Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Αταμάν: «Στη ζωή υπάρχει ο επαγγελματισμός»

Αταμάν: «Στη ζωή υπάρχει ο επαγγελματισμός»

Εργκίν Αταμάν

Ο Εργκίν Αταμάν αναφέρθηκε στους δεσμούς με την Εφές.

Ο Παναθηναϊκός, αύριο (05/12, 19:45) θα αντιμετωπίσει την Εφές σε ένα κατάμεστο «Sinan Erdem Sports Hall», στην επιστροφή του Εργκίν Αταμάν στην ομάδα της καρδιάς του. Ο Τούρκος προπονητής στις δηλώσεις του κατά την αναχώρηση του Παναθηναϊκού για την Κωνσταντινούπολη, μίλησε για τις ιδιαιτερότητες του αγώνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν:

Για την επιστροφή του ως αντίπαλος της Εφές: «Έχω ωραίες αναμνήσεις με την Εφές. Με όλο το σταφ, τους παίκτες, τον πρόεδρο, τους φιλάθλους. Όμως τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Υπάρχει ο επαγγελματισμός στη ζωή. Και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε αυτό το ματς με τον Παναθηναϊκό. Για εμένα θα είναι αρκετά συναισθηματική η φόρτιση να βρεθώ εκεί ύστερα από την τόσο πετυχημένη περίοδο της καριέρας μου, όπως επίσης και για την ιστορία της Αναντολού Εφές. Θα είναι ωραία».

Για τη νέα Εφές: «Μπορεί να έχουν αλλάξει το σύστημα και τον τρόπο παιχνιδιού, αλλά οι παίκτες-κλειδιά είναι οι ίδιοι. Όπως ο Λάρκιν. Επίσης έφεραν τον Τόμπσον στη θέση του Μίτσιτς. Δεν ξέρω τι συμβαίνει με τις απουσίες και τους τραυματισμούς που θα έχουν σε αυτό το ματς. Αυτό που ξέρω είναι ότι από την ομάδα μας απουσιάζουν εδώ και έναν μήνα οι Ερναγκόμεθ και Παπαπέτρου αλλά προσπαθούμε να καλύψουμε αυτές τις θέσεις. Θα είναι σίγουρα ένα δύσκολο ματς. Την περασμένη εβδομάδα χάσαμε στο Βελιγράδι και ήταν λυπηρό το πώς χάσαμε το ματς. Ένα παιχνίδι το οποίο αξίζαμε να κερδίσουμε, παίξαμε τέλεια για 38 λεπτά αλλά κάναμε γελοία λάθη στα τελευταία δύο λεπτά. Η Εφές υπέστη τη μεγαλύτερη ήττα της από τον Ερυθρό Αστέρα. Έχουμε διαβολοβδομάδα με δύο δύσκολα ματς, αλλά θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη».

Για τη δουλειά στον ψυχολογικό τομέα μετά την ήττα από την Παρτίζαν: «Δεν είχαμε τον χρόνο διότι μετά το ματς με την Παρτίζαν είχαμε το ματς πρωταθλήματος. Θα προετοιμάσουμε το παιχνίδι και στο τακτικό κομμάτι στην Κωνσταντινούπολη. Έχουμε αρκετούς έμπειρους παίκτες οι οποίοι καταλαβαίνουν πώς να διαχειριστούν τις καταστάσεις στα τελευταία λεπτά. Χάσαμε τρία ματς με τον ίδιο τρόπο και ευτυχώς που τα χάσαμε τώρα και όχι στο μέλλον και πιο συγκεκριμένα σε κάποιο ματς για τα play-offs ή στο Final Four».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

ΕΟΚ: Ακατάλληλοι, ανεπαρκείς, επικίνδυνοι

Φανταστείτε να μην ήταν το κορυφαίο πρωτάθλημα της ΕΟΚ η Elite League… Λοιδορούσαμε τους (…