ο Γκάλινατ πήρε φωτιά στο τρίτο δεκάλεπτο και η εξαιρετική του παρουσία έδωσε στους φιλοξενούμενους διαφορές ακόμη και 20 πόντων (53-72).

Ο Άρης κράτησε σταθερά το προβάδισμα του και στην τελευταία περίοδο. Το Μαρούσι προσπάθησε να ρίξει τη διαφορά και τα κατάφερε μειώνοντας ύστερα από αρκετή ώρα στους 9 (66-75). Η αντεπίθεση του Αμαρουσίου συνεχίστηκε και προσπάθησε να κάνει μια εντυπωσιακή ανατροπή. Οι γηπεδούχοι 1,31′ πριν το τέλος έριξαν τη διαφορά μόλις στους 3 (78-81) και μπήκαν για τα καλά στη διεκδίκηση του ματς. Ο Κατσίβελης έβαλε τέλος στο σερί του Αμαρουσίου και με 2 βολές έδωσε ανάσα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης (78-83).

Ο Τζουστον κέρδισε 2 βολές 1,05′ πριν το τέλος, αλλά ευστοχησε μόνο στη μία (79-83). Ο Καρ στην επόμενη φάση αστόχησε από κοντά, αλλά ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Αμαρουσίου. Ο Αμερικανός μάλιστα ήταν αυτός που κλείδωσε τη νίκη για τους φιλοξενούμενους, καθώς σκόραρε στον αιφνιδιασμό 29,8″ πριν το φινάλε (79-85). Στα τελευταία δευτερόλεπτα δεν άλλαξε κάτι και ο Άρης έφυγε νικητής από το κλειστό του Αγίου Θωμά (84-89).

Τα δεκάλεπτα: 15-27, 34-44, 53-72, 84-89

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

National League 2 (1ος όμιλος): Τα αποτελέσματα των Play Off

Σπουδαίες νίκες για Προμηθέα και Αχαγιά. Δείτε τα αποτελέσματα των play off στον πρώτο όμι…