Κεντρική Ασίστ Αριστείδης ο Δίκαιος Στην Πάτρα ο Ηλίας, παντού ο Παντελής

Στην Πάτρα ο Ηλίας, παντού ο Παντελής

Ηλίας Κορομηλάς

Ο Ηλίας, ο Παντελής κι ο πρόθυμος που… πρόθυμα κερδίζει.

Στην Πάτρα κλήθηκε από τον τοπικό (εξαιρετικά δραστήριο στις εσωκομματικές κόντρες) Σύνδεσμο Διαιτητών ο Ηλίας Κορομηλάς, προκειμένου να μιλήσει στους νέους διαιτητές. Έμπειρος όσο λίγοι ο Ηλίας, αλλά ακόμα δεν έχει βγει λευκός καπνός, σχετικά με τη δική του υπόθεση και την αήθη (υπερασπίζομαι το τεκμήριο αθωότητάς του) επίθεση σε βάρος του. Πάντα -και για όλους- το έκανε ο Αριστείδης ο Δίκαιος και θα συνεχίσει να το πράττει.

Την ίδια στιγμή που ο Ηλίας πυκνώνει τις εμφανίσεις του, δίχως χαρτοφυλάκιο, δίχως ρόλο, ο Ρίζικ παραμένει «αόρατος». Η Ευρωλίγκα τον εξαφάνισε, οι φίλοι του κρατούν αποστάσεις κι οι πληροφορίες λένε ότι σύντομα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις. Κάποιοι, που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, μου είπαν ότι δεν θα τον ξαναδούμε τον Ρίζικ. Δεν ξέρω, δεν απαντώ.

Αναρωτιέμαι, όμως, δύο πράγματα:

  • Αλήθεια τι θα γίνει αν ο Ρίζικ τιμωρηθεί; Που είναι ήδη τιμωρημένος, καθώς από την αρχή της σεζόν δεν έχει σφυρίξει στην Ευρωλίγκα. Αν ανακοινωθεί η τιμωρία, η ενοχή του δηλαδή, θα είναι όλα καλά στο εσωτερικό. Θα έχει ευθύνη ο Βαγγέλης Λιόλιος, ο Παντελής Ελευθεριάδης, ο Στέλιος Κουκουλεκίδης, ο Σύνδεσμος της Πάτρας, αν (απεύχομαι και δεν το πιστεύω) ο Ηλίας μπει στο κάδρο;
  • Αλήθεια, τη στιγμή που ο Ηλίας Κορομηλάς σουλατσάρει, γιατί έχουν εξαφανιστεί οι άλλοι δύο, για τους οποίους επίσης ισχύει το τεκμήριο αθωότητας; Δύο μέτρα και δύο σταθμά, εκτός κι αν κάτι ξέρουν οι ομοσπονδιακοί και μας το κρύβουν. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Ηλίας έχει προνομιακή μεταχείριση, ένεκα της φιλίας του με τον Μαυραγάνη. Κάτι άλλο θα συμβαίνει.

Ο πρόθυμος έγινε από… φίλος, μέλος

Αληθεύει ότι ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ, από τον καιρό που ήταν Γενικός Γραμματέας, παρακολουθούσε ανελλιπώς τη συζήτηση της ΚΕΔ για τους ορισμούς; Τις κληρώσεις ήθελα να γράψω. Κακό δεν είναι, ούτε είναι κακό να έχει άποψη για τη διαιτητική ικανότητα καθενός. Άλλωστε ήταν πολύ έμπειρος διαιτητής στα νιάτα του…

Αυτό που του αναγνωρίζω είναι ότι βοηθά κόσμο κι ελπίζω στις εκλογές της ΟΔΚΕ, να το θυμηθούν οι ευνοημένοι. Ο Ανδρέας από την Πάτρα, συνάδελφός του, είχε να το λέει για τη βοήθεια. Στο τηλέφωνο του είπε τον καημό του, γιατί είχε μείνει εκτός και (δίχως την παρέμβαση του προέδρου της ΟΔΚΕ) την επόμενη αγωνιστική έπαιξε στην Elite League. Είδατε καμιά φορά τι κάνει η θετική ενέργεια;

Θετική ενέργεια έχει κι ένας Τύπος, ο οποίος σουλατσάρει στα σεμινάρια και στις διαιτητικές εκδηλώσεις. Κατά δήλωσή του δεν έχει σχέση με όσα συμβαίνουν στον χώρο. Τότε γιατί πηγαινοέρχεται; Μοιράζει θετική ενέργεια κι ω του θαύματος του επιστρέφεται!

Από το πουθενά ένα μέλος της οικογένειας μπήκε στην ευρύτερη οικογένεια των βοηθών διαιτητών. Ένα άλλο μέλος, συγγενής πρώτου βαθμού, έγινε διαιτητής. Από φίλος ο σουλατσαδόρος έγινε… μέλος. Συνεχίζει να πηγαινοέρχεται χωρίς όμως -κατά δήλωσή του- να μετέχει. Ευτυχώς, δηλαδή, γιατί αν μετείχε θα είχε γίνει μέλος του Δ.Σ. της ΟΔΚΕ, η δευτερότριτη ξαδέρφη του από το χωριό.

Τι σου είναι ο χώρος της διαιτησίας; Πλησιάζει κάποιος, ο οποίος ΔΕΝ γράφει αυτά που του λέει ο Παντελής, ο Αδριανός, ο Παναγιώτης κι η τύχη φέρνει δύο πρόσωπα της οικογένειάς του, να εργάζονται στον διαιτητικό χώρο. Τέτοια αύρα. Το άγγιγμα του Μίδα.

Αντί επιλόγου: Αντωνάκη, αυτοί που σε λοιδορούσαν τώρα σε αποθεώνουν. Αλήθεια, νιώθεις δικαιωμένος; Καιρός να αρχίσεις να τρως τα βράδια μαζί τους και που ξέρεις, μπορεί να γίνετε και φίλοι. Και πού είσαι, αν βγείτε παρέα, τον λογαριασμό τον πληρώνει (με χαρά) ο
Αριστείδης ο Δίκαιος

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Αριστείδης ο Δίκαιος
Περισσότερα σε Αριστείδης ο Δίκαιος

Δειτε επισης

Σλούκας: «Αφιερώνουμε τη νίκη στον Πάρη»

Εξαιρετικά αφιερωμένη στον Πάρη Δερμάνη η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι, από τον Κ…