Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ζήσης: «Ο κόσμος… διψά για στήριξη στην Εθνική»

Ζήσης: «Ο κόσμος… διψά για στήριξη στην Εθνική»

Νίκος Ζήσης

Απαιτητικές χαρακτήρισε τις αναμετρήσεις της Εθνικής, ο Νίκος Ζήσης.

Χθες πραγματοποιήθηκε η κλήρωση  (27/11) του προολυμπιακού τουρνουά, το οποίο θα διεξαχθεί στην Αθήνα και στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας αντίστοιχα, και ο General Manager της Εθνικής Ανδρών, Νίκος Ζήσης, σχολίασε την κλήρωση αυτή.

Ο βετεράνος παίκτης, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ3 «Τζάμπολ» αναφέρθηκε στην κλήρωση της Εθνικής, τονίζοντας πως όλες οι ομάδες έχουν ποιότητα και πως οι αναμετρήσεις της «γαλανόλευκης» θα είναι αρκετά απαιτητικές.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο General Manager της Εθνικής:

«Το πιο σημαντικό γεγονός είναι ότι θα διοργανώσουμε στην Ελλάδα, στον Πειραιά, ένα πολύ μεγάλο τουρνουά μετά από 16 χρόνια. Είναι πολύ μεγάλη η χαρά και η τιμή να διοργανώνεις τέτοια τουρνουά και πολύ μεγάλη η ευθύνη για την ομοσπονδία να υπάρξει μια καλή διοργάνωση, που θεωρώ ότι θα πάμε περίφημα σε αυτόν τον τομέα.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό ο κόσμος να αγκαλιάσει αυτή την προσπάθεια και νομίζω ότι οι φίλαθλοι «διψούν» για αγώνες τέτοιου επιπέδου, αφού έχουμε πολλά χρόνια να διοργανώσουμε στη χώρα ένα τέτοιο τουρνουά, πέρα από τα σημαντικά που γίνονται στο πλαίσιο προετοιμασίας.

Αγωνιστικά εννοείται ότι ακόμα είναι πολύ νωρίς να πούμε κάτι, πέρα από το πλέον σημαντικό που είναι να έχουν όλοι οι αθλητές μας καλές χρονιές με τις ομάδες τους και φυσικά να είναι υγιείς πλησιάζοντας στον μεγάλο στόχο. Έτσι θα μπορέσουμε να είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι, για να γίνει η καλύτερη δυνατή προσπάθεια για τη μεγάλη επιδίωξη, τον μεγάλο στόχο, την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Σχετικά με την κλήρωση, βλέπει κάποιος το παγκόσμιο ranking και αυτό τα λέει όλα. Τρεις ομάδες στην 20άδα, η Νέα Ζηλανδία μια θέση πιο κάτω και μια πέμπτη, να έχει χάσει έδαφος τα τελευταία χρόνια, αλλά όταν μιλάμε για την Κροατία και το υλικό που έχει διαθέσιμο, νομίζω η ισχύς είναι μεγάλη.

Δεδομένα λοιπόν, πρόκειται για ένα πολύ απαιτητικό τουρνουά, όχι μόνο για το επίπεδο των ομάδων έστω κι αν τα ρόστερ σε τέτοιες περιπτώσεις διαμορφώνονται την τελευταία ώρα και από πολλές συνθήκες, αλλά κι επειδή παραδοσιακά βλέπουμε σε ολυμπιακές χρονιές οι περισσότεροι αθλητές έχουν τεράστιο κίνητρο να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν το όνειρο της συμμετοχής σε Ολυμπιακούς αγώνες.

Υπάρχει, όμως κι ένα άλλο στοιχείο που χρήζει επισήμανσης και είναι το δύσκολο format της διοργάνωσης. Σε έξι μέρες οι ομάδες που θα φτάσουν μέχρι το τέλος θα αναγκαστούν να δώσουν τέσσερις αγώνες, ενδεχομένως και σε πέντε μέρες ανάλογα με το πρόγραμμα και αυτό είναι ένα πολύ απαιτητικό καλεντάρι αγώνων, οπότε θα πρέπει να είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι από όλες τις απόψεις για να υλοποιήσουμε το μεγάλο αθλητικό όνειρο της πρόκρισης.

Ξαναλέω πάντως, ότι πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο γεγονός το ότι μετά από 16 χρόνια η χώρα μας θα φιλοξενήσει ένα πολύ μεγάλης σημασίας και πολύ υψηλού επιπέδου τουρνουά. Είχα κι εγώ την τύχη ως αθλητής να συμμετάσχω το 2008 στο Προολυμπιακό μέσω του οποίου πήραμε την τελευταία μας πρόκριση για Ολυμπιακούς αγώνες και ξέρω πόσο σημαντικό είναι να αγκαλιάσει ο φίλαθλος κόσμος την προσπάθεια και να έρθει να υποστηρίξει την ομάδα, να γίνει αυτό που συνηθίζουμε να λέμε ο έκτος παίκτης»

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Άνθεα Κούρου
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Η Τσινέκε στο Μεξικό… σημαίνει και εκτός Εθνικής ομάδας(;)

Η Έλενα Τσινέκε συνεχίζει στο Μεξικό, τί σημαίνει αυτό για τη συμμετοχή της στην Εθνική Η …