Κεντρική Basket League Basket League: Με δύο αναμετρήσεις κλείνει το 2023…

Basket League: Με δύο αναμετρήσεις κλείνει το 2023…

Άρης

Με τους «αιώνιους» ολοκληρώνεται το 2023…

Με δύο αναμετρήσεις ολοκληρώνεται η αγωνιστική για το 2023 στο ελληνικό πρωτάθλημα, με τα παιχνίδια Ολυμπιακός-Άρης και Μαρούσι-Παναθηναϊκός να είναι αυτά που ρίχνουν την… αυλαία στο φινάλε του έτους.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι οι “ερυθρόλευκοι” θα φιλοξενήσουν στο ΣΕΦ την ομάδα του Ιωάννη Καστρίτη (15:00, EΡΤ 3). Το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα προέρχεται από μια επιβλητική νίκη στο Βερολίνο κόντρα στην Άλμπα με 97-64 και δεύτερη συνεχόμενη στην Euroleague, που έχει ως στόχο να συνεχίσει στα θετικά αποτέλεσματα και κοντρα στον Άρη.

Την προηγούμενη αγωνιστική για το ελληνικό πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα απέναντι στον Απόλλωνα στην Πάτρα, επικρατώντας 84-65, κάνοντας επίδεξη δύναμης. Δεδομένου ότι ακολουθεί νέα “διαβολοβδομαδα” στο Πειραιά για την Euroleague με Αρμάνι (3/1) και Μονακό (4/1), η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα θέλει το “ροζ φύλλο” του αγώνα απέναντι στους “κίτρινους” και να αποχαιρετήσει με χαμόγελα το 2023. Στα αγωνιστικά νέα δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα οι Πειραιώτες, με τους Πετρούσεφ και Μήτρου Λονγκ να αναμένονται να πάρουν χρόνο συμμετοχής. Να θυμίσουμε, μοναδική ήττα του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ με 66-54. Στο αντίποδα, ο Άρης προέρχεται από νίκη στο EuroCup κόντρα στην ουραγό του ομίλου, Σλασκ, επικρατώντας 93-71.

Στην Basket League, την προηγούμενη εβδομάδα ηττήθηκε στην παράταση από το Λαύριο εκτός έδρας (91-86). Στα αγωνιστικά νέα, εκτός μάχης παραμένει ο Κατσίβελης, όπως και οι τραυματίες Σλαφτσάκης και Φίλλιος. Στο πρώτο γύρο, οι “ερυθρόλευκοι” είχαν επικρατήσει της ομάδας του Καστρίτη στην Θεσσαλονίκη με 81-72, στην πρεμιέρα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η αυλαία της αγωνιστικής πέφτει στις 17:15 (ΕΡΤ 3), εκεί όπου ο Παναθηναϊκός θα φιλοξενηθεί από το Μαρούσι. Οι “πράσινοι” βρίσκονται σε εξαιρετικό φεγγάρι, καθώς μετά τα τρία συνεχόμενα δίπλα (Βιλερμπάν, Μονακό και Ολίμπια Μιλάνο) στην Euroleague, επικράτησαν 82-65, την Πέμπτη (28/12) και του Ερυθρού Αστέρα και έκλεισαν το πρώτο γύρο της διοργάνωσης στην 4η θέση με ρεκόρ 10-7, προκαλώντας ενθουσιασμό στις τάξεις του “τριφυλλιού“. Ακολουθεί “διαβολοβδομάδα” στην Ισπανία, αρχικά με Μπασκόνια (3/1) και στη συνέχεια με Βαλένθια (5/1). Μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα στο πλαίσιο της Basket League, οι πράσινοι είχαν άνετο πέρασμα από την απαιτητική έδρα του Προμηθέα (69-54) και διατήρησαν το αήττητο και την πρώτη θέση στο ελληνικό πρωτάθλημα. Στα αγωνιστικά νέα το σύνολο του Αταμάν δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα.

Στην αντίπερα όχθη, από τότε που ανέλαβε ο Γιώργος Λημνιάτης, το Μαρούσι βγάζει αυτοπεποίθηση και αυτό αποτυπώνεται στο γεγονός ότι απέχει τρεις νίκες από τη ζώνη του υποβιβασμού. Την προηγούμενη αγωνιστική, υποδέχθηκε τον Κολοσσό με την ομάδα των βορείων προαστίων να ήταν σαφώς καλύτεροι και έφτασαν πιο εύκολα από ό,τι δείχνει το τελικό 85-74 στη νίκη, κλείνοντας τον πρώτο γύρο στο 4-7. Στα αγωνιστικά νέα είναι πλήρης το σύνολο Γιώργου Λιμνιάτη.

Στο πρώτο γύρο ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει στο ΟΑΚΑ με 82-71 κόντρα στο Μαρούσι.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
  • Καρδίτσα - ΑΕΚ

    Καρδίτσα – ΑΕΚ 81-79

    Φινάλε με χαμόγελο για την Καρδίτσα Ντέρμπι ως το τέλος στην Καρδίτσα, με την ομάδα του Νί…
  • castaneda blondin

    Απόλλων Πάτρας – Λαύριο 66-104

    Αποχαιρέτησε την Α1 με βαριά ήττα ο Απόλλωνας. Το Λαύριο επικράτησε με 104-66 του Απόλλωνα…
  • Μαρούσι - Απόλλων Πάτρας

    Basket League: Αυλαία στα play out

    Ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Μαρούσι για τη Stoiximan Basket League Η τελευταία αγωνιστική …
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: «Ένα ακόμα παιχνίδι» (vid)

Δείτε όλα όσα έγιναν στο Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός, κ…