Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Πόσο θα ανέχεστε τον… τσαμπουκά τού Λιόλιου

Πόσο θα ανέχεστε τον… τσαμπουκά τού Λιόλιου

Γύρισαν τα φαντάσματα Λιόλιου Βασιλακόπουλου

Όσοι ψηφίσατε αυτή τη διοίκηση Λιόλιου περιμένατε;

Αν για τα σωματεία είναι καλώς καμωμένο να συνοδεύεται κάθε ανακοίνωση του Βαγγέλη Λιόλιου με μια απειλή, εμένα δεν μου πέφτει λόγος. Δεν μπορεί, όμως, το πιο δημοκρατικό (και δίκαιο) άθλημα, να διοικείται από ανθρώπους, οι οποίοι θεωρούν αυτονόητο πως πρέπει να υπάρχει επαπειλούμενη τιμωρία, για όποιον δεν σπεύσει να ικανοποιήσει τα «θέλω» τους.

Ποια είναι η τελευταία… επιτυχία της διοίκησης Λιόλιου; Έφτασε κείμενο στις Ενώσεις, όπου αναφέρεται πως «με το παρόν σας ενημερώνουμε και για τις δικές σας ενέργειες, ότι εν όψει των επικείμενων (εντός του 2024) Γενικών Συνελεύσεων της ΕΟΚ και προκειμένου να επικαιροποιηθούν τα στοιχεία των νόμιμων εκπροσώπων των σωματείων μελών της Ομοσπονδίας, που πληρούν τις προϋποθέσεις του Νόμου και του Καταστατικού της και ως εκ τούτου έχουν δικαίωμα ψήφου, είτε παρασταθούν δια ζώσης, είτε μέσω τηλεδιάσκεψης, θα πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να τηρηθεί η διαδικασία που παρέχεται μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://apps.basket.gr, έως την έναρξη της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου αγωνιστικής 2023-‘24».

Ως εδώ όλα καλά. Οι διαδικασίες είναι για να τηρούνται κι οι Γενικές Συνελεύσεις είναι πάντα σημαντικές (η κορυφαία εκδήλωση) για κάθε Ομοσπονδία. Η διοίκηση Λιόλιου έχει εξάρτηση από τη λέξη «υποχρεωτικά», η οποία αναφέρεται παντού. Συνεχίζουμε:

«… Για τον ως άνω λόγο, σας αποστέλλεται συνημμένα η ανακοίνωση η οποία έχει αναρτηθεί και στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας (δείτε εδώ), αναφορικά με την υποχρεωτική διαδικασία επικαιροποίησης της δήλωσης εκπροσώπων των σωματείων μελών της ΕΟΚ στις επικείμενες Γενικές Συνελεύσεις».

Οι συνεχιζόμενες απειλές τού Λιόλιου

Θα συναντήσουμε τρίτη φορά τη λέξη «υποχρέωση», αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Ξεκινάει με το «… παρακαλούμε πολύ όπως όπως ενημερώσετε τα μέλη σας» και συνεχίζει «… εφιστήσετε την προσοχή ότι ανεξάρτητα από την καταληκτική ημερομηνία (έναρξη χειμερινής μεταγραφικής περιόδου 2023-‘24) έως την οποία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ως άνω ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ διαδικασία, ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ θα πρέπει να προβούν στην όσο το δυνατόν πιο άμεση ολοκλήρωση της προαναφερόμενης υποχρεωτικής διαδικασίας, προκειμένου αφενός μεν να διενεργηθεί ο έλεγχος των προϋποθέσεων συμμετοχής και ψήφου στις επικείμενες Γενικές Συνελεύσεις της ΕΟΚ, αφετέρου δε να παρέχεται στο σωματείο το δικαίωμα να προβεί σε αιτήσεις μεταγραφών».

Τι λέει η διοίκηση Λιόλιου; Αν δεν στείλετε άμεσα τα ονόματα των εκπροσώπων, αν δεν ολοκληρώσετε έγκαιρα τη διαδικασία, δεν θα μπορείτε να κάνετε μεταγραφές! Μπορεί να σκεφτεί κάποιος ότι οι άνθρωποι θέλουν να προετοιμαστούν και να μην τρέχουν τελευταία στιγμή.

Η ΕΟΚ έχει μπροστά της δύο Γενικές Συνελεύσεις, μία τον Απρίλιο (οικονομική) και μία τον Σεπτέμβρη (εκλογές). Παραβλέπω την εκτροπή, καθώς υποχρέωση κάθε σωματείο είναι να ανακοινώσει τον εκπρόσωπό του 40 μέρες πριν την προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση. Η διοίκηση Λιόλιου ακολουθεί, με την ανοχή των σωματείων, δικούς της κανόνες. Από πού κι ως πού συνδέονται η συμμετοχή στη Γ.Σ. με το δικαίωμα στις μεταγραφές; Αυτού του είδους η τρομοκρατία, πρέπει να τιμωρηθεί. Και θα τιμωρηθεί, γιατί αυτή η διοίκηση, η διοίκηση Λιόλιου δεν έχει το παραμικρό δέσιμο με τα σωματεία, με το μπάσκετ.

Αντί επιλόγου: Αφού ντε και καλά θέλουν να υπάρχει άμεση ανταπόκριση, γιατί δεν ορίζουν ως καταληκτική ημερομηνία ανακοίνωσης των εκπροσώπων, τη μέρα που θα εγκαινιάσει το πρώτο από τα… 12.000 γήπεδα (μπαλόνια), που προεκλογικά είχε τάξει ο πρόεδρος της ΕΟΚ;

Υ.Γ.: Όσο περνάει ο καιρός, τόσο θυμίζει (αλλά είναι ακόμα χειρότερος) τον προκάτοχό του.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Εθνική Ανδρών: Ο Μποχωρίδης αποχώρησε από την προετοιμασία λόγω τραυματισμού

Τέλος ο Μποχωρίδης από την Εθνική, λόγω τραυματισμού. Ο Βασίλης Σπανούλης δεν μπορεί να υπ…