Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μακάμπι Τελ Αβίβ – Αναντολού Εφές 95-86 (vid)

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Αναντολού Εφές 95-86 (vid)

Maccabi efes 1 jpg

Νίκη με εξαιρετικό τέταρτο δεκάλεπτο για τη Μακάμπι

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ πήρε μια σημαντική νίκη απέναντι στην Αναντολού Εφές. Οι Ισραηλινοί με ένα εξαιρετικό τέταρτο δεκάλεπτο κατάφεραν να πάρουν τη νίκη με 95-86. Οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ για τρεις περιόδους, αλλά στην τελευταία οι Τούρκοι ξέμειναν από δυνάμεις και λύσεις και γνώρισαν την ήττα.

Εξαιρετικός ήταν ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω (11-10). Ο Νίμπο ήταν εκπληκτικός στο ξεκίνημα και με 8 πόντους (4/4 δίποντα) από τους 13 της Μακάμπι ήταν ο καλύτερος παίκτης στο παρκέ. Οι άμυνες των δύο ομάδων πήγαν περίπατο και με συνεχόμενα τρίποντα (5 συνεχόμενα) το σκορ ανέβηκε σε υψηλά επίπεδα (24-20). Οι αλλαγές του Τσαν αποδιοργάνωσαν πλήρως τους Τούρκους, οι οποίοι ήταν τραγικοί στην άμυνα και βρέθηκαν στο -9 (29-20).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα άλλαξε. Η Μακάμπι άρχισε να είναι άστοχη και να παίρνει κακές επιθέσεις, ενώ στην αντίπερα ο Λάρκιν βγήκε μπροστά και η Εφές με επί μέρους σκορ 11-3 πλησίασε σε απόσταση αναπνοής (32-31). Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι στη συνέχεια με τις εναλλαγές στο σκοράρισμα να είναι συνεχής (39-38). Οι Τούρκοι ήταν εντυπωσιακοί και κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια με τη διαφορά υπέρ των φιλοξενουμένων (45-48).

Η ίδια εικόνα συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος με τη Μακάμπι να έχει σταθερά το προβάδισμα (55-58). Οι Ισραηλινοί κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο ματς με την Εφές να είναι κολλημένη πάνω τους (66-64).

Η Μακάμπι ήταν εντυπωσιακή στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου. Οι γηπεδούχοι με επί μέρους σκορ 12-3 εκτόξευσαν τη διαφορά για πρώτη φορά πάνω από τους 10 πόντους (78-67). Η Εφές δεν μπόρεσε να επιστρέψει και οι Ισραηλινοί πήραν τη νίκη με 95-86.

Τα δεκάλεπτα: 29-20, 45-48, 66-64, 95-86

Δείτε εδώ τo στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια για το ματς με ΑΕΚ

Στη διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Ολυμπιακός – ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός θα αντιμετ…