Κεντρική Basket League Λαύριο Megabolt Ανακοίνωσε Γόντικα το Λαύριο

Ανακοίνωσε Γόντικα το Λαύριο

Κωστής Γόντικας

Παίκτης του Λαυρίου ο Κωστής Γόντικας.

Στα πρότυπα του NBA, έγινε το… trade και ο Κωστής Γόντικας από τον Κολοσσό Ρόδου μετακόμισε στο Λαύριο. Η επίσημη ανακοίνωση έγινε σήμερα (13/12) από την ομάδα της Λαυρεωτικής. Ο Κώστας Μέξας και οι συνεργάτες του έκριναν πως το Λαύριο χρειαζόταν να δυναμώσει μέσα στο καλάθι και ο ύψους 2μ06εκ. Κωστής Γόντικας θεωρήθηκε ως η καλύτερη λύση.

Aναλυτικά η ανακοίνωση του Λαυρίου
«Η ΚΑΕ Λαύριο Megabolt ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Κωστή Γόντικα για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου 2023-2024. Ο Κωστής Γόντικας είναι γεννημένος στις 15 Μαρτίου 1994, έχει ύψος 2,06 μ. και αγωνίζεται στη θέση του center.

Ο διεθνής center έπαιξε κολεγιακό μπάσκετ στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης από όπου και αποφοίτησε έχοντας σε 11,4 πόντους, 5,6 ριμπάουντ και 1,2 κοψίματα κατά μέσο όρο σε 102 αγώνες. Το 2016 επέστρεψε στην Ελλάδα και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στον Παναθηναϊκό, όπου και αγωνίστηκε για μία σεζόν.

Την περίοδο 2017-2018 έπαιξε στον Απόλλωνα Πατρών και το πρωτάθλημα της Α2. Επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία την επόμενη χρονιά ως παίκτης του Ηφαίστου Λήμνου και ακολούθησαν θητείες σε Περιστέρι (2019-2020) και ΑΕΚ (2020-2021).

Τη περίοδο 2021-2022 ήταν μέλος του Ιωνικού Νικαίας και στο μέσο της περιόδου υπέγραψε στην Pitesti της Ρουμανίας. Την περσινή περίοδο ξεκίνησε στην Καρδίτσα, όμως από τον Δεκέμβριο επέστρεψε στην Αθήνα για μια δεύτερη θητεία στην ΑΕΚ.

Φέτος η χρονιά του ξεκίνησε στη Ρόδο και τον Κολοσσό πριν υπογράψει συμβόλαιο με το Λαύριο Megabolt.

Ο Κωστής Γόντικας υπήρξε μέλος των “μικρών” Εθνικών ομάδων, ενώ ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας Ανδρών στους προκριματικούς αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023.

Η οικογένεια του Λαυρίου Megabolt καλωσορίζει τον Κωστή και του εύχεται μια καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Λαύριο Megabolt

Δειτε επισης

Μέξας: «Νίκη καρδιάς, χαρακτήρα και προσωπικότητας των παιδιών»

Στον χαρακτήρα που έδειξαν οι παίκτες του αναφέρθηκε ο Κώστας Μέξας. Το Λαύριο επικράτησε …