Κεντρική Elite League Από τα Φανάρια στον Πανερυθραϊκό ο Τσρνιτς (pic)

Από τα Φανάρια στον Πανερυθραϊκό ο Τσρνιτς (pic)

jovan crnic panerythraikos jpg

Ο Πανερυθραϊκός ανακοίνωσε τον Γιόβαν Τσρνιτς

Τον αντικαταστάτη του Μανοΐλοβιτς βρήκε ο Πανερυθραϊκός. Η ομάδα της Νέας Ερυθραίας επέλεξε μία δοκιμασμένη λύση και συγκεκριμένα τον Γιόβαν Τσρνιτς. Ο Σέρβος φόργουορντ έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στο Αγρίνιο και στον Μίλωνα, ενώ φέτος ξεκίνησε τη σεζόν στα Φανάρια Νάξου.

Αναλυτικά:

«Καλώς όρισες, Γιόβαν!

Η διοίκηση του Πανερυθραϊκού ΑΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον αθλητή Γιόβαν Τσρνιτς, ο οποίος έρχεται να ενισχύσει την ομάδα μας στο υπόλοιπο της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Ο Σέρβος φόργουορντ (3, 1.96), που τα τελευταία 2.5 χρόνια έχει διακριθεί στην χώρα μας, αγωνιζόμενος σε Elite League και National League 1, θα αποτελέσει τον νέο κοινοτικό μας παίκτη, έχοντας μάλιστα πραγματοποιήσει ήδη το ντεμπούτο του στον αγώνα της 14ης αγωνιστικής της Elite League με τον Κόροιβο.

Ο Γιόβαν από πολύ νωρίς βρέθηκε στις ΗΠΑ, όπου πραγματοποίησε τις σπουδές του και τα πρώτα του σημαντικά βήματα στο μπάσκετ, περνώντας δύο χρόνια από το φημισμένο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολάινα και άλλα δύο από το Αμπιλέν Κρίστιαν. Η αρχή της επαγγελματικής του πορείας, τον βρήκε στην Ντιναμό Τιφλίδας, για να συνεχίσει σε Ζίλινα, Σλόμποντα Ούζιτσε, Αντρεζιέ Μπουτεόν και Σλόμποντα Τούζλα μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

Εκείνη την εποχή βρέθηκε για πρώτη φορά στην χώρα μας, φορώντας στην τότε Α2 την φανέλα του Αγρινίου και, έναν χρόνο αργότερα, συνέβαλε στην άνοδο του Μίλωνα στην Elite League. Η φετινή σεζόν ξεκίνησε για τον νέο αθλητή μας στην Νάξο, όπου διακρίθηκε εκ νέου με τον ΑΠΑΣ Τα Φανάρια, σημειώνοντας κατά μέσο όρο 14.8 πόντους ανά αγώνα, οδηγώντας τον σε μια πολύ καλή έως τώρα πορεία στην National League 1 και το Κύπελλο Ελλάδας.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του Πανερυθραϊκού, ο Γιόβαν Τσρνιτς ανέφερε: «Νιώθω μεγάλη τιμή, που αποτελώ μέλος ενός τόσο σπουδαίου οργανισμού, όπως ο Πανερυθραϊκός. Χαίρομαι πολύ, που έχω ενσωματωθεί στην ομάδα αυτή και ανυπομονώ να βοηθήσω με κάθε δυνατό τρόπο, είτε με την άμυνα είτε με το σκοράρισμα, ή απλώς με το να είμαι καλός συμπαίκτης. Το ζητούμενο για την ομάδα είναι να κερδίζουμε τους αγώνες, κάτι που και για μένα είναι προτεραιότητα».

Καλωσορίζουμε τον Γιόβαν στη μεγάλη μας οικογένεια και του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες με την φανέλα του Πανερυθραϊκού».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Elite League

Δειτε επισης

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 92-58 (vid)

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Μπαρτσελόνα και πάει για τον… τελικό των τελικών. Ο τρόπος με τον…