Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Άλμπα Βερολίνου – Μπαρτσελόνα 74-70 (vid)

Άλμπα Βερολίνου – Μπαρτσελόνα 74-70 (vid)

alba barcelona jpg

Σπουδαία νίκη για την Άλμπα επί της Μπαρτσελόνα.

Η Άλμπα Βερολίνου υποχρέωσε την Μπαρτσελόνα σε επική γκέλα, καθώς επικράτησε των μπλαουγκράνα με 74-70. Οι Γερμανοί έκαναν μεγάλη αντεπίθεση στο δεύτερο μέρος και κατάφεραν να πάρουν μία σπουδαία νίκη. Στην αντίπερα όχθη, οι Καταλανοί στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό και γύρισαν με άδεια χέρια από τη Γερμανία.

Η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε εξαιρετικά την αναμέτρηση και προηγήθηκε με 8-0! Η κυριαρχία των μπλαουγκράνα συνεχίστηκε και η διαφορά γρήγορα έφτασε σε διψήφια επίπεδα (7-18). Η Άλμπα έβγαλε αντίδραση και μάζεψε την κατάσταση, καθώς έτρεξε μικρό σερί και μείωσε στους 4 (16-20). Οι Γερμανοί συνέχισαν τον βομβαρδισμό και με ακόμη ένα τρίποντο μείωσαν σε 22-19.

Οι φιλοξενούμενοι απορρόφησαν την πίεση της Άλμπα. Η Μπαρτσελόνα άντεξε και κράτησε τα ηνία του σκορ και μάλιστα ανέκτησε και τη χαμένη της διαφορά (29-36). Οι Γερμανοί, όπως και στο πρώτο δεκάλεπτο, δεν επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να… ησυχάσουν. Με νέο σερί στο τέλος του ημιχρόνου πλησίασαν ξανά και πήγαν στα αποδυτήρια με τη διαφορά στους 3 πόντους (38-41).

Στο δεύτερο μέρος όλα άλλαξαν. Η Άλμπα ήταν καταιγιστικοί και με εντυπωσιακό σερί 9-0 έφερε τούμπα το ματς (47-41). Οι Γερμανοί συνέχισαν την εκπληκτική τους εμφάνιση και κράτησαν το προβάδισμα τους. Οι μπλαουγκράνα σκόραραν με σταγονόμετρο στην τρίτη περίοδο (11 πόντοι) και έμειναν πίσω στο σκορ (56-52).

H εντυπωσιακή Άλμπα συνέχισε να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού και μάλιστα προηγήθηκε και για πρώτη φορά με διψήφια διαφορά (73-62). Η Μπαρτσελόνα έκανε μία απέλπιδα προσπάθεια στα τελευταία λεπτά και με σερί 8-0 μείωσε τη διαφορά στους 3 (73-70) 1,06′ πριν το τέλος. Οι μπλαουγκράνα έχασαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν το ματς, καθώς τόσο ο Λαπροβίτολα όσο και ο Κάλινιτς αστόχησαν σε σουτ τριών πόντων.

Ο Βέτσελ 16” πριν το τέλος πέτυχε 1/2 βολές και έκανε το 74-70 16” πριν το τέλος για την Άλμπα. Η Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε να κάνει κάτι περεταίρω και τελικά ηττήθηκε με 74-70.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 38-41, 56-52, 74-70

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Με Μιγιάτοβιτς η Εφές έως το 2026

Ανανέωσε τη συνεργασία του με την Εφές ο Μιγιάτοβιτς. Με τον Τόμισλαβ Μιγιάτοβιτς στην άκρ…