Κεντρική Basket League Λαύριο – Άρης 91-86

Λαύριο – Άρης 91-86

Ντε Τζούλιους Λαύριο - Άρης

Το Λαύριο πήρε το… ντέρμπι της ζωής του.

Λαύριο και ο Άρης, αν έπαιζαν λίγο ακόμα υπήρχε περίπτωση να εμφανιστεί και ο… Αι Βασίλης στο γήπεδο. Εδώ που τα λέμε για τους μπασκετόφιλους το ματς ανάμεσα στο Λαύριο και τον Άρη, ήταν… Χριστουγεννιάτικο δώρο. Όσο για το Λαύριο που νίκησε στην παράταση (91-86) ήταν κάτι παραπάνω από Χριστουγεννιάτικο δώρο.

Μελομακάρονα πάντως έφαγαν μόνο οι γηπεδούχοι. Οι δύο ομάδες ήταν ανταγωνιστικές στο έπακρο, με το Λαύριο να έχει τον πρώτο λόγο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, τον Άρη να κάνει επική αντεπίθεση και στο τέλος την… γκάφα της χρονιάς. Όσα έγιναν στα τελευταία έξι λεπτά είναι καλύτερο να τα δείτε, από το να τα περιγράψουμε. Από τον… σύντομο δρόμο ο Άρης είχε αέρα τριών πόντων και ο πάγκος του ζήτησε να κάνει φάουλ, ή σε κάθε περίπτωση να μην επιτρέψει τρίποντο στο Λαύριο. Μόνο αυτό δεν έγινε. Στα 14’’ ο Θόρτον έφερε το ματς στα ίσα και επειδή ενός λάθους έπονται και άλλα και ο Άρης έχοντας μια ολόκληρη επίθεση στα χέρια του, αντί να πάει στο καλάθι, επέλεξε τρίποντο με τον Χάρελ το οποίο δεν βρήκε στόχο.

Για ενάμιση λεπτό οι φιλοξενούμενοι τα είχαν χαμένα δεν είχαν πετύχει πόντο. Το Λαύριο βίωνε το μαρτύριο της σταγόνας, με μία στις δύο βολές του Μουρ, του Καστανέδα, μέχρι να βάλει ο Μουρ ένα ζευγάρι. Ο Άρης βρήκε λύσεις, το Λαύριο με διαφορά επτά πόντων (87-80) είχε κακές επιλογές και στις δυο πλευρές του γηπέδου, με αποτέλεσμα στα τελευταία 17’’ του αγώνα να είναι μπροστά με ένα καλάθι (87-85), και να στείλει τον Τολιόπουλο στις βολές. Ο πλέι μέικερ του Άρη ευστόχησε σε μία από τις δύο, χάνοντας την ευκαιρία να φέρει το παιχνίδι στα ίσα.

Ντε Ζούλιους και Θόρτον ευστόχησαν από τη γραμμή των ελευθέρων βολών και έδωσαν στο Λαύριο τη νίκη, που δικαιούτο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα αλλά στο τέλος της κανονικής διάρκειας… έκλεψε. Ντε Ζούλιους και Μουρ ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές, με τον Καστανέδα και τον Θόρτον να ακολουθούν ήταν οι παίκτες που οδήγησαν το Λαύριο στη νίκη. Ο Άρης δεν είχε πολλές λύσεις και στηρίχθηκε κυρίως στην οξυδέρκεια του Γκάλινατ.

Τα δεκάλεπτα: 21-20, 45-29, 60-49, 76-76κ.α. 91-86π.

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τα εισιτήρια του F4

Ο Ολυμπιακός ενημέρωσε πως άνοιξε η πλατφόρμα αιτήσεων εισιτηρίων για το F4. Οι κάτοχοι δι…